کد خبر: 4291958
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۰
انواری تأکید کرد

محرم؛ صحنه بازتولید وحدت و مقاومت ملت ایران

کارشناس مسائل سیاسی درباره نقش مناسک و مراسم مذهبی در تقویت وحدت ملی گفت: در ایام محرم، مراسم عزاداری و هیئت‌های مذهبی نقش بی‌بدیلی در تبیین مفاهیم ارزشی دارند و خطبای این مجالس باید هوشیار باشند و به ضرورت حفظ وحدت ملی توجه کنند.

حسین انواری

حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره ضرورت حفظ وحدت ملی در مقطع کنونی و با تأکید بر اینکه جامعه ایران از ظرفیت‌های فراوانی برای بازتولید وحدت و مقاومت برخوردار است، اظهار کرد: ما الگوهای فراوانی از مقاومت و رفتارهای وحدت‌آفرین در فرهنگ دینی خود داریم. تفکر توکل و توسل که در صحنه‌های محرم و صفر نمود پیدا می‌کند، مایه قدرت ملت ما در مقابل سختی‌هاست. عزاداری‌های محرم حاوی پیام‌هایی از مقاومت، توسل به خداوند و پیروزی در برابر ظلم است که همین عوامل به افزایش چسبندگی اجتماعی و همگرایی ملی منجر می‌شود.

وی افزود: یک نکته بسیار مهم دیگر، تنفر عمومی مردم ایران و حتی بسیاری از مردم جهان از رژیم غاصب صهیونیستی است. این رژیم آن‌قدر جنایت کرده که چهره‌اش برای همه روشن شده و دیگر هیچ‌کس حاضر به پذیرش این سطح از سبعیت نیست. خود این تنفر، یک عامل وحدت‌بخش و همگرایانه در جامعه ماست. امروز کسی نیست که در برابر جنایات شفاف و عیان رژیم صهیونیستی سکوت کند مگر اینکه خودش شریک ظلم باشد.

وحدت حول محور رهبری

این کارشناس سیاسی ادامه داد: مسئله مهم دیگر که باعث انسجام و وحدت در جامعه ما می‌شود، توجه عمیق مردم به رهبری نظام است. منظور ما از وحدت، وحدت جناحی و خطی نیست، بلکه وحدت حول محور رهبری است؛ به این معنا که اقشار مختلف، با گرایش‌ها و دیدگاه‌های سیاسی متفاوت، رهبری را قبول دارند و تدابیر ایشان را عامل عبور از بحران‌ها می‌دانند. همین مسئله موجب ایجاد انسجام درونی در کشور می‌شود و ما را در برابر زورگویی‌ها مقاوم می‌کند.

وی تأکید کرد: امروزه در سطح بین‌المللی نیز ملت ایران به‌عنوان یک ملت مقاوم شناخته می‌شود و نگاه و رفتار آن به الگویی تبدیل شده که ملت‌های دیگر از آن الهام می‌گیرند. وقتی یک ملت در برابر تهدیدها به جای عقب‌نشینی، ایستادگی می‌کند، طبیعی است که همگرایی درونی‌اش افزایش می‌یابد. این اتفاقی است که برای مردم ما افتاده و عامل اصلی آن هم همان وحدتی است که از ابتدا با انقلاب همراه بود.

عضو شورای مرکزی مؤتلفه اسلامی درباره ضرورت حفظ این وحدت در ایام مذهبی گفت: در ایام محرم، مراسم عزاداری و هیئت‌های مذهبی نقش بی‌بدیلی در تبیین مفاهیم ارزشی دارند و خطبای این مجالس باید هوشیار باشند و به ضرورت حفظ وحدت ملی توجه داشته باشند. نباید اجازه دهیم از تریبون‌های مذهبی سخنانی صادر شود که وحدت را مخدوش کند یا بذر اختلاف در جامعه بپاشد.

وی با تأکید بر اینکه عامل پیروزی ملت ما، وحدت کلمه بوده است، بیان کرد: امام خمینی(ره) بارها به وحدت توصیه کردند. ایشان نگفتند فقط اسلام، بلکه فرمودند وحدت کلمه بر اساس اصول اسلامی. قوام سیاست ما به دیانت ماست؛ یعنی سیاست ما بدون دیانت معنایی ندارد. این که ما می‌گوییم «دیانت ما عین سیاست ماست» به این معناست که تبعیت از دستورات اسلامی موجب سیاست‌ورزی صحیح می‌شود. همین شعار خودش وحدت‌آفرین است.

انواری گفت: اگر بخواهیم مؤلفه‌های انقلاب اسلامی را خلاصه کنیم، دو رکن مهم آن اسلام و وحدت است. اگر بر اساس موازین اسلامی عمل کنیم و دل‌های ما با هم همراه باشد، خروجی آن مقاومتی بزرگ خواهد بود. همین الگو را امروز ملت‌های تحت ظلم مانند فلسطین، مردم غزه و حزب‌الله لبنان در مبارزه با رژیم صهیونیستی به‌کار گرفته‌اند و به نتیجه رسیده‌اند.

در محرم و صفر بر وحدت و اتحاد ملی تأکید کنیم

وی تأکید کرد: بنابراین در این دو ماه عزیز، محرم و صفر، حتماً باید بر وحدت و اتحاد ملی تأکید کنیم. اتحاد ما امروز از هر زمان دیگری مهم‌تر است و نباید اجازه دهیم اختلافات ظاهری و سلیقه‌ای، به انسجام ما لطمه بزند. اگر مجالس ما به جای تبیین معارف وحدت‌آفرین، محل اختلاف و نزاع شود، این ناشکری است و ممکن است در آینده موجب خدشه به بدنه جامعه شود.

انواری در پاسخ به پرسشی درباره نسبت میان «پذیرش تنوع آرا» و «قوام وحدت ملی» گفت: وجود نظرات و آرا و سلیقه‌های مختلف نه تنها اشکال ندارد بلکه یک فرصت است، به‌شرط آن‌که از محور اصلی خارج نشویم. اگر محور ما اسلام، توحید و نظام اسلامی باشد، می‌توان از راه‌های مختلف به قله رسید. یکی می‌گوید از این مسیر برویم، دیگری مسیر دیگری را پیشنهاد می‌دهد؛ اشکالی ندارد. ولی مهم آن است که از چارچوب اسلام خارج نشویم.

وی افزود: آنچه تعیین‌کننده است، موازین اسلامی و چارچوب‌هایی است که نظام جمهوری اسلامی بر اساس آن شکل گرفته است. در برنامه‌ریزی‌ها برای رسیدن به اهداف، ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد اما همین نظرات مختلف، اگر به جای ابزار حذف، به ابزار تفاهم تبدیل شوند، می‌توانند عامل پیشرفت باشند.

انواری اظهار کرد: در همه حوزه‌ها همین‌طور است؛ مثلاً امروز در عرصه اقتصاد، علمای اقتصادی با نگاه‌های مختلف از مکاتب غربی، شرقی و اسلامی گرد هم می‌آیند، نظراتشان را مطرح می‌کنند و در نهایت با تکیه بر اصول اسلامی و هدایت‌های کلی رهبری، به راهکارهایی قابل جمع می‌رسند. تنها در صورتی این روند به مشکل می‌خورد که نیت سوء در کار باشد یا افراد بخواهند از فضای اختلاف سوءاستفاده کنند.

وی در پایان تصریح کرد: اگر کسی شیشه‌خورده‌ای داشته باشد، یا بخواهد از شرایط برای اهداف خاص بهره‌برداری کند، آن‌گاه است که سخن و رفتار او موجب خدشه به وحدت می‌شود. امروز ما باید شرایط را به‌درستی درک کنیم و مراقب کلمات، مواضع و حتی مناسک دینی خود باشیم. نباید بگذاریم از بیان ما، از عزاداری‌های ما و از توسلات ما سوءاستفاده شود.

انتهای پیام
captcha