به گزارش ایکنا به نقل از الریاض، این زائران از ملیتهای مختلف و مهمانان خانه خدا و حجاج بیتالله الحرام بودند که پس از ادای مناسک حج به مدینه آمده و از مجمع چاپ و نشر قرآن ملک فهد بازدید کردند.
همچنین تعدادی از زائران عمره نیز از بازدیدکنندگان این مکان اسلامی شاخص در عربستان که در چاپ و نشر قرآن پیشگام است، بودند.
زائران کشورهای اندونزی، هند، چین، بنگلادش، مصر، تاجیکستان، عراق، پاکستان، الجزایر، یمن و آمریکا از مجمع قرآنی مدینه بازدید کردند و با مراحل مختلف چاپ قرآن و ترجمه آن به زبانهای مختلف آشنا شدند.
بازدیدکنندگان همچنین در جریان تلاشهای مجمع قرآن مدینه در زمینه بهرهمندی از فناوریهای نوین برای صیانت از قرآن و نشر آن به زبانهای مختلف که رویکرد عربستان برای نشر اسلام میانهرو و تقویت تبادل فرهنگی است، قرار گرفتند.
گفتنی است، مجمع چاپ و نشر قرآن ملک فهد بزرگترین مرکز چاپ و توزیع قرآن کریم در سراسر جهان است که ۳۰ اکتبر سال ۱۹۸۴ در مدینه افتتاح شد.
این مجموعه یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و دینی معاصر در عربستان سعودی است که نقش مهمی در چاپ و توزیع نسخ صحیح قرآن کریم به روایتهای مختلف در سراسر جهان به ویژه در کشورهای اسلامی داشته است.
مأموریت اصلی این مرکز چاپ و توزیع قرآن به روایتهای متواتر است که از سوی علمای اسلامی و اندیشمندان علوم قرآنی مورد تأیید است. پس از آمادهسازی نسخههای اولی توسط خطاط، متن آماده شده به صورت حرفبهحرف و کلمه به کلمه بهطور دقیق بررسی و با نمونه مورد تأیید تطبیق داده میشود. این بررسی از سوی «کمیته علمی تطبیق و بررسی نسخههای قرآن» صورت میگیرد، در این راه از مجموعه تلاوتهای ضبط شده از سوی قاریان معروف جهان اسلام نیز بهره برده میشود.
سیستم نظارت بر چاپ نیز شامل چند مرحله میشود که علاوه بر کنترل و نظارت اولیه، شامل کنترل و نظارت در حین چاپ و بررسی نمونههای نهایی است.
در کنار مرکز نظارت، مرکز ترجمه قرآن کریم نیز وظیفه ترجمه کلام وحی به زبانهای مختلف را بر عهده دارد، این اقدام بهمنظور تسهیل درک قرآن کریم برای مسلمانانی صورت میگیرد که زبان عربی را نمیدانند، اقدامی که در راستای توصیههای پیامبر(ص) برای رساندن پیام الهی به تمام بندگان خداوند است.
انتهای پیام