کد خبر: 4292232
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲

ارائه خدمات دندانپزشکی به دانش‌آموزان دارالاکرام

کلینیک دندانپزشکی «طفلی به نام شادی» طی چهار سال فعالیت خدمات تخصصی دندانپزشکی به دانش‌آموزان دارالاکرام، خانواده‌های آنان و خیریه‌های همسو ارائه داده و آماده گسترش همکاری با دندانپزشکان داوطلب، خیرین و نهادهای خیریه است.

ارائه خدمات دندانپزشکی برای دانش‌آموزان دارالاکرام در «طفلی به نام شادی»به گزارش ایکنا، کلینیک دندانپزشکی «طفلی به نام شادی» یکی از نمونه‌های مسئولیت اجتماعی و تلفیق خیرخواهی با تخصص است که در سال ۱۴۰۰ به همت جامعه دندانپزشکی ایران و با مشارکت مؤسسه خیریه دارالاکرام در تهران آغاز به کار کرد. این مرکز با هدف ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی به دانش‌آموزان دارالاکرام، خانواده‌های آنان و خیریه‌های همسو فعالیت می‌کند و تاکنون خدمات چشمگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان ارائه داده است.

از یک ایده تا یک اقدام ماندگار

این کلینیک به یاد مرحوم امیرحسن گلنار، فرزند یکی از خیرین نیک‌اندیش و با الهام از یکی از سروده‌های استاد شفیعی کدکنی، سفیر فرهنگی مؤسسه، «طفلی به نام شادی» نام‌گذاری شده است و از آغاز فعالیت تاکنون، این مرکز نه‌تنها نقش مؤثری در ارتقای سطح سلامت دهان و دندان کودکان بورسیه دارالاکرام در تهران و البرز و مادران آنها داشته، بلکه الگویی برای توسعه فعالیت‌های تخصص‌محور در حوزه خیر و نیکوکاری ارائه کرده است.

دستاوردهای آماری و خدماتی در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳، کلینیک «طفلی به نام شادی» با تکیه بر ظرفیت دندانپزشکان داوطلب و حمایت مالی خیرین، موفق به ارائه بیش از ۶۰۸ میلیون تومان خدمات تخصصی شد که از این میزان، تنها ۷۱ میلیون تومان آن توسط مراجعه‌کنندگان پرداخت گردید. این یعنی بیش از ۸۸ درصد خدمات به‌صورت رایگان ارائه شده است.

خدمات ارائه‌شده در کلینیک «طفلی به نام شادی» در سال 1403 شامل کشیدن ۸۲ دندان، ۱۴۳ مورد ترمیم با کامپوزیت، ۱۳۳ مورد ترمیم با آمالگام، ۲۶ مورد جرم‌گیری، ۸۵ مورد درمان ریشه (اندو) و ۳۸ واحد قالب‌گیری روکش بوده است. در مجموع، این کلینیک در سال گذشته میزبان ۳۵۱ مراجعه‌کننده بوده که از این میان، ۱۵۷ دانش‌آموز بورسیه دارالاکرام، ۳۳ مادر و ۱۶۱ نفر مراجعه‌کننده از سایر خیریه‌ها بوده‌اند.

رضا بیات‌موحد، مسئول کمیته نیکوکاری و مسئولیت اجتماعی جامعه دندانپزشکی ایران، در مراسم افتتاحیه کلینیک بیان کرد: گروه‌های تخصصی باید آنچه را می‌دانند به مردم ارائه دهند تا این اقدام باعث توسعه جامعه مدنی شود. این رویکرد نه تنها در سال‌های اخیر حفظ شده، بلکه گسترش نیز یافته است. امروز این کلینیک با دو یونیت مجهز، دستگاه‌های رادیوگرافی و اتوکلاو و بهره‌گیری از دندانپزشکان مجرب، با ظرفیت و کیفیت بالا به ارائه خدمات می‌پردازد.

ارائه خدمات دندانپزشکی به دانش‌آموزان دارالاکرام در «طفلی به نام شادی»

گسترش فعالیت‌ها در سراسر کشور

موفقیت کلینیک «طفلی به نام شادی» در تهران، الهام‌بخش راه‌اندازی خدمات مشابهی در سایر استان‌ها نیز شده است. به‌عنوان نمونه، در شیراز با حمایت خیرین خارج از کشور و همکاری کلینیک صدف، خدمات دندانپزشکی مشابهی در حال ارائه است. مصطفی میراحمدی‌زاده، مدیرعامل موسسه دارالاکرام نیز با تأکید بر اهمیت چکاپ منظم دندان‌ها به‌ویژه در دانش‌آموزان و با توجه به هزینه‌های بالای خدمات دندانپزشکی، اعلام کرد که دارالاکرام در استان کرمان و جنوب آن دو شعبه فعال دارد.

وی افزود: در این مناطق، به ویژه رودبار، جنوب قلعه‌گنج، کهنوج، جازموریان و عنبرآباد، بیش از هزار دانش‌آموز بورسیه دارالاکرام با مشکلات دندانی جدی به‌دلیل کیفیت نامطلوب آب مواجه‌اند. امیدواریم با همراهی و حمایت خیرین و نیکوکاران، بتوانیم این خدمات ارزشمند را در مناطق بیشتری از کشور گسترش دهیم.

یک مدل موفق از مسئولیت اجتماعی حرفه‌ای

علی تاجرنیا، رئیس جامعه دندانپزشکی ایران نیز با اشاره به اهمیت شکل‌گیری کمیته نیکوکاری در این جامعه تخصصی، تأکید کرده است که این ابتکار موجب اتصال مستقیم میان تخصص و نیازهای واقعی مردم شده است. به جای تمرکز صرف بر توزیع بسته‌های معیشتی، این مدل بر «توسعه ظرفیت» تأکید دارد؛ یعنی ارائه خدماتی پایدار که می‌تواند مسیر زندگی افراد را تغییر دهد.

در ادامه این مسیر ارزشمند، دارالاکرام آمادگی خود را برای گسترش همکاری با دندانپزشکان داوطلب، خیرین، نهادهای خیریه و تمامی نیک‌اندیشانی که دغدغه ارتقای سلامت دهان و دندان کودکان را دارند، اعلام می‌دارد. تجربه موفق این مرکز در چهار سال گذشته نشان داده است که ارائه خدمات تخصصی در قالب مسئولیت اجتماعی می‌تواند الگویی مؤثر و پایدار برای رفع یکی از نیازهای جدی جامعه باشد. با توجه به گستردگی این نیاز در مناطق مختلف کشور، همراهی و مشارکت گسترده‌تر، ضرورتی انکارناپذیر است؛ ضرورتی که تحقق آن می‌تواند لبخند را بر چهره هزاران کودک بازگرداند و نشانه‌ای از پیوند عمیق علم، انسان‌دوستی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی باشد.

کلینیک «طفلی به نام شادی» امروز، در چهارمین سال فعالیت خود، به نمادی از هم‌افزایی علم، انسان‌دوستی و کارآمدی تبدیل شده است. کلینیکی که نشان داد درمان می‌تواند لبخندها را بازگرداند، و لبخند، آغاز امیدی تازه است.

انتهای پیام
captcha