کد خبر: 4292277
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۹
دیده‌بان الازهر:

نفرت از مسلمانان وحدت اجتماعی را تهدید می‌کند

دیده‌بان مبارزه با افراط‌گرایی الازهر، نسبت به پیامدهای اجتماعی نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان هشدار داد.

به گزارش ایکنا به نقل از الجمهوریه الجدیده، دیده‌بان مبارزه با افراط‌گرایی الازهر، به بررسی پژوهش اخیر منتشر شده توسط سازمان مستقل انگلیسی Equi با عنوان «برای بریتانیای متحد: مقابله با نفرت ضد مسلمانان بخشی از راه حل است» پرداخته و نسبت به یافته‌های نگران‌کننده در مورد افزایش اسلام‌هراسی در انگلستان، به‌ویژه پس از وقایع تابستان ۲۰۲۴، که شاهد افزایش شدید جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان و افزایش احساس ناامنی در میان آن‌ها بود، هشدار داده است.

این مطالعه نشان داد که اسلام‌هراسی محدود به اثرات اجتماعی و روانی آن نیست، بلکه به تهدید روابط اجتماعی، تضعیف اعتماد بین شهروندان و نهادهای دولتی منجر می‌شود و در جریان شورش‌های تابستان 2024 بالغ بر ۲۴۳ میلیون پوندی برای اقتصاد انگلستان هزینه داشته است.

این مطالعه همچنین از برخی سیاست‌های امنیتی، به ویژه استراتژی «پیشگیری» انتقاد و استدلال کرد که این سیاست‌ها به احساس انزوا و به حاشیه رانده شدن مسلمانان انگلستان دامن زده و بر ادغام آن‌ها در جامعه تأثیر منفی گذاشته است.

در این مطالعه از دولت انگلستان خواسته شده است تا دیدگاهی جامع برای رسیدگی به اختلافات اجتماعی اتخاذ کند و قبل از هر چیزی به بررسی اطلاعات نادرست، قطب‌بندی سیاسی و نفرت‌پراکنی بپردازد. همچنین توصیه کرد که مبارزه با نفرت‌پراکنی ضد مسلمانان در اولویت سیاست‌های انسجام اجتماعی قرار گیرد. این کار باید با مشارکت وزارتخانه‌های آموزش، مسکن، فرهنگ، رسانه و ورزش در اجرای برنامه‌های ملی برای ترویج ادغام، افزایش آگاهی از اهمیت تنوع فرهنگی و برجسته کردن مشارکت‌های مثبت مسلمانان انگلستان انجام شود.

دیده‌بان الازهر در واکنش به مطالبات مطرح شده در این مطالعه تأکید کرد که یافته‌ها نشان‌دهنده جدی بودن افزایش نفرت‌پراکنی ضد مسلمانان است و نه تنها به تضعیف بافت اجتماعی منجر می‌شود، بلکه تهدیدی برای ثبات سیاسی و اقتصادی کل جامعه انگلستان به حساب می‌آید.

این نهاد بر اهمیت همکاری بین‌المللی در مبارزه با همه اشکال تبعیض و نژادپرستی تأکید کرد و خواستار ترویج ارزش‌های مدارا، احترام و همزیستی مسالمت‌آمیز شد. همچنین بر نقش نهادهای مذهبی، فرهنگی و رسانه‌ای در ایجاد آگاهی روشنگرانه که به از بین بردن کلیشه‌ها و حمایت از هماهنگی اجتماعی کمک می‌کند، تأکید کرد.

دیده‌بان الازهر در پایان بیانیه خود تأکید کرد که مقابله با اسلام‌هراسی یک گزینه حاشیه‌ای نیست؛ بلکه یک ضرورت فوری برای حفظ وحدت جوامع و تضمین آینده آن‌هاست.

انتهای پیام
captcha