کد خبر: 4292493
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
خطیب جمعه تهران:

حکم شرعی ترامپ و نتانیاهو اعدام است

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به توهین ترامپ به ولایت فقیه و مرجعیت گفت: حکم شرعی ترامپ و نتانیاهو، اعدام است. این دو نفر دارای سه عنوان فقهی هستند که مجازات آن‌ها را اعدام می‌داند: ۱. قاتل بودن؛ بیش از ۵۵ هزار نفر را در غزه کشته‌اند و شهید حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رسانده‌اند: «مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا». ۲. عنوان «باغی». ۳. عنوان «مفسد فی‌الارض» و «محارب با خدا و رسول»: «إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ...».

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمیبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه امروز، 13 تیرماه تهران با دعوت نمازگزاران و خویشتن به رعایت تقوای الهی، گفت: از جلوه‌های تقوا عزاداری با شکوه بر عزای سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین(ع) است. امام صادق(ع) به اباهارون فرمود: کسی که یک شعر برای حسین فاطمه بخواند، ده نفر را بگریاند، حق بهشت را دارد. این نماد است. نشستن در مجلس اباعبدالله الحسین(ع) و عزا گرفتن برای ایشان، مجالس خانگی برپا کردن برای ایشان تماما از مصادیق تقواست که الحمدلله شما مردم بر آن پایبند هستید. 

وی با اشاره به مباحث توحیدی، ادامه داد:  برخوردهای مردم در 12 روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی، جلوهای از توحید بود. توحید صرفا یک نظریه فکری نیست بلکه عمل نیز هست. مردم ما در عمل نشان دادند که توحیدی هستند.

امام جمعه موقت تهران گفت: چهار عشق در این جلوه توحیدی منعکس شد؛ عشق اول، عشق به خدا بود. عشق به خدا، عشقی نهادینه شده است. این مردم با جان و دل با خدا هستند و عاشق الله. در آیه 195 سوره بقره آمده است« وَأَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ» بیشترین عشق را مردم، مؤمنان به خداوند دارند. در آیه 54، سوره مائده آمده است «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ» مؤمنینی که از دین حمایت میکنند خدا آنها را دوست دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند.

حجت‌الاسلام خاتمی اظهار کرد: آنچه در کربلا جلوه‌گر بود همین بود. هنگامی که 27 رجب سال 60 حضرت سیدالشهدا(ع) از مدینه حرکت کردند رضایت خدا مدنظرشان بود. امام حسین (ع) فرمودند «آنچه برای من مهم است تحصیل رضایت توست». آخرین لحظات نیز زمزمه ملکوتی ایشان نیز این بود که «من خدایی جز تو ندارم». این عشق به ذات مقدس ربوبی است.

وی تصریح کرد: دومین جلوه عشق که در این جماعت توحیدی که شما مردم باشید، بود در راستای عشق به خداست، آن عشق به محبوب خدا، امام حسین (ع) است. به این جماعت و نماز جمعه و تمام نقاط کشور نگاه کنید که عزادار و مشکی پوشیدن در عزای سیدالشهدا (ع) یک هنجار است. همه حسین (ع) را دوست دارند و در هر کوی و برزن جلوه عشق به  امام حسین (ع) است.

امام جمعه موقت تهران افزود: پیامبر اکرم (ص) فرمودند «حسین منی و انا من حسین. احب الله من احب حسینا (هرکسی حسین را دوست داشته باشد، خدا نیز او را دوست دارد)».

حجت‌الاسلام خاتمی گفت: سومین عشقی که این روزها تجلی کرد، عشق به وطن و میهن اسلامی بود. برخی دوگانه ملت و امت درست نکنند. این دوقطبی سازی کاملا نامربوط است. عشق به وطن و میهن اسلامی جلوهای از عشق به خداست. چنانکه در روایات آمده است «حب الوطن من الایمان؛ حب وطن از ایمان است». میهن، میهن اسلامی است و عشق به میهن اسلامی در حقیقت عشق به ذات مقدس ربوبی است.

وی ادامه داد: جلوه چهارم این عشق این روزها، عشق به جانشین امام زمان (عج) بود. عکس مقام معظم رهبری را به سینه می‌چسبانند و میگویند ما عاشق ایشان هستیم. چرا؟ چون نائب امام زمان (عج) بر زمین هستند.

امام جمعه موقت تهران گفت: مقام معظم رهبری سه تبریک به ملت گفتند؛ تبریک نخست؛ پیروزی بر رژیم صهیونیستی که شما مردم له کردید رژیم صهیونیستی و تلآویو را تبدیل به شهر ارواح کردید که این یعنی له شدن این رژیم. دوم، پیروزی شما بر رژیم مغرور آمریکا. بعد از جنگ جهانی دوم این دومین هجمه به رژیم استکباری آمریکا است؛ یکی پایگاه عینالاسد و دیگر العدید بود که غرور این مستکبر آمریکایی را شکستید. سومین تبریک، تبریک مقام معظم رهبری به وحدت مردم بود. مردم یکپارچه شدند.

حجت‌الاسلام خاتمی اظهار کرد: من در ادامه میگویم تبریک به این ملت با داشتن چنین رهبری فرزانه، شجاع، بصیر و بیبدیل.

وی با اشاره به حدود 950 شهید ایرانی در جنگ 12 روزه تحمیلی، تصریح کرد: هر استانی تقریبا داغدار عزیزانشان هستند. هیچ مصیبتی را نباید به مصیبت حضرت اباعبدالله (ع) تشبیه کرد اما این داغ ما شباهتی با کربلا دارد و تفاوتی نیز دارد. شباهت آن این است که در کربلا همه جور شهید داشت؛ جوان، پیر، زن، مرد، طفل شش ماهه. بین این شهدای جنگ تحمیلی صهیونی ـ آمریکایی، تمام اینها هستند. صحنههایی که تلویزیون نشان میدهد جگر ادم را کباب میکند. در کربلا نیز همینگونه بود اما یک تفاوت عمده با واقعه کربلا داشت؛ شما تشییع میلیونی در تهران کردید و تشییع هزاران نفری در استانها و شهرستانها انجام شد اما عزیز فاطمه (س)، حسین (ع) و عزیزان کربلا را چگونه تشییع کردند!

حجت‌الاسلام خاتمی در پایان خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران به ذکر مصیبت اباعبدالله الحسین (ع) پرداخت.

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام‌والمسلمین خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، ضمن توصیه خود و دیگران به رعایت تقوای الهی، اظهار کرد: در روایتی از امام زمان(عج) آمده است: «من دعاگوی هر کسی هستم که مصیبت جدم حسین را بیان می‌کند و به یاد می‌آورد و برای تعجیل فرج دعا می‌کند». بحمدالله شما موفق به عزاداری شدید، به‌ویژه در این شب‌های باقی‌مانده، تقاضای توفیق بیشتر کنید. حتماً در مجالس عزاداری در شب و روزهای باقیمانده، این توفیق را از خداوند درخواست کنید.

وی با اشاره به چهار محور در ادامه سخنان خود افزود: مطلب نخست اینکه امشب، شب تاسوعا و فرداشب عاشوراست؛ شب و روزی که این عظمت را هیچ زمان دیگری به خود ندیده است. این شب و روز هم یاد بزرگ سردار رشید کربلا، سردار ۳۴ ساله، و هم فرمانده لشکر عاشورا، سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) را در دل دارد. این نکته درس‌آموزی از مکتب حسینی و بازماندگان کربلاست. بازماندگان کربلا چهار درس بزرگ به بشریت دادند که بحمدالله بازماندگان شهدای ما نیز آموزه‌های این مکتب را به‌خوبی درک کرده و منتقل می‌کنند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: درس اول این است که بازماندگان شهیدان با افتخار از شهدا سخن بگویند و به آنان ببالند. ابن زیاد برای نمک‌پاشی بر زخم دل حضرت زینب(س) گفت: «سرنوشت این‌ها شهادت بود»، اما حضرت زینب(س) با افتخار بر عزیزان شهیدش بالید. خوشبختانه بازماندگان شهدای جنگ تحمیلی نیز با افتخار اعلام کردند: «قسم به خون پاکت، تا آخرین قطره خون در مسیر ولایت می‌مانیم». یکی دیگر از بازماندگان گفت: «شهادت، افتخاری بود که نصیب همسرم شد؛ او لیاقت شهادت داشت و من این شهادت را تبریک می‌گویم». این افتخارآفرینی در بازماندگان شهدای جنایات اخیر نیز دیده می‌شود؛ شهدایی که به دست شقی‌ترین، روسیاه‌ترین، رسواترین و پست‌ترین انسان‌های روزگار به شهادت رسیدند.

وی افزود: درس دوم، ضرورت «جهاد تبیین» است. نباید اجازه داد که راه و مسیر شهدا گم شود. آزادگان کربلا این مسیر را روشن کردند. اگر یزیدیان می‌توانستند، چنین جلوه می‌دادند که اصلاً قتلی اتفاق نیفتاده است اما حضرت زینب(س) در دروازه کوفه فریاد زد: «این ننگ را کجا می‌برید؟ نواده پیامبر را کشتید!» امام سجاد(ع) نیز در همان‌جا خطبه خواند و فرمود: «حسین ما را با شکنجه کشتید». تعبیر «قتلٌ بصبر» یعنی قتل همراه با شکنجه. پس باید این واقعیات را گفت و اجازه نداد که حقایق تحریف شوند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به درس سوم گفت: تحقیر دشمن بسیار مهم است. نباید هیچ جمله‌ای گفت که دشمن احساس بزرگی کند. در مجلس یزید، حضرت زینب(س) فرمود: «تو در حدی نیستی که با تو صحبت کنم. ملامت تو را دون شأن خود می‌دانم». این یعنی تحقیر دشمن. پیامبر می‌توانست تو و اجدادت را اعدام کند اما نکرد. ما هم باید مراقب باشیم که در فضای حقیقی و مجازی، هیچ‌گاه سخنی نگوییم که دشمن احساس غرور کند. اینکه پایگاه العُدید را زدیم، افتخار است. نفس‌ زدن این کانون غرور و استکبار آمریکا، افتخار است. در تل‌آویو ۶۰ هزار کارخانه از کار افتاده، اقتصاد آنان ویران شده و مردم‌شان در سانسور خبری به سر می‌برند.

وی در بخش پایانی این محور گفت: درس چهارم، حفظ روحیه و نباختن آن است. امروز رژیم صهیونیستی هنگام تحویل گرفتن تجهیزات نظامی، فیلم و عکس منتشر می‌کند تا شما را بترساند اما این کار ناشی از نافهمی و نادانی است. ملتی که مرگ را ترسانده، از مرگ نمی‌ترسد!

حجت الاسلام خاتمی درباره تداوم راه شهیدان، گفت: حضرت زینب (س) در مجلس یزید گفتند «هر کاری می خواهید انجام بدهید اما نمی توانید نام ما را از یادها ببرند. اکنون بیش از ۱۳۰۰ سال از شهادت عزیز فاطمه(س) گذشته، اما مراسم عزاداری همچنان پرشور برگزار می‌شود؛ گویی دیروز این شهادت رخ داده است.

وی با اشاره به تشییع باشکوه و کم‌نظیر شهدای اقتدار ملی، افزود: طی این ده سال، تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی، شهدای خدمت، و اکنون سومین تشییع شهدای اقتدار ملی را داشتیم که ۹ پیام مهم داشت: 
۱. پیام بیعت با شهیدان: «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ»؛ نمی‌گذاریم پرچمی که شهیدان برافراشتند، بر زمین بماند.
۲. پیام آمادگی دائمی برای حفظ انقلاب: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ».
۳. پیام دشمن‌ستیزی: همان‌گونه که در آیه ۱۲۰ سوره توبه آمده است «وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ» هیچ آسیبی از دشمن بی‌پاداش نمی‌ماند.
۴. پیام مقاومت: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا لَقِيتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُوا».
۵. مصداق عشق به خدا بود، شما از ربیون و خداییان تجلیل کردید چه سرداران نظامی و چه دانشمندمان هسته‌‌ای و دیگر شهدا «وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ».

6.مصداق وهن«فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ» پرصلابت ایستادیم.

7.پیام وحدت؛ از این کشور یک پیام برخاست و اینکه ما ایستاده‌‌ایم و در صحنه هستیم «وَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ» «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا».

8.پیام تشکر از خدمت‌‌گزاران نظام. من نگرانم که از برخی از این شهدا بگویم و کم مهری به شهدای دیگر باشد. اما انصافا هر کدام از این شهدا چه سرداران نظامی و چه دانشمندان بزرگ هسته‌‌ای، خدمت‌‌گزار به معنای دقیق کلمه بودند. این تشکر از این خدمتگزاران بود که تشکر خود را در این تشییع ابراز کردید.
۹. ابراز اراده ملی برای ادامه مسیر انقلاب و مقابله با استکبار.

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تحلیل سوم درباره اهانت ترامپ به امام و امت است. او گفته «ما می‌خواهیم ایران را تسلیم کنیم»؛ این اوج حماقت رئیس‌جمهور آمریکاست. کسانی که ملت ایران را می‌شناسند، می‌دانند که گفتن چنین سخنی در ایام عاشورا و «هیهات منّا الذله» نشانه نادانی است. ۴۷ سال است نتوانسته‌اید این ملت را تسلیم کنید. در دوران جنگ تحمیلی نیز ایران با آمریکا، فرانسه، آلمان و صدام، که عامل اجرایی آن‌ها بود، مقابله کرد.

وی تأکید کرد: این ملت، ملت عاشورایی است و به شهادت در راه خدا افتخار می‌کند. تهدید دیگر ترامپ، توهین به ولایت فقیه و مراجع است. این سخنان، بسیار فراتر از اندازه دهان اوست. این حرف نیز به مانند حرف اول از حرف‌‌های احمقانه است. اصلا هیچ تفسیری برای او نیست.

خاتمی در ادامه تصریح کرد: من به‌عنوان مدرس خارج فقه و اصول در قم عرض می‌کنم که حکم شرعی ترامپ و نتانیاهو، اعدام است. این دو نفر دارای سه عنوان فقهی هستند که مجازات آن‌ها را اعدام می‌داند: ۱. قاتل بودن؛ بیش از ۵۵ هزار نفر را در غزه کشته‌اند و شهید حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رسانده‌اند: «مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا». ۲. عنوان «باغی». ۳. عنوان «مفسد فی‌الارض» و «محارب با خدا و رسول»: «إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ...». این حکم خداست؛ چه بخواهند، چه نخواهند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: خوشبختانه مراجع نیز موضع‌گیری کردند؛ هم در قم و هم در نجف، به‌ویژه آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی و آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی. در بیانیه آیت‌الله نوری آمده است: «اهانت به مرجعیت شیعه، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، اهانت به اسلام تلقی می‌شود. ایشان امروز با شجاعت، رهبری امت اسلام را بر عهده دارند و حمایت از ایشان واجب است. تضعیف ایشان در شرایطی که همه دشمنان قرآن، اسلام و اهل‌بیت متحد شده‌اند، حرام است.»

در پایان خطبه دوم، حجت‌الاسلام خاتمی از دو مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی تقدیر کرد و گفت: یکی از این مصوبات، تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. گروسی، یک صهیونیست و حامی آن‌هاست و صراحتاً اعلام کرده دیگر به ایران راه نخواهد یافت. این مصوبه در شورای نگهبان نیز تأیید شد. مصوبه دوم، اعمال اشد مجازات برای جاسوسان و کسانی است که با رژیم صهیونیستی همکاری دارند که اکنون در حال بررسی در شورای نگهبان است. این دو مصوبه، جانانه و در شأن مجلس شورای اسلامی است.

انتهای پیام
captcha