حمیدرضا مستفید، مؤلف و مدرس علوم و فنون
قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با ابزار تأسف عمیق از درگذشت استاد فقید حجتالاسلام والمسلمین
سیدمحمدباقر حجتی، گفت: در مقطعی از دوران تحصیلات عالی در رشته علوم قرآنی از محضر ایشان به عنوان استادمشاور بهرهمند بودم و در طول دورههای مختلف تحصیلی از کارشناسی تا دکترا نیز از نزدیک با ایشان انس و الفت داشتهام.
وی ادامه داد: زندهیاد استاد حجتی از جمله پیشکسوتان و چهرههای شاخصی بود که اساساً باید راهاندازی رشته
علوم قرآن و حدیث در فضای رسمی دانشگاهی را مرهون تلاشهای ایشان دانست، این در حالی است که رشته تخصصی این استاد فقید حکمت و فلسفه بود.
مستفید تصریح کرد: با وجود تفاوتهای ماهوی میان فلسفه و علوم قرآنی اما همانگونه که اشاره شد، عشق و علاقهای که استاد حجتی نسبت به علوم قرآنی داشت، موجب شد، در مسیر تأسیس این رشته در دانشگاه لحظهای از تلاش باز نایستد و با فراهم آوردن مقدمات و زیرساختهای نظری و دانشگاهی، پیشنهاد راهاندازی این رشته را مطرح نکند، پیشنهادی که مورد تأیید و پذیرش وزارت علوم وقت قرار گرفت و به این ترتیب زمینه راهاندازی این رشته دانشگاهی فراهم آمد.
مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم تأکید کرد: به واسطه جریانی که استاد فقید سیدمحمدباقر حجتی آغازگر و منشأ آن در دانشگاهها بود، امروزه شمار بسیاری از دانشپژوهان با علاقه فراوان در این رشته به تحصیل اشتغال دارند و گروهی از دانشآموختگان پیشین نیز به تربیت شاگرد و دانشجو پرداخته یا در حوزه پژوهشهای قرآنی مشغول فعالیت علمی هستند.
وی بیان کرد: بیتردید تمامی این دستاوردها و توفیقات علمی مرهون عزم راسخ، اراده استوار و مجاهدتهای کمنظیر آن استاد فرزانه است.
مستفید در مورد ویژگیهای شخصیتی استاد حجتی نیز گفت: از جمله ویژگیهای برجسته شخصیت علمی استاد حجتی، باید به روحیه پژوهشگری عمیق، پشتکار بیوقفه و اهتمام در ورود به عرصههایی اشاره کرد که شاید در ابتدا با فضای علمی و تخصصی ایشان سازگار نبود، اما با جسارت علمی و علاقهمندی ویژه قدم در این راه نهاد.
مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم در پایان اظهار کرد: این همان روحیهای است که سبب شد، افقهای نوینی را پیش روی این عرصه علمی بگشاید و راهی جدید در نظام آموزش عالی کشور پدید آورد.
انتهای پیام