کد خبر: 4292854
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
حجت‌الاسلام لکزایی:

قیام امام حسین(ع) ادامه سیره رسول خدا برای اصلاح جامعه است

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: قیام امام حسین (ع) ادامه سیره رسول خدا برای اصلاح جامعه بود تا تحولی ایجاد کند.

نجف لکزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) عصر امروز یکشنبه ۱۵ تیرماه همزمان با عاشورای حسینی در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های حکمرانی قرآنی و قیام امام حسین(ع) که به صورت برخط برگزار شد، با اشاره به بزرگ‌ترین چالش امت اسلامی اظهار کرد: امام حسین(ع) زمانی که قصد ترک مدینه به سمت مکه داشتند تا ناگزیر به بیعت با یزید نشوند، در نامه‌ای به برادرشان محمد بن حنفیه نوشتند که می‌خواهند به سیره و روش رسول خدا(ص)، یعنی جد و پدربزرگ خود، عمل کنند.

وی افزود: برخی آیات قرآن کریم به سیره حضرت رسول اشاره دارد و برای درک بهتر، آیه‌ای از آیه ۱۵۷ سوره مبارکه اعراف است که این آیه ناظر به آیه قبل خود است که می‌فرماید: «وَکَتَبْنَا لَهُمْ فِیهَا أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ» و سپس می‌گوید خداوند حسنات را برای کسانی ثبت می‌کند که تقوا پیشه می‌کنند و خود را از تهدیدات محافظت می‌کنند.

وی ادامه داد: این افراد از زکات و صدقه بهره‌مندند، اهل انفاق و رسیدگی به محرومان‌اند و سپس آیات ویژگی‌های کسانی که به آیات خدا ایمان دارند را بیان می‌کند و می‌فرماید که اینها کسانی هستند که از رسول پیامبر که امی است اطاعت می‌کنند و او را در تورات و انجیل به عنوان رسول می‌یابند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: روش پیامبر(ص) این است که ابتدا امر به معروف می‌کند، یعنی مردم را به نیکی‌ها دعوت می‌کند، و سپس نهی از منکر می‌کند، یعنی مردم را از زشتی‌ها بازمی‌دارد و امام حسین علیه السلام نیز در نامه‌اش به محمد بن حنفیه به همین امر تأکید دارد و می‌گوید می‌خواهد به سیره جد و پدرش عمل کند؛ یعنی به امر به معروف و نهی از منکر پایبند باشد.

وی ابراز کرد: پیامبر مردم را به حلال‌ها و پاک‌ها امر می‌کند و آنچه ناپاک است برای آنها حرام می‌کند و همچنین غل و زنجیر‌هایی را که طاغوت‌ها و شیاطین و مستکبران بر جسم و روح مردم گذاشته‌اند، برمی‌دارد و آنها را آزاد می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین لکزایی افزود: پیامبر(ص) ابتدا مردم را از دست خودشان نجات می‌دهد، چرا که کسی که گرفتار هوا‌های نفسانی است، باید مراقبت شود که به خودش آسیب نرساند و توبه یعنی بیدار شدن و شورش علیه نفس طغیانگر و امام حسین(ع) آمد تا انسان‌ها را نجات دهد، اما همانطور که برخی نجات یافتند، بسیاری دیگر نجات پیدا کند.

وی تأکید کرد: کسانی که به پیامبر ایمان می‌آورند، او را یاری می‌کنند، همان کسانی هستند که به امام حسین(ع) ایمان دارند، ایشان را تکریم می‌کنند و یاری می‌رسانند و امروز نیز هر کسی بخواهد حسینی باشد، باید به همین مسیر ایمان و عمل کند؛ یعنی ایمان به امام حسین، ایمان به پیامبر، ایمان به خدا و قرآن و پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر باشد.

حجت الاسلام والمسلمین لکزایی بیان کرد: خداوند می‌فرماید: «قُلْ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا»؛ یعنی رسالت پیامبر جهانی است و شامل همه مردم، نه فقط مؤمنان و امام حسین(ع) احیاگر همه انسان‌ها و سفینه نجات بشر است.

وی افزود: کسانی که بخواهند نجات پیدا کنند باید وارد کشتی دنیا که تقوا سفینه آن است، شوند. تقوا یعنی عمل به معروف، نهی از منکر، انجام واجبات و ترک محرمات، کنترل نفس و هوا‌های نفسانی.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: در عاشورا و کربلا دو خط حکمرانی حق و باطل، تقوا و فجور، توحید و شرک، حق و باطل در برابر هم قرار گرفتند و انتخاب با انسان است که کدام راه را برگزید و سوار کشتی امام حسین شدن به معنای نجات است و تخلف از آن به معنای غرق شدن و تباهی است، همانند یزید و انصارش که غرق شده و ملعون شدند.

انتهای پیام
captcha