کد خبر: 4292978
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱
علی سعیدی:

تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی ناشی از کمک‌های بی‌دریغ غرب است

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به سقوط سنگین صنعت فناوری در رژیم صهیونیستی، گفت: تجاوزگری‌های این رژیم، نه از قدرت درونی، بلکه ناشی از کمک‌های بی‌دریغ غرب است. این رژیم اکنون عملاً از نظر اقتصادی فروپاشیده و تنها با تزریق مالی، نظامی و رسانه‌ای غرب سرپا مانده است.

علی سعیدی

علی سعیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به شرایط بحرانی اقتصادی رژیم صهیونیستی اظهار کرد: بزرگ‌ترین صنعت اقتصادی این رژیم، یعنی فناوری‌های پیشرفته (های‌تک)، به‌طور بی‌سابقه‌ای دچار سقوط شده و گزارش‌ها از افت ۵۶ درصدی در این بخش حکایت دارد. برای نمونه، شرکت اینتل که قرار بود پروژه‌ای ۲۵ میلیارد دلاری در اراضی اشغالی اجرا کند، اعلام کرده است این سرمایه‌گذاری به‌دلیل شرایط جنگی لغو شده است.

وی افزود: تنها کسانی که توان مالی برای مهاجرت داشتند، از سرزمین‌های اشغالی خارج شده‌اند و بخش عمده‌ای از کسانی که مانده‌اند، صرفاً به‌دلیل ناتوانی در خروج باقی مانده‌اند. اگر فرآیند خروج آسان‌تر بود، موج مهاجرت گسترده‌تر نیز می‌شد.

رژیم صهیونیستی در آستانه فروپاشی اقتصادی

این استاد دانشگاه تصریح کرد: برخلاف تلاش رسانه‌های غربی برای پنهان‌سازی، بسیاری از آمارهای اقتصادی و اجتماعی رژیم صهیونیستی از سوی منابع معتبر جهانی و حتی برخی مقامات صهیونیست منتشر و تأیید شده است. واقعیت آن است که این رژیم در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارد و ضربات ناشی از جنگ و تحریم‌ها آن را به فروپاشی نزدیک کرده است.

وی با اشاره به ساختار وابسته رژیم صهیونیستی گفت: تجاوزگری‌های این رژیم نه از قدرت درونی بلکه ناشی از کمک‌های بی‌دریغ غرب است؛ از جمله تجهیز آن به جنگنده‌های F-35 که حتی به کشورهای متحد نزدیک آمریکا نیز داده نمی‌شود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی عملاً درآمد پایدار ندارد و نمی‌تواند هزینه این تجهیزات را بدهد. این یک نوع «تنفس مصنوعی» از سوی آمریکاست تا این رژیم را زنده نگه دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: از منظر جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت، آنچه تحت عنوان «اسرائیل» شناخته می‌شود، دیگر موجودیت مؤثر و منسجم ندارد و صرفاً در سطح یک پایگاه نظامی غیرمولد وابسته به حمایت خارجی باقی مانده است.

بی‌رغبتی کشورهای اسلامی به محصولات اسرائیلی

وی تأکید کرد: رژیم اشغالگر با بزرگ‌نمایی تقابل خود با ایران و جبهه مقاومت سعی دارد خود را قدرتمند نشان دهد اما باید آن را همان‌طور که هست دید؛ نه بیشتر. حتی در بحث تحریم کالاها نیز باید واقع‌نگر بود، چراکه به‌جز روابط محدود با ترکیه، محصولات رژیم صهیونیستی در بازار کشورهای اسلامی، از جمله ایران، عملاً وجود ندارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم در ادامه گفت: تجربیات تحریم ایران از سوی آمریکا نشان می‌دهد که فشار واقعی زمانی حاصل می‌شود که نقطه ضعف ساختاری مورد هدف قرار گیرد. ایران را با محدود کردن دسترسی به دلار تحت فشار قرار دادند و اکنون باید جهان اسلام ساختار اقتصادی و تجاری غرب را مورد هدف قرار دهد.

سعیدی با مرور نقش تاریخی مسلمانان در تجارت جهانی تصریح کرد: تا پیش از استعمار، مسلمانان بخش اعظم مسیرهای تجاری جهانی را در اختیار داشتند. تجارت زمینی از چین و هند به ایران و سپس عثمانی و آفریقا، ستون فقرات اقتصاد جهانی بود و غرب برای شکستن این انحصار، مسیر دریایی جدیدی از جنوب آفریقا گشود تا سلطه اقتصادی جهان اسلام را دور بزند.

وی گفت: اکنون در دوران مدرن نیز تجارت دریایی از چهار گلوگاه عبور می‌کند که در کنترل مسلمانان است: تنگه هرمز، باب‌المندب، کانال سوئز و جبل‌الطارق. بسته شدن هر یک از این گلوگاه‌ها به معنای اختلال شدید در اقتصاد جهانی است.

ایران امروز دو گلوگاه راهبردی را تحت تأثیر دارد

سعیدی افزود: ایران امروز دو گلوگاه راهبردی یعنی تنگه هرمز و باب‌المندب را تحت تأثیر دارد. حضور انصارالله در یمن و پاسخ ایران به تهدیدات غرب نشان داده که می‌توان امنیت مسیرهای انرژی و تجارت را به ابزار فشار دیپلماتیک تبدیل کرد.

وی اظهار کرد: نابودی زیرساخت‌های سرزمین‌های اشغالی نیز الزاماً منجر به سقوط رژیم صهیونیستی نمی‌شود، زیرا این زیرساخت‌ها با حمایت خارجی بازسازی می‌شوند. راهکار اصلی در شکستن انحصار تجاری و سلطه دریایی غرب و احیای تجارت زمینی است. اقدامات اخیر ناوگان دریایی ایران پیام مهمی برای بازیابی قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به نقش لابی صهیونیسم جهانی اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا مستقیماً متعلق به رژیم صهیونیستی نیستند اما از طریق مالیات، سرمایه‌گذاری یا سود سهام در غرب، به تل‌آویو کمک می‌کنند. بنابراین تحریم مؤثر، به معنای بالا بردن هزینه حمایت برای آن‌هاست.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نیز به‌دلیل ملاحظات راهبردی، از درگیری مستقیم با رژیم صهیونیستی پرهیز می‌کند، این نه از موضع ضعف، بلکه به این دلیل است که ساختار پشتیبان رژیم، قدرت واقعی آن است. حتی اگر اسرائیل ویران شود، حمایت‌های جهانی آن را بازمی‌سازد. هدف باید آن ساختار پشتیبان باشد.

سعیدی در پایان گفت: شکست رژیم صهیونیستی، نه تنها یک پیروزی نظامی، بلکه بازکننده دروازه‌های تجارت زمینی و شکوفایی اقتصادی برای محور مقاومت است. زیرساخت علمی و فنی در ایران و منطقه وجود دارد اما نبود مسیرهای امن تجاری، مانع توسعه بوده است. با فروپاشی رژیم صهیونیستی، جغرافیای تجارت منطقه احیا می‌شود و سرزمین میانه دوباره به لولای ارتباط شرق و غرب تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام
captcha