
به گزارش ایکنا به نقل از سی ان ان، صدها نفر از فعالان مدنی روز سهشنبه در اعتراض به دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در مقابل کاخ سفید در واشنگتن دی سی تظاهرات کردند. این تظاهرات در بحبوحه تجاوزات مداوم اسرائیل به نوار غزه و تشدید شایعات در مورد برنامههایی برای آواره کردن اجباری ساکنان آن برگزار شد.
معترضان پلاکاردهایی با عنوان «ایالات متحده و اسرائیل مرتکب نسلکشی شدهاند» در دست داشتند و دیدار ترامپ و نتانیاهو را به عنوان یک «رسوایی دیپلماتیک» محکوم کردند و خواستار پایان حمایت نظامی بیقید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی شدند.
رابرت مککاو، مدیر امور دولتی شورای روابط آمریکایی ـ اسلامی(CAIR)، گفت: هر دست دادن، هر معامله، هر عکسی که نتانیاهو با رهبران آمریکایی میگیرد یعنی دستش به خون کودکان غزه آلوده است.
بر اساس آمار رسمی، تعداد شهدای فلسطینی در غزه از آغاز جنگ در سال ۲۰۲۳ تاکنون از ۵۷۰۰۰ نفر فراتر رفته است که بیش از ۱۷۰۰۰ نفر از آنها کودک هستند، در حالی که اجساد بیش از ۱۱۰۰۰ نفر همچنان زیر آوار مدفون است.
برآوردها نشان میدهد که به دلیل محاصره، کمبود کمکهای بشردوستانه و شیوع قحطی و بیماریهای همهگیر، تعداد واقعی ممکن است بسیار بیشتر باشد.
در میان حاضران در تظاهرات، یهودا کوهن، پدر یک اسیر اسرائیلی که در غزه زندانی است، حضور داشت که از ترامپ خواست نتانیاهو را برای انعقاد توافق تبادل زندانیان که به جنگ پایان میدهد، تحت فشار قرار دهد.
کوهن نتانیاهو را به خرابکاری در تلاشها برای آتشبس به خاطر منافع سیاسی خود متهم کرد و گفت: نتانیاهو توسط راست افراطی که خواستار اشغال کامل نوار غزه و بازسازی شهرکها است تحریک شده و تهدید میکند که در صورت دستیابی به آتشبس از دولت خارج خواهد شد.
از سوی دیگر، هدر ساسکیند، رئیس گروه «روایت جدید یهودی» که به سازماندهی این اعتراض کمک کرده بود گفت که ترامپ باید مسئولیتهای خود را بپذیرد. وی گفت: سر تکان دادن و تعریف و تمجید کافی نیست. او باید از نفوذش برای توقف جنگ، تضمین ورود کمکها و تضمین بازگشت اسیران استفاده کند.
علیرغم درخواستهای گسترده برای توقف حمایت ایالات متحده، این دیدار هماهنگی کامل بین ترامپ و نتانیاهو را نشان داد و آنها حمایت خود را از طرح انتقال دائمی ساکنان غزه، طرحی که ترامپ علناً در ماه فوریه از آن رونمایی کرد، تکرار کردند.
در این دیدار، نتانیاهو اعلام کرد که ترامپ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرده است و با اشاره به اینکه آنها با چندین کشور برای ترتیب دادن پذیرش فلسطینیان اخراج شده همکاری میکنند، این اقدام را یک «فرصت بشردوستانه» توصیف کرد.
اما در واقع، اظهارات اخیر او در کنست نشان داد که هدف واقعی، غیرقابل سکونت کردن غزه و مجبور کردن ساکنان آن به ترک آنجاست.
از سوی دیگر مصطفی برغوثی، سیاستمدار فلسطینی، در مصاحبه با انبیسی در مورد این طرحها اظهار نظر کرد و گفت: این ادعا که مهاجرت، داوطلبانه خواهد بود، کاملاً گمراهکننده است. وقتی مردم را بمباران میکنید و بیش از ۱۲۰ روز از غذا محرومشان میکنید، نمیتوانید ادعا کنید که تصمیم به ترک محل سکونتشان داوطلبانه است. این مهاجرت نیست، بلکه اخراج اجباری است.
انتهای پیام