به گزارش ایکنا، حجتالاسلاموالمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری، خطیب نماز جمعه تهران، در خطبه اول نماز جمعه بیستم تیرماه با دعوت نمازگزاران به تقوای الهی، ضمن تقدیر از فضای معنوی حاکم بر ایام محرم امسال، گفت: محرم ۱۴۰۴ تحت تأثیر حماسه بزرگ دوازدهروزه که از عید غدیر تا آغاز محرم درخشید، به یکی از ماندگارترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد و ملت ایران عاشوراییترین و کربلاییترین محرم خود را تجربه کرد.
وی با اشاره به حالوهوای حماسی کشور در این ایام، افزود: روح مقاومت و جوانمردی، عطر شهادت و ایثار، تشییع جنازههای عاشورایی و گرامیداشتهایی که همچنان ادامه دارد، همه نشانههایی از شور حسینی و بصیرت ملت ماست. پرچم ایران در کنار پرچمهای سیاه عزای حسینی، نماد وحدت ملی و شعور دینی بود و محرم امسال ما را به یاد محرم اول انقلاب و محرمهای دوران دفاع مقدس انداخت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه کشور با تأکید بر اینکه سخن اصلی نماز جمعه تقواست، اظهار کرد: در دعای عرفه، امام حسین(ع) از خداوند خشیت و تقوایی طلب میکند که گویی خداوند را میبیند. این حالت عرفانی، اگر در جان انسان بنشیند، تمامی ساحتهای زندگی او از جمله گفتار، رفتار، موضعگیری، روابط خانوادگی و اجتماعی را در مسیر رضای الهی قرار میدهد.
وی با بیان اینکه تقوا از قلب مؤمن میجوشد و سراسر وجود او را فرا میگیرد، گفت: این همان «تقوای دل» است که اباعبدالله الحسین(ع) ما را به آن دعوت کردهاند؛ تقوایی که انسان را تسلیم قضا و قدر الهی میکند و سیر زندگی را بر اساس توکل و رضا بنا مینهد.
حاجعلیاکبری ادامه داد: امام حسین(ع) در قیام عاشورا حق تقوا را ادا کرد. هدف نهضت او، اصلاح امت پیامبر(ص) و انجام وظیفه الهی بود. او نه برای قدرت، نه برای فساد و نه برای ظلم، بلکه صرفاً برای خدا و با نیت الهی قیام کرد. همه مراحل حرکت آن حضرت از عدم بیعت، خروج از مکه، پاسخ به دعوت کوفیان و حتی رفتار با اصحاب، جلوههایی از تقوای خالصانه بود.
وی با اشاره به نمونههایی از تجلی تقوا در یاران امام حسین(ع) افزود: وقتی مسلم بن عقیل در خانه هانی بن عروه با فرصت حذف ابنزیاد روبهرو شد، بهدلیل یادآوری سیره پیامبر(ص) از ترور خودداری کرد؛ زیرا اسلام ترور را نمیپذیرد. این نشانه تقواست. همچنین در روز عاشورا، وقتی مسلمبنعوسجه از امام خواست تا شمر را هدف قرار دهد، حضرت فرمود: «من آغازگر نبرد نیستم»؛ این هم جلوهای دیگر از تقوای حسینی است.
خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: پذیرش توبه حر و خرید زمین کربلا برای دفن شهدا، نیز از دیگر نمونههای رعایت تقوا توسط امام حسین(ع) است. همچنین اهتمام به نماز در شب عاشورا و برپایی نماز ظهر عاشورا در زیر باران تیر، نشان میدهد که این نهضت سراسر رنگ خدایی و معنویت دارد. راز جاودانگی قیام عاشورا همین آیه قرآن است؛ «إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ؛ که خداوند تنها از پرهیزکاران (متقیان) قبول میکند».
وی با تجلیل از یاران امام حسین(ع) گفت: اصحاب حضرت، برجستهترین نمونههای تقوا بودند و پس از شهادت امام نیز زینب کبری(س) پرچم تقوا را به دوش کشید. در خطبههای تاریخی ایشان در کوفه، مخاطبان حیران عظمت روح و کلام او شدند و زمانی که نگاهش به سر بریده برادرش افتاد، از شدت دلتنگی، دیگر سخن نگفت و رو به آن سر مطهر عرض کرد: «يا هلالا لما استتم كمالا». زینب(س) از امام خود نه بهعنوان ماه شب چهارده، بلکه بهعنوان هلالی ناتمام یاد کرد، چون چهره خاکآلود و محاسن خونین امام، جان از دل خواهر میبُرد.
بنابراین گزارش، حجتالاسلاموالمسلمین حاجعلیاکبری در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به فضیلت و اهمیت حجاب، اظهار کرد: حجاب، حق تبارک و تعالی و نشانهای از هویت، حریت، آزادگی و مسئولیتپذیری زن مسلمان است. حجاب نشانه برجستهای از وفاداری به خانواده و رعایت تقوای اجتماعی است.
وی افزود: واقعیت تلخی که این روزها با آن مواجه هستیم این است که در این مقوله مهم الهی، دینی، فرهنگی و اجتماعی، در سطح جامعه با وضعیتی روبهرو هستیم که بعضاً در شأن یک جامعه اسلامی، آن هم با فرهنگ و تمدن ملت ایران، نیست.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: برای تبیین اهمیت حیاتی و جایگاه این ارزش بزرگ و والا، این ارزش بزرگ انسانی و اسلامی، لازم است همتهای بلند، دلهای مملو از ایمان، عزمهای راسخ، نگاههای هوشمندانه و یک برنامه جامع معطوف به آینده شکل بگیرد. باید با درک درست از عمق مسئله، اقداماتی هنرمندانه و با یک تقسیم کار مسئولانه بین دستگاههای مختلف و نخبگان و آحاد مردم، بهویژه خود بانوان و دختران عزیزمان، صورت بگیرد. باید یک کار کارستان انجام شود.
وی تأکید کرد: باید گامهای مؤثر و عملی، هم در جنبه سلبی و هم در جنبه ایجابی، با توازن و تناسب و با رعایت اقتضائات زمان و شرایط روز، در این زمینه برداشته شود.
حاجعلیاکبری با اشاره به تقارن این ایام با روز حضرت زینب سلاماللهعلیها و روز اهل بیت علیهمالسلام گفت: یادآوری این نکته بهجا و بهموقع است که این کاروان که رسالت تکمیل نهضت حسینی را بر عهده داشت، وقتی حرکت میکرد، علاوه بر ماجرای شهادت عزیزانشان که داغی بر قلبشان گذاشته بود، قصه و غصه این کاروان برتر از آن داغ، حفظ حجاب و پوشش و شأنشان در این مسیر بود. مخصوصاً حضرت زینب سلاماللهعلیها نسبت به این مسئله اهتمام خاصی داشت.
وی افزود: در این نگاه، درسهای معرفتی بزرگی برای جامعه ما، بهویژه برای زنان و دختران جامعه ما، نهفته است. امیدواریم انشاءالله خداوند تبارک و تعالی به حق حضرت زینب سلاماللهعلیها و به حقیقت آن بزرگوار و اهل بیت سیدالشهدا علیهالسلام، اهتمام جمعی ما را برای صیانت از این ارزش والا، روزافزون قرار دهد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه کشور در بخش دیگری از خطبه دوم نماز جمعه گفت: درباره جنگ تحمیلی دوازدهروزه و این دفاع مقدس ملت ایران در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا، در طول دو هفته گذشته بحمدالله تبیینها و ارائههای خوبی صورت گرفت؛ چه در بیان ریشهها، چگونگی، آثار و دستاوردها، و چه جنبههای مختلف مسئله؛ در منابر، رسانههای اجتماعی و صداوسیما. در همینجا لازم است از مجاهدت عزیزانمان در رسانه ملی بهطور خاص و با تأکید تشکر کنیم.
وی ادامه داد: بحمدالله ارائههای فراوانی انجام شد اما برادران و خواهران عزیز، حادثه بسیار عظیمی اتفاق افتاد. این حماسه به قدری با عظمت است که جا دارد ماهها دربارهاش از ابعاد گوناگون کندوکاو شود و دُر و گوهرهای آن استخراج شود. برای مسیر پیشرو، ما به این سرمایهای که بهتازگی به لطف خدای متعال به دست آوردیم، بسیار نیازمندیم. برای گامهای بلندی که باید پس از این برداشته شود، باید صدها اثر هنری و محصولات گوناگون ادبی و فرهنگی درباره این حادثه ساخته شود.
وی افزود: علاوه بر آن، جمعبندیهای فنی نیز باید در عرصههای نظامی، دفاعی و امنیتی صورت بگیرد. بنده در این خطبه به یک نکته مهم و راهبردی، بهعنوان مهمترین دستاورد این حماسه بزرگ و شگفتیساز اشاره میکنم. آن نکته عبارت است از اینکه ما در این جنگ، در این حماسه، در این دفاع مقدس، یک تصویر جدید، نو، تازه و بسیار دوستداشتنی از حقیقتی پیشرو داریم به نام «ایران قوی». حتی برای مردم خود ما، و البته برای مردم منطقه، ملتهای جهان و حتی دشمنان ما، این تصویر رونمایی و رخنمایی شد.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: این تصویر حاصل جمع مؤلفههای سخت و نرمی است که معمولاً کسانی که درباره قدرت و قوت سخن میگویند، بهویژه زمانی که صحبت از قدرت ملی به میان میآید، هر دو مؤلفه را لحاظ میکنند: هم مؤلفههای سخت، هم مؤلفههای نرم.
وی ادامه داد: ما بحمدالله در بخش سخت در این رویارویی، وسعت سرزمینی «بلدة طیبة و رب غفور»، این سرزمین بزرگ و مطهر و پربرکت را دیدیم؛ چه سرمایه بزرگی است. نقطه مقابلمان را هم دیدید که در چه ضیق و تنگنایی بودند. ما در این دفاع مقدس ظرفیت جمعیتیمان، مخصوصاً جمعیت جوانمان را دیدیم؛ ۹۲ میلیون جمعیت، آن هم جمعیتی ریشهدار، باهوش و مؤمن.
حاج علی اکبری افزود: ما در همین مؤلفههای سخت، تأثیر علم و فناوری را دیدیم؛ از نزدیک. چه در ماجرای هستهای که حسادتبرانگیز است برای دشمنان و رقبای ما، و چه در علوم و فنون نظامی و تجهیزات، چه پدافند، چه آفند. اینها جلوه کرد. ما در این عرصه، عمق راهبردی خودمان را دوباره نگاه کردیم و پیش ملتهای دنیا آشکار شد. این ظرفیت عظیمی که ملت ایران در منطقه، در بین مسلمانان و در بین آزادگان جهان دارد، خودش را دوباره نشان داد. جمعیتی بزرگ، متحد، در سرزمینی وسیع و پربرکت، با دانش بومی و با بهرهمندی از عمق راهبردی، توانست در این رویارویی، یک چهره متفاوت از «ایران قوی» را پیش روی ملتهای جهان قرار دهد.
وی سپس به بُعد نرم قدرت ایران اشاره کرد و گفت: اما مسئله مهمتر، بخش نرم ماجراست که به مراتب مهمتر است. شما در این بخش با یک پدیده بسیار جذاب مواجه هستید. ملت ایران در یک ترکیب بسیار دلانگیز از هویت ملی، دینی و انقلابی است. این هویت انقلابی، به برکت انقلاب کبیر اسلامی، هم هویت ملی ما را پرورش داد و هم هویت دینی ما را تقویت کرد. حاصل جمع آنها، شده امروز یک ملت متفاوت در سطح جهان.
وی ادامه داد: وقتی انسان به آن فکر میکند، یاد این آیه کریمه قرآن میافتد: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا».
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: میتوانید ملت ایران را در آینه این آیه ببینید: «ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ» این نهالی که با ریشههای ایمانی و با خون مطهر مظلومان و شهدا آبیاری شده، حالا محکم و تنومند شده است.
وی گفت: کسانی که خودشان پدیدآورنده این درخت پرثمر هستند، خودشان هم به شگفتی آمدهاند و دشمنانشان را به خشم آوردهاند. میبینید که دشمنان، غیظ و حسادتشان نسبت به ملت ایران شعلهور است. آتش گرفتن یک ابرقدرت جدید در جهان به میدان آمده اما این بار نه بهنام سلطه، بلکه بهنام ایمان، اسلام، قرآن، اهل بیت، علی، حسین و مهدی علیهمالسلام.
حاج علی اکبری تصریح کرد: این ملت ایران است که پیامبر عزیزمان دربارهاش فرمودند: «چقدر دوست دارم اینها را ببینم؛ چقدر مشتاق دیدار برادرانم هستم؛ «يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ».
وی ادامه داد: اینها اصل ماجراست. ما با همه تنوع، در یک رنگارنگی از نظر مذهبی، قومیتی، جنسیتی، در این حماسه، بهصورت یکپارچه، بهنام ملت ایران وارد میدان شدیم و مردمیترین جنگ غرب آسیا را پیش روی ملتهای جهان قرار دادیم.
خطیب جمعه تهران با اشاره به خسارتهای جانی و عاطفی ملت ایران در این نبرد، گفت: بله، زخم خوردیم، داغ دیدیم، دلهایمان آتش گرفت. از رایان دوماهه تا پدربزرگ و مادربزرگهای هفتاد و چند ساله را تشییع کردیم. سرداران بزرگی را از دست دادیم، دانشمندان عزیزی را از دست دادیم اما استوارتر و شکوهمندتر از همیشه، مثل ققنوسی از میانه آتش سربلند کردیم و ملتهای جهان دوباره ملت ایران را دیدند.
وی افزود: دشمن نابخرد که برای نابودی ایران، تجزیه خاک مقدس و نابودی زیرساختها حمله کرده بود، در مدت کوتاهی توسط ملت ایران له و تحقیر شد.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: انسجام ملی، وحدت، یکپارچگی و تصرف خداوند در دلهای ملت ما حقیقتاً هدیهای بزرگ و الهی است. این وحدت، این سرمایه اجتماعی، باید مثل جانمان محافظت شود. مبادا با فرصتطلبیهای سیاسی، انتقامگیریهای جناحی و دوقطبیسازیهای سیاسی، در این وحدت و انسجام خللی ایجاد کنیم.
وی هشدار داد: به دشمنان احمق و نابخردی که اگرچه طرحهای تحسینبرانگیزی داشتند اما محاسباتشان از اساس غلط بود، اعلام میکنیم: اگر این بار خطایی مرتکب شوید، با ایران دیگری، مردمانی دیگر، و نسلی تازه از مقاومت روبرو خواهید شد. نسلی که داغ هزار و صد شهید را بر دل دارد. اگر سودای خطای دیگری دارید، بدانید که این بار دوسوم دیگر تلآویو نیز همراه با جنایتکاران احمق و آرزوهای باطلشان به قعر جهنم خواهند رفت.
وی خطاب به رئیسجمهور آمریکا گفت: به این رئیسجمهور احمق، قمارباز و کلهپوک آمریکایی که دستانش به خون مظلومان آغشته است و زبان نجس و نحسش به تهدید ملت ایران میچرخد، میگوییم: این بار آتش خشم ۹۲ میلیون ایرانی دامن شما را خواهد گرفت. همه منافعتان در منطقه در تیررس ضربات ماست.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: ما باید مراقب باشیم در این جنگ ترکیبی و چندضلعی، از دشمن غافل نشویم. نگذاریم موضوعات فرعی، مسئله اصلی را به حاشیه ببرد. مسئله اصلی کشور ما مقابله با توطئههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی رژیم جعلی و آمریکا است. فلش حملات و هجمههای ما باید به سمت دشمن باشد، نه به سمت خودمان.
حاجعلیاکبری در پایان از دولت بهدلیل خدمات در این ایام تشکر کرد و گفت: تقاضا داریم بیش از پیش قدر این ملت را بدانند و در خدمت به مردم با یکدیگر مسابقه دهند. وی همچنین از ملت یمن به خاطر ایستادگی در برابر ظلم و ستم و اهداف پلید و شوم رژیم صهیونیستی و آمریکا تشکر و قدردانی کرد.
انتهای پیام