کد خبر: 4293813
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
آشنایی با منتخبان سی‌اُمین همایش خادمان قرآن/ ۱۰

تلاش‌ برای ایجاد فضای همکاری و همدلی در عرصه قرآنی

محمدتقی میرزاجانی، خادم برگزیده قرآن کریم در بخش مدیریت امور قرآنی، طی سال‌ها فعالیت در این عرصه تلاش کرده است فضای همکاری و همدلی میان نهادها و مدیران قرآنی را بیش از پیش گسترش دهد.

تلاش‌ برای ایجاد فضای همکاری و همدلی در عرصه قرآنی

به گزارش ایکنا، سی‌اُمین دوره همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم، در واپسین روز‌های اسفندماه سال گذشته و هم‌زمان با ایام پرفیض نیمه ماه مبارک رمضان با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان برگزار شد. در این مراسم از ۱۳ چهره برجسته قرآنی و یک گروه مدیحه‌سرایی و هم‌خوانی قرآن کریم به پاس یک عمر خدمت در عرصه فعالیت‌های قرآنی تجلیل شد.

در میان چهره‌هایی که نشان پرافتخار خادمی قرآن را دریافت کردند، محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن نیز حضور داشت، چهره‌ای که در بخش مدیریت امور قرآنی به افتخار خادمی قرآن نائل آمد.

میرزاجانی، در نخستین روز دی‌ماه سال ۱۳۶۰ در روستای گیلاوندان، از توابع بخش سنگر شهرستان رشت استان گیلان، چشم به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در زادگاه خود پشت سر گذاشت.


بیشتر بخوانید و ببینید: 


پدر، که خود از جلسه‌داران سنتی قرآن و معلم و مدیر مدرسه ابتدایی بود، از همان کودکی بذر عشق و معرفت قرآن را در دل فرزند کاشت و وی را به سمت فراگیری قرآن کریم پیش از ورود به مدرسه سوق داد. میرزاجانی حضور در جلسات استاد اکبر پیروی که صبح‌های جمعه در مسجد جامع سنگر برگزار می‌شد از سال پنجم ابتدایی آغاز کرد؛ در آن روزها هیچکس فکر نمی‌کرد، این نخستین گام‌های نوجوانی قرآنی در روستای گیلاوندان باشد که سرانجام آن معرفی به عنوان خادم برگزیده قرآن خواهد بود.

محمدتقی میرزاجانی، شور و شوق حضور در مسابقات قرآن را از سنین کودکی آغاز کرد و نخستین افتخارات خود را در همان دوران به دست آورد. او که 11 سال بیشتر نداشت، پا به عرصه مسابقات گذاشت و با کسب مقام‌های ممتاز شهرستانی و استانی در رشته‌های قرآن و اذان، نام خود را در میان استعداد‌های قرآنی ثبت کرد.

دریافت دو رتبه نخست کشوری در سال‌های ۱۳۷۱ و ۱۳۷۲ دریچه‌های تازه‌ای به سوی آشنایی با اساتید برجسته و بهره‌مندی از تجربیات گران‌بهای آنان را به روی او گشود.

میرزاجانی در سال ۱۳۷۵ در حالی که دانش‌آموز سال اول دبیرستان بود، در رشته قرائت تحقیق موفق به کسب رتبه نخست مسابقات کشوری شد؛ رتبه‌ای که راه او را برای شرکت در مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزی در سال ۱۳۷۷ هموار ساخت و با درخشش در آن رویدادِ جهانی رتبه اول را برای کشورمان به دست آورد.

دریافت اجازه‌نامه قرائت و اقراء به روایت حفص از عاصم از طریق کتاب شاطبیه از مقری مصری شیخ محمد عصفور و دریافت گواهی دوره تخصصی جزریه از مقری عراقی شیخ محمد الکرخی از دیگر موفقیت‌های میرزاجانی طی سال‌ها فعالیت در عرصه قرآن کریم بوده است.

این خادم برگزیده قرآن تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۷۹ در مقطع کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران آغاز کرد و با مقطع دکتری همین رشته در سال ۱۴۰۱ به پایان رساند. در دوران دانشگاه نیز همچنان پیگیر فعالیت‌های قرآنی بود؛ این فعالیت‌ها از تلاوت‌های مستمر در محافل و جلسات مختلف تهران، تا فعال‌سازی کانون قرآن دانشکده الهیات، اداره جلسات قرآنی و ... را شامل می‌شد.

این چهره ممتاز در هجدهمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان که سال ۱۳۸۲ برگزار شد، به مقام نخست رشته قرائت قرآن کریم دست یافت و در همان سال افتخار تلاوت دیدار دانشگاهیان با مقام معظم رهبری را نیز به دست آورد.

میرزاجانی پس از اتمام تحصیلات دوره کارشناسی، در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابتدا به عنوان امریه و پس از آن کارشناس کمیته قرآن دبیرخانه مشغول به کار شد. سپس در بخش‌های مدیریتی در مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز طبع و نشر قرآن کریم، کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم و شورای عالی قرآن به خدمت پرداخت.

از جمله مسئولیت‌های وی در این سال‌ها می‌توان به ریاست دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم، ریاست دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرآن کریم، مدیرعاملی بنیاد قرآنیان اُسوه، مسئولیت کمیته علمی و فنی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن (سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳)، البته معاونت آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن و ... اشاره کرد.

آخرین افتخاری که این چهره قرآنی به دست آورده، معرفی به عنوان خادم برگزیده قرآن کریم و دریافت لوح سپاس و نشان پرافتخار خادمی از دستان رئیس جمهور کشورمان بود.

محمدتقی میرزاجانی به عنوان مدیری جدی و متعهد شناخته می‌شود که نگاه واقع‌گرایانه و منطقی به مسائل دارد. او در مدیریت خود، علاوه بر پایبندی به اصول اخلاقی، همواره به صداقت اهمیت ویژه‌ای داده است، ویژگی‌ای که سبب شده بیشترین اعتماد از سوی فعالان قرآنی را به خود جلب کند. او همواره به اهمیت هماهنگی و ایجاد فضای تعامل و همکاری مؤثر اذعان داشته و گام‌های مهمی در جهت ارتقای فعالیت‌های قرآنی برداشته است.

انتهای پیام
captcha