
به گزارش ایکنا به نقل از برناما، شصت و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی تلاوت و حفظ قرآن مالزی (MTHQA) در تاریخ ۲ آگوست (11 مرداد) در مرکز تجارت جهانی کوالالامپور (WTCKL) افتتاح خواهد شد و تا 18 مرداد ادامه دارد.
محمد نعیم مختار، وزیر امور مذهبی مالزی در مراسم پیش از آغازاز مسابقات بینالمللی تلاوت و حفظ قرآن ۲۰۲۵ در کوالالامپور با اعلام این مطلب افزود: قرار است ۷۲ حافظ و قاری قرآن از ۵۰ کشور در این دوره شرکت کنند.
وی گفت که از مجموع شرکتکنندگان، ۴۰ نفر در رشته تلاوت قرآن و ۳۲ نفر دیگر در رشته حفظ قرآن به رقابت خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: فرآیند گزینش شرکتکنندگان از ۱۹ تا ۲۳ می (29 اردیبهشت تا 2 خرداد) به صورت آنلاین انجام شد و توسط هیئت داوران باتجربه برای اطمینان از عدالت و شفافیت ارزیابی شد. مسابقات امسال با شعار «پیشرفت امت» برگزار میشود و رسماً توسط انور ابراهیمف نخستوزیر این کشور افتتاح خواهد شد.
از مالزی، ایمان رضوان محمد رملان (پراک) و وان صوفیا عینی وان محمد زاهدی (ترنگانو) در رشته تلاوت و محمد ادیب احمد رزینی (پراک) و پوتری عونی خدیجه محمد حنیف (کلانتان) در رشته حفظ حضور خواهند داشت.
به گفته محمد نعیم، هیئت داوران امسال شامل ۱۶ داور واجد شرایط و باتجربه از کشورهای مختلف از جمله مالزی، عربستان سعودی، مصر، اردن و اندونزی خواهند بود که تضمین کننده یک فرآیند داوری منصفانه و شفاف است.
وی توضیح داد که داوری در رشته تلاوت بر چهار جنبه اصلی تمرکز خواهد داشت: تجوید (صحت تلفظ)، لحن (قرائت آهنگین)، فصاحت (روانی) و کیفیت صدا در حالی که رشته حفظ بر اساس صحت و روانی حفظ ارزیابی خواهد شد.
محمد نعیم در مورد انتخاب این موضوع گفت که این موضوع با چشمانداز مالزی برای توسعه یک جامعه متمدن، نه تنها از نظر زیرساختها و توسعه فیزیکی، بلکه در ابعاد معنوی، فکری و اخلاقی نیز همسو است.
وی خاطرنشان کرد که مالزی از زمان تأسیس MTHQA در ۸ مارس ۱۹۶۱، مدتهاست که به عنوان میزبانی موفق شناخته میشود و یکی از دستاوردهای قابل توجه آن، کسب جایزه بهترین برنامه قرآنی در سال ۲۰۱۶ از جایزه بینالمللی قرآن کریم کویت است.
نعیم افزود: جاکیم به ارتقای اعتبار و کیفیت این رویداد مطابق با نیازهای روز از جمله استفاده از دیجیتال و هوش مصنوعی (AI) ادامه خواهد داد.
برندگان هر دو بخش، ۴۰ هزار رینگیت پول نقد، نفرات دوم ۳۰ هزار رینگیت و نفرات سوم ۲۰ هزار رینگیت به همراه جوایزی از بنیاد توسعه اقتصادی اسلامی مالزی (YaPEIM) دریافت خواهند کرد.
به عنوان بخشی از این گردهمایی، یک رویداد ویژه شامل تلاوت قرآن از ایستگاه مرکزی راهآهن کوالالامپور تا هاتیای نیز برگزار خواهد شد که هدف آن ثبت رکورد جدیدی در کتاب رکوردهای مالزی در بخش «طولانیترین تلاوت قرآن در یک سفر قطاری بینالمللی» است.
انتهای پیام