کد خبر: 4294513
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
سیدجواد حسینی اعلام کرد

طراحی محله تاب‌آور در بحران جنگ از سوی سازمان بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی طی نشست خبری از طراحی محله تاب‌آور در شرایط بحرانی جنگ خبر داد و گفت: در جنگ 12روزه و در نزدیکی شیرخوارگاه آمنه، نیم ساعت پس از انتقال 60 کودک، انفجار رخ داد و شیرخوارگاه آسیب دید. همچنین بیست هزار اسکان اضطراری برای گروه‌های هدف سازمان در نظر گرفته شد. در این روزها هیچ مددجویی آسیب ندیده است.

سازمان بهزیستیبه گزارش خبرنگار ایکنا، در آستانه آغاز هفته بهزیستی (۲۵ تا ۳۱ تیرماه) نشست خبری سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی امروز، 24 تیرماه برگزار شد.

در ابتدای این نشست تصاویری از اداره بهزیستی شهر قصرشیرین که مورد حمله رژیم صهیونیستی طی جنگ 12روزه قرار گرفت، پخش شد. در این حمله فرامرز حضرتی، از کارکنان این سازمان به شهادت رسید. 

در ادامه رئیس سازمان بهزیستی گفت: هفته بهزیستی امسال با ماه محرم همزمان شده است. عاشورا قیامی است که پیامی مبتنی بر تفکر دینی دارد و این پیام عدالت اجتماعی است و بهزیستی مظهر عدالت اجتماعی است. همچنین هفته بهزیستی امسال بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برگزار می‌شود که شعار وفاق اجتماعی در این روزها به بهترین وجه ممکن بروز داشته است. 

حسینی ادامه داد: در جنگ ۱۲روزه دو نوع فعالیت رخ داد. یک نوع صرفاً برای جامعه هدف سازمان بود. در تهران ۳۰ هزار معلول، سالمند و ... داریم که در مراکز ما نگهداری می‌شوند. با استفاده از ظرفیت بهزیستی شش هزار مددجو را از مراکز تجمیعی به نقاط امن منتقل کردیم. از جمله در نزدیکی شیرخوارگاه آمنه بعد از نیم ساعت از انتقال ۶۰ کودک آن، انفجار رخ داد و این شیرخوارگاه آسیب دید. ۲۰ هزار اسکان اضطراری نیز برای این گروه‌ها در نظر گرفته شد و خللی در ارائه خدمات رخ نداد و هیچ مددجوی ما آسیب ندیده است و مددجویان به نقاط امن منتقل شدند. 

حسینی با اشاره به ارائه خدمات بهزیستی به عموم مردم گفت: در طول جنگ، ۲۰ هزار تماس مربوط به آثار جنگ و دلهره‌ها را شماره تلفن ۱۴۸۰ پاسخ گفت و در برخی شهرها مثل تهران خدمات آن ۲۴ ساعته شد. خدمات اورژانس اجتماعی ۱۲۳ نیز ۲۴ ساعته شد، که تجربه‌نگاری اقدامات این بحران و طراحی محله تاب‌آور در بحران جنگ را در دست داریم. 

وی اعلام کرد: در هفته بهزیستی ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود که ۷۷ درصد طرح‌های اشتغال، ۲۱ درصد مسکن و دو درصد پروژه‌های اجتماعی است و ۴۵۹ پروژه نیز کلنگ‌زنی می‌شود. 

حسینی اضافه کرد: در دولت چهاردهم، بالاترین میزان شاخص بودجه بهزیستی نسبت به بودجه عمومی کشور با ۵۶ درصد رشد رخ داد. برای نوسازی نیروی انسانی نیز دو هزار نیروی جدید را وارد بدنه سازمان کردیم و با تحقق سه درصد اشتغال معلولان، در ۴۶ دستگاه پنج هزار معلول استخدام شدند. بیش از ۸۰ هزار پشت‌نوبتی مستمری بهزیستی نیز به صفر رسید. البته تلاش داریم با توانمندسازی مستمری‌بگیران را کاهش دهیم. 

وی ادامه داد: ما توانبخشی با استفاده از ابزار هنر را جدی گرفته‌ایم و مراکز بهزیستی به خانه‌های هنری مجهز و ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی نیز راه‌اندازی شده است. ۱۳۵ گروه هنری معلولان مورد حمایت قرار گرفتند و بزرگترین خانه هنر افراد دارای معلولیت راه‌اندازی می‌شود که محلی برای رشد استعدادهای هنری معلولان خواهد بود. 

حسینی با اشاره به اهمیت فعالیت اورژانس اجتماعی در دوران جنگ گفت: این فعالیت نشان داد که اورژانس اجتماعی چه قدر مهم است. ما ۱۱ مرکز اورژانس اجتماعی جدید راه‌اندازی کردیم و ۲۹ اورژانس نیز در سال جاری ساخته شده و مجموع مراکز اورژانس اجتماعی ما به ۴۱۵ مرکز ارتقا پیدا می‌کند. همچنین موفق شدیم غربالگری بیماری‌های شایع زنان را در هفت استان محقق کردیم و همه زنان سرپرست روستایی و عشایری بیمه شدند. ۱۴ هزار واحد ساختمانی به معلولان داده شده و در هفته بهزیستی امسال نیز هزار و ۹۴۲ واحد به معلولان تحویل داده می‌شود. 

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه پنج هزار میلیارد مشارکت مردمی جذب شده است که ۳۲ درصد رشد داشته است، گفت: بهزیستی ۱۱ هزار و هشت گروه داوطلب دارد. در پویش ایران همدل، طی ۱۲ روز جنگ نیز ۱۳ هزار پزشک، ماما، پرستار، روانپزشک و ... اعلام آمدگی کردند و ما قصد داریم شبکه داوطلبان را گسترش دهیم.

وی با تاکید بر تسهیل صدور مجوز به سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: نقشه مسئولیت اجتماعی استان‌ها و شهرستان‌ها در حال طراحی است و طرح سلام (سلامت اجتماعی محله محور) طراحی و اجرا می‌شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که طی جنگ برای بانک‌ها رخ داد، گفت: پرداختی‌ها در تمام وزارتخانه‌ها دچار مشکل شد. پرداختی‌های ما نیز دچار مشکل شد، اما پلکانی مشکل را حل کردیم. البته پرداخت ماده ۲۷ صورت نگرفته که در حال رفع آن هستیم.

حسینی در خصوص راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی، گفت: مزارع پنل‌های خورشیدی در قالب تعاونی سهامی راه‌اندازی و بخشی از سهم این پنل‌ها به معلولانی که امکان اشتغال ندارند اعطا می‌شود تا منبع درآمد داشته باشند.

وی در خصوص اقداماتی که برای پیگیری حقوقی آسیب‌های جنگ ۱۲ روزه به سازمان‌های بین‌المللی صورت گرفته است، گفت: گزارش این تجاوز را به کنوانسیون افراد دارای معلولیت منعکس کردیم. انجمن‌های علمی و صنفی موجود در جامعه نیز فعال و انجمن جامعه‌شناسان و مددکاران به انجمن‌های بین‌المللی نامه نوشتند و نامه انجمن جامعه‌شناسی موجب شد انجمن جامعه‌شناسی اسرائیل در این انجمن پذیرفته نشود. ۱۶۶ سمن و مجموعه غیر دولتی نیز محکومیت این تجاوز در کنوانسیون ژنو را پیگیری می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی اضافه کرد: در حوزه سالمندان سند سالمندی داریم، اما قانون سالمندی نداریم که در حال تهیه آن هستیم. به اصلاح قانون حمایت از معلولان و اجرای قانون نیاز داریم.

وی افزود: ۱۶۲ کودک تحت سرپرستی بهزیستی اتباع هستند که به استناد قانون سرپرستی آنها به بهزیستی سپرده شده است. حتی یک مورد از این کودکان اخراج نشده‌اند و هرگونه اقدامی در خصوص این کودکان باید با رأی دادگاه باشد. در مجموع نیز حدود هزار نفر از اتباع تحت حمایت بهزیستی هستند.

حسینی در خصوص افرادی که در جنگ ۱۲ روزه دچار معلولیت شده‌اند، گفت: به احتمال زیاد افرادی که نقص عضو پیدا کرده‌اند جانباز معرفی شده و تحت حمایت بنیاد شهید خواهند بود، اما بهزیستی کمیسیون‌ ای سی اف دارد که درجه معلولیت افراد را تعیین می‌کند، اما ما آمادگی داریم خدمات بهزیستی را به آنها ارائه دهیم.

وی در خصوص مجتمع‌های شوق زندگی نیز گفت: هر پدیده‌ای در سیر تحولات خود معایب خود را نشان می‌دهد. با تداوم فعالیت مجتمع‌های شوق زندگی متوجه شدیم فعالیت آنها به سمت فعالیت قضایی رفته و وجه تربیتی آن کمتر شده که در ادامه تلاش داریم وجه تربیتی این مجتمع‌ها را بیشتر کنیم. اکنون ۱۱ مجتمع شوق زندگی داریم که با همکاری قوه قضائیه در زمان جنگ مددجویان این مراکز به نقاط امن منتقل شدند.

در پایان این نشست نیز از تیزر مربوط به تاریخ شفاهی بهزیستی رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha