دلارا نعمتی، عضو سابق هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج و از شاگردان آیتالله سیدمحمدباقر حجتی است. وی پس از اخذ مدرک دکتری و به توصیه مستقیم استاد حجتی راهی دانشگاه آزاد اسلامی کرج شد تا به تدریس و پژوهش در مسیر تعالی علوم دینی بپردازد.
نعمتی، در دوران حضور خود در دانشگاه آزاد به عنوان استادیار در مدیریت گروه الهیات و معاونت دانشگاه آزاد کرج مشغول خدمت بوده است.
وی پس از رسیدن به مرتبه استادی در انجمن علوم قرآن و حدیث و جلسات فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی افتخار همنشینی و همکاری علمی با استاد فقید آیتالله سیدمحمدباقر حجتی را داشته است.
برای آشنایی بیشتر با شخصیت علمی و اخلاقی استاد حجتی به گفتوگو با او نشستهایم، با ما همراه باشید.
دلارا نعمتی، عضو سابق هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره ویژگیهای شخصیتی استاد فقید آیتالله سیدمحمدباقر حجتی گفت: سال ۱۳۷۴ در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس افتخار شاگردی استاد حجتی را داشتم، در ادامه در مقطع دکترا طی سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ نیز در محضر این استاد بزرگوار تلمذ کردهام.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: مرحوم حجتی برای من و بسیاری از دانشجویان، منش و رفتاری پدرانه داشت و مانند یک پدر دلسوز همواره پیگیر روند تحصیلی ما بود. ایشان تا حد امکان همراه دانشجویان بود و در مواجهه با مشکلات درسی، رفتاری کاملاً فروتنانه و متواضعانه از خود نشان میداد؛ بهویژه وقتی با دیدی دوراندیش و تیزبین متوجه میشد، برخی دانشجویان استعداد و توانایی پیشرفت بالایی دارند، سرمایهگذاری ویژهای روی آنها انجام میداد.
عضو سابق هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج تصریح کرد: تسلط و اشراف استاد حجتی بر حوزههای مختلف علمی، نشانهای از عمق مطالعات گسترده ایشان بود. با این حال اگر در مورد موضوعی خاص اطلاعات کافی نداشت، بدون هیچ تظاهر و کتمان به صراحت به عدم آگاهی خود اعتراف میکرد و با همان تواضع علمی همیشگی تنها تا حدی که مطلع بود توضیح میداد و پس از آن بیان میکرد، دیگر چیز بیشتری نمیداند.
نعمتی تأکید کرد: چنین رفتاری ممکن است برای برخی اساتید موجب از دست رفتن اعتبار علمی شود و وقتی این موضوع در محیط علمی و حتی خانوادههای دانشجویان بیان شود، اعتماد از بین میرود، اما استاد حجتی به جای اینکه با ارائه اطلاعات نادرست شاگردانش را گمراه کند، به این گونه موارد صادقانه اعتراف میکرد تا راهنمایی صحیحی به دانشجویان ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه پویایی و فعالیت فراوان یکی دیگر از ویژگیهای برجسته شخصیتی مرحوم حجتی بود، بیان کرد: زمانی که افتخار شاگردی استاد حجتی را داشتم، ایشان دارای کهولت سن بود، اما همین موضوع هرگز باعث نشد، از تلاش و فعالیت علمی باز بماند. در چنین شرایطی علاوه بر تدریس در دانشکدهها، در شوراهای علوم قرآنی و گروههای پژوهشی مختلف حضور داشت و اظهارنظر میکرد. استاد حجتی به عنوان بنیانگذار رشته دانشگاهی علوم قرآن و حدیث، تأثیر عمیقی در پیشرفت و ارتقای این رشته داشته است.
استاد بازنشسته دانشگاه آزاد اسلامی کرج در پاسخ به این پرسش که چه نیازی موجب شد تا استاد حجتی با وجود تخصص در فلسفه به سمت ایجاد رشته علوم قرآن و حدیث گام بردارد، گفت: من از شرایط دقیق آن زمان اطلاع ندارم، اما مطمئناً وقتی فردی به اوج تعالی و شکوفایی روحی برسد، به چیزی فراتر از خود میاندیشد.
وی افزود: چنین فردی منافع و اهداف دیگران را بر منافع شخصی و اعتبارات اجتماعی خود ترجیح میدهد و به جای فکر کردن به راحتی و آسایش زندگی شخصی، با فداکاری وارد میدان شده و با احساس نیاز متناسب با زمان، دست به اقدامات نوآورانه و اصلاحی میزند.
نعمتی در پایان گفت: این روحیه باعث شد، هنگام نگارش کتاب «تاریخ قرآن» اذعان کند، خلأ چنین کتابی در حوزه پژوهشهای قرآنی احساس میشد و به همین دلیل در یک تابستان به نگارش آن پرداخت. هرچند بارها اشاره کرد، این کتاب نیاز به بازنگری و تکمیل دارد، اما متأسفانه فرصت و شرایط لازم برای انجام آن فراهم نشد.
انتهای پیام