
به گزارش ایکنا؛ خاکسپاری ۱۴۶ شهید حملات صهیونیستها در جوار بقاع متبرکه، عرضه ارز اربعین به متقاضیان، آغاز خدمت ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران، ممنوعیت پیش فروش بلیت اتوبوس به مقاصد غیر اربعینی، آغاز ثبتنام پیادهروی اربعین، حضور ۸ هزار مبلغ دینی در اربعین، ورود اهداکنندگان جدید خون به چرخه ایثار و ... از مهمترین اخبار حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.
یکی از خبرهای مهم مربوط به آلودگی هوا در تهران بود که این بار به جای دود، گرد و غبار، سلامت بسیاری از شهروندان تهران را به خطر انداخت و با وجود شرایط ناسالم برای گروههای حساس، هیچ تعطیلی و یا دورکاری برای افراد شاغل و یا کودکان درنظر گرفته نشد.
بررسی چالشها، آسیبها و ظرفیتهای آیینهای عزاداری و نقش سوگواری در تداوم نهضت عاشورا از جمله موضوعاتی است که در هفته گذشته در مصاحبه با صاحبنظران و پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. نهضت جهانی اربعین نیز موضوع دیگری است که در هفته گذشته مورد توجه قرار گرفته و در هفتههای آتی نیز به صورت متمرکز به بررسی آن به ویژه از دیدگاه اجتماعی خواهیم پرداخت.
همانند هفته گذشته، این هفته نیز دو عنوان کتاب «فلسفه اشک» نوشته حجتالاسلام سیدعبدالله حسینی و «آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا(ع)» اثر حجتالاسلام حسین انصاریان معرفی شده و بخشهایی از آنها به صورت روزانه در خروجی خبرگزاری ایکنا قرار گرفته است.
در ادامه گزیدهای از اخبار رویدادها، مصاحبهها، درسگفتارها و ... را مرور میکنیم.
خاکسپاری ۱۴۶ شهید حملات صهیونیستها در جوار بقاع متبرکه
حجتالاسلام والمسلمین عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: همانطور که فرهنگ زیارت و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در طول تاریخ، نقش بیبدیلی در تربیت نسل مؤمن و انقلابی داشته است، امروز نیز شاهد آن هستیم که بسیاری از شهدای اخیر، که در حملات ددمنشانه رژیم کودککش صهیونیستی به شهادت رسیدند، از دل همین فرهنگ بالیده و در کنار مضجع شریف امامزادگان و بقاع متبرکه به خاک سپرده شدند.
وی افزود: براساس آمارهای جمعآوری شده، تاکنون ۱۴۶ نفر از شهدای این تهاجمها در بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور آرام گرفتهاند که این خود گواهی روشن بر پیوند معنوی مردم و شهدای ما با ساحت اهل بیت(ع) و فرزندان مکرم ایشان است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف با اشاره به آمار تفکیکی دفن شهدا در بقاع متبرکه گفت: ۶۶ نفر از این شهدا که بالاترین تعداد در یک استان محسوب میشود، در تهران هستند که ۱۲ نفر در جوار حرم مطهر امامزاده صالح(ع) تجریش به خاک سپرده شدهاند. همچنین، در استان قم، مهد معارف اسلامی، ۱۶ نفر از این شهدا آرام گرفتهاند که از این تعداد، ۱۵ نفر در صحن و جوار حرم نورانی امامزادگان علی بنجعفر(ع) دفن شدهاند.
عرضه ارز اربعین به متقاضیان
مصطفی قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در خصوص عرضه ارز اربعین در سال جاری، گفت: به منظور تسهیل سفرهای زیارتی عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در ایام اربعین حسینی، بانک مرکزی عرضه و فروش ارز اربعین را از روز شنبه چهارم مردادماه از طریق بانکهای عامل منتخب آغاز میکند.
وی تصریح کرد: فرآیند عرضه و فروش ارز اربعین تا ۲۲ مردادماه (روز قبل از اربعین حسینی) ادامه خواهد داشت.
قمریوفا اضافه کرد: در این دوره قرار است به هر متقاضی خرید حداکثر تا ۲۰۰ هزار دینار عرضه شود. همچنین دستورالعمل نحوه عرضه ارز اربعین بزودی در پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی منتشر میشود.
ممنوعیت پیش فروش بلیت اتوبوس به مقاصد غیر اربعینی
کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین یکشنبه ۲۲ تیرماه در سالن جلسات وزارت راه و شهرسازی با حضور اعضا و نمایندگان دستگاههای عضو به منظور بررسی گزارش دبیرخانه در خصوص مصوبات و ابلاغیههای ستاد مرکزی اربعین و وظایف محوله به این کمیته و اقدامات انجام شده و گزارش اعضا در خصوص آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده و اجرای مصوبات نشست ششم خرداد کمیته حمل و نقل و سوخت به همراه سایر موضوعات مهم برگزار شد.
در ابتدای این نشست گزارشی از آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده ارائه شد که طبق آن در سفرهای اربعین امسال با رشد شش درصدی حدود چهار میلیون زائر توسط شقوق مختلف حمل و نقل عمومی و شخصی جابهجا میشوند.
در همین راستا مقرر شد، طبق مصوبات ابلاغی به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، مشخصات تمامی ناوگان اتوبوسی در اختیار طرف قرارداد با صنایع، شرکتها و ادارات استانی از استانداری مربوطه حداکثر تا تاریخ اول مردادماه اعلام شوند. بر این اساس اینگونه ناوگانها موظفاند از ۱۸ ماه صفر مورخ ۲۱ مرداد تا انتهای ۲۴ ماه صفر مورخ ۲۷ مرداد به مدت هفت روز به طور کامل و ۲۴ ساعته نسبت به جابهجایی زائرین اربعین حسینی به مرزهای اربعینی و بالعکس تحت مدیریت سازمان راهداری قرار گیرند.
اربعین؛ تمرین جهانی جامعه مهدوی با محوریت آستانهای مقدس
رضا معممیمقدم، مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با ایکنا، به تشریح نقش بیبدیل اعتاب و آستانهای مقدس در نهضت جهانی اربعین پرداخت و گفت: اربعین فقط یک حرکت عبادی نیست، بلکه تمرین عینی جامعه مهدوی یعنی جامعهای مبتنی بر اخلاص، محبت، خدمت، معرفت و همبستگی ملتها با پرچم ولایت و عدالت است. برای آستانهای مقدس پنج محور مأموریتی تعریف شده است. محور اول، الهامبخشی فرهنگی و معرفتی است که طبق آن آستانها باید زائر را با معارف حسینی، روحیه جهاد و آرمان جامعه توحیدی آشنا کنند.

معممیمقدم افزود: محور دوم، خدمترسانی عزتمندانه است. طبق این محور، آستانها باید الگوی میزبانی کریمانه بر اساس تکریم زائران و پرهیز از تجملگرایی باشند. محور سوم نیز تقویت وحدت امت اسلامی است. تاکید ما بر احترام به ملت بزرگ عراق، مرجعیت نجف و ترویج گفتمان امت واحده است. محور چهارم، دیپلماسی فرهنگی اربعین است. رسانههای آستانها باید پیام جهانی عاشورا را به ملتهای مسلمان و غیرمسلمان مخابره کنند. همچنین، محور پنجم نیز حمایت راهبردی از زیرساختهای اربعین است. آستانها در توسعه خدمات فرهنگی، رفاهی و رسانهای مسیر اربعین نقش کلیدی دارند.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
آئین آغاز خدمت ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران برگزار میشود
با نزدیک شدن به ایام پرشور اربعین حسینی، ستاد اربعین شهرداری تهران به منظور ساماندهی خدمات فرهنگی، اجتماعی و شهری برای زائران، آئین آغاز خدمت خود را روز دوشنبه، ۲۳ تیرماه، در فضای معنوی تالار شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار کرد.
این مراسم با حضور جمعی از نخبگان فرهنگی، خادمان عرصه خدمترسانی به زائران عتبات عالیات و مسئولان هیئات مذهبی برگزار شد. این آئین نمادی از همپیمانی خدمتگزاران شهر برای ایفای نقش مؤثر در بزرگترین گردهمایی عاشقان اهل بیت (ع) در جهان بود.
آغاز ثبتنام پیادهروی اربعین از ۲۷ تیرماه
مرتضی آقایی، معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با اشاره به شکلگیری منظم جلسات مرتبط با خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی، گفت: طبق هماهنگی انجام شده، ثبت نام متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۴ از روز جمعه ۲۷ تیر ساعت ۹ در سامانه سماح به نشانی http://samah.haj.ir آغاز شد.
آقایی در خصوص تمهیدات پیشبینی شده برای ارز مسافرتی زائران نیز اعلام کرد: با موافقت دولت و مساعدت بانک مرکزی هموطنان بعد از ثبت نام در سامانه سماح و دریافت کد مربوطه میتوانند از طریق اپلیکیشن بانک عامل نسبت به دریافت دینار عراق اقدام کنند که نرخ آن از سوی بانک مرکزی اعلام میشود.
نرخ بلیت اتوبوس زائران اربعین ابلاغ شد
مهدی خضری، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: نرخ جابهجایی زائران اربعین حسینی به تفکیک انواع ناوگان اتوبوسی ۲۵ تا ۲۷ نفره، ۳۰ تا ۳۲ نفره و ۴۰ تا ۴۴ نفره و بر اساس نفر - کیلومتر تعیین و به اداراتکل راهداری و حملونقل جادهای استانهای سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: نرخ بلیت در ایام سفرهای اربعین ۱۴۰۴ متناسب با مسافت طی شده از مبادی سفر تا پایانههای اربعینی شهید سلیمانی (مهران)، شلمچه، چذابه، خسروی، باشماق و تمرچین و با توافق تشکلهای کشوری بخش حملونقل عمومی مسافر جادهای تعیین شده است.
معاون حمل و نقل با اشاره به آغاز پیشفروش بلیت سفرهای اربعینی ناوگان حملونقل عمومی بینشهری از ۲۵ تیر ماه، از اجرای طرح نظارت و کنترل ویژه بر سفرهای ناوگان اتوبوسی با هدف رعایت نرخهای مشخص شده خبر داد.
خضری اظهار کرد: همچنین جابهجایی زائران اربعینی با استفاده از ناوگان میدل باس، مینیبوس، ون و سواریکرایه با احتساب تردد یکسر خالی این ناوگان محاسبه میشود.
اربعین متفاوت ۱۴۰۴ با حضور ۸ هزار مبلغ دینی
هشتاد و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، دوشنبه ۲۳ تیرماه با حضور مسئولان فرهنگی ستادهای مختلف اربعین به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این نشست غلامرضا عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در بخشهای مهم و حتی زیربنایی اربعین نقش دارد، گفت: هر زائری وقتی برای زیارت میرود، زمانبندی سفر و اقداماتی که باید در این مسیر انجام شود و ... را باید بیاموزد تا هدف نهایی زیارت اربعین و بصیرت آن حاصل شود.
حجتالاسلام احمد سیاحی، عضو کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین نیز گفت: در بخش مبلغان نیز با همکاری سازمان اوقاف، حوزههای علمیه، بعثه مقام معظم رهبری، سازمان تبلیغات و ... حداقل هشت هزار مبلغ در تخصصها و زبانهای مختلف عازم پیادهروی اربعین میشوند. محافل قرآنی نیز با حضور تعدادی از قاریان ممتاز ایران، افغانستان و عراق در پایگاههای قرآنی عتبه حسینی و موکبها برگزار میشود.
حجتالاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین نیز در این نشست، گفت: اول مرداد طی جلسهای اقدامات صورت گرفته مطرح و جمعبندی میشود و آثار جدید در حوزه اربعین نیز رونمایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۱۱۰ موکب کودک و نوجوان در اربعین توسط موکبداران ایرانی برپا میشود و امسال اصل و مبنا باید تقویت موکبهای کودک و نوجوان باشد. عراقیها هم موکب کودک دارند که نسبت به سالهای قبل این موکبها بسیار تقویت شدهاند. همچنین ۴۰ درصد زائران اربعین بانوان هستند که نیازمند اعزام مبلغ بانو برای بانوان هستیم.
حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز طی سخنانی تصریح کرد: نسبت اربعین با انقلاب اسلامی، نسبت روشنی است؛ انقلاب از عاشورا نشئت گرفته و نتیجه عاشوراست و هر چه زمان بیشتر میگذرد این ارتباط عمیقتر و بیشتر روشن میشود. جریان اربعین امسال با اربعینهای گذشته تفاوت شاخص دارد. امروز عکس رهبری در تمام کشورها حتی در کشورهای نظام سلطه سردمداری میکند. نشان دادن تصویر مقام معظم رهبری و بیان منش ایشان در عصر حاضر ضروری است. امروز بسیاری از افراد میخواهند در اربعین شنونده باشند که جریان چیست، چه اتفاقی افتاده و چه خواهد شد؟ که باید از این فرصت روایت استفاده کرد.
آغاز پیش فروش بلیت قطارهای اربعین
پیشفروش بلیت قطارهای مسافری اربعین ۱۴۰۴ از ساعت ۷:۳۰ روز سهشنبه، ۲۴ تیرماه آغاز شد. این مرحله از پیشفروش همه محورها از طریق سکوهای اینترنتی www.raja.ir و سایر سکوهای اینترنتی مجاز به فروش میرسد.
پیشفروش بلیت قطارهای مسافری اربعین همه محورهای مسیر رفت تا ۲۶ مرداد و مسیر برگشت تا ۲۷ مرداد صورت میگیرد. از ساعت ۱۴ روز سهشنبه به بعد نیز، به صورت همزمان پیشفروش ادامه خواهد داشت.
تشیع اعتقادی بدون مراسم سوگواری عاشورا ممکن نیست
کتاب «ایرانیان و عزاداری عاشورا» نتیجه مطالعات و پژوهشهای میدانی و نظری اصغر فروغی ابری، پژوهشگر، نویسنده و صاحبنظر حوزه فرهنگ دینی و آیینهای مذهبی در ایران است که با نگاهی تحلیلی و آسیبشناسانه، ضمن پرداختن به ریشهها و پیشینه عزاداری در ایران، به بررسی وضعیت کنونی این مراسم در شهرها و روستاهای مختلف پرداخته و به چالشها و فرصتهای پیش روی آن اشاره دارد. در این کتاب تأکید شده است که مراسم عاشورا صرفا یک آیین مذهبی نیست، بلکه دانشگاهی برای تربیت انسانهایی با فضیلتهای اخلاقی، روحیه ایثار و عدالتخواهی بوده و باید از این ظرفیت عظیم در راستای تعالی فردی و اجتماعی بهرهبرداری شود.
ایکنا در رابطه با موضوع بررسی چالشها، آسیبها و ظرفیتهای آیینهای عزاداری در ایران امروز به گفتوگو با نویسنده اثر پرداخته است.
وی معتقد است؛ اولین جایی که در ایران با یزید مخالفت و با واقعه کربلا برخورد کردند، سیستان بود. در آنجا مردم حتی والیان منصوب از سوی یزید را بیرون کردند؛ اما آنچه فرهنگ تشیع را از حجاز و عراق به شکل امروزی و تکامل یافته به ایران آورد، اشعریان بودند که به قم مهاجرت کردند. از همان زمان این مراسم پایهگذاری شد و باید بدانیم که نمیتوان تشیع اعتقادی را بدون مراسم سوگواری عاشورا تصور کرد. حتی در یکی از سخنرانیهای حجتالاسلام والمسلمین قرائتی نقل شده بود که در یکی از کشورهای آفریقایی، مشاهده کردند که یک خانواده بهتنهایی در خانه خود مراسم عزاداری محرم و عاشورا را برپا میکردند. از دوران پهلوی اول نیز بهدلیل مباحث استعمار و سلطه بیگانگان، اولین مسئلهای که مورد هجوم فرهنگی قرار گرفت، همین مراسم عزاداری بود. اما مردم و علما، با وجود تمام سختیها و صدمات، در مقابل این هجمه ایستادگی کردند.
این واقعیت غیرقابل انکار است که اگر این مراسم با تمام ابعادی که از طرف ائمه اطهار(ع) طراحی و تعلیم داده شده است، بهدرستی برگزار شود، مهمترین عامل در حفظ و بقای این سرزمین خواهد بود. در کتاب نیز تلاش شده که به همین مسئله پرداخته شود و تأکید شده که این مراسم فقط یک مسئله فرهنگی نیست، بلکه کارکردهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیز دارد. متأسفانه ما کمتر به این جنبهها توجه کردهایم؛ در حالی که اگر به آن توجه شود، میتواند سکوی پرتابی برای شکوفایی و پیشرفت در همه زمینهها باشد.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
سوگواری برای اهل بیت(ع)؛ مدرسه اخلاق، تربیت و انسانسازی
کتاب آئین سوگواری به قلم علی زهراب، صرفاً یک ترجمه تحتاللفظی نیست؛ بلکه بازآفرینی محتوایی و وفاداری علمی به روح اثر اصلی است که در آن، زهراب با تسلط کامل بر ادبیات عرب و شناخت عمیق از مباحث کلامی و تاریخی شیعه، توانسته کتاب علامه امین را با روایتی روان، مستند و اثرگذار به فارسی برگرداند. این کتاب، پاسخی محکم و مستدل به منتقدان مراسم عزاداری حسینی است، اثری که در دفاع از سنتهای سوگواری، از عقل، نقل، تاریخ و جامعهشناسی بهره میبرد.
خبرگزاری ایکنا در رابطه با چگونگی انتشار کتاب آئین سوگواری که ترجمه کتاب اقناعاللائم علامه محسن امین بوده و نیز آئین سوگواری و عزاداری برای اهل بیت(ع) در جهان اسلام به گفتوگو با علی زهراب پرداخته است.
وی معتقد است؛ ویژگی آیین سوگواری در ایران و در میان شیعیان برگرفته از روایات اهل بیت (ع) است. این سوگواری، نه فقط گریه و عزا، بلکه مدرسهای برای تربیت انسان است. مجالس عزاداری محل تبیین اخلاق، جوانمردی، عاطفه انسانی و پرورش معنوی انسانهاست. روایات متعددی داریم که اشک بر سیدالشهدا (ع) را ارزشمند و موجب اجر اخروی دانستهاند. این آیین، علاوه بر بعد عاطفی، به یک مسئله عقیدتی نیز گره خورده است. کسی که در این مراسم حضور مییابد، در انتظار آثار دنیوی و پاداش اخروی آن، بهویژه شفاعت اهل بیت (ع) است. امروز علیرغم افزایش هزینهها، شاهد گسترش و افزایش این مجالس هستیم و این موضوع نشاندهنده پشتوانه اعتقادی قوی این آیین در میان مردم است.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
مرثیهخوانی یا مکتبسازی؛ دوگانه عاشورا در جامعه امروز
خبرگزاری ایکنا در رابطه با بازخوانی ابعاد مختلف حادثه عاشورا، بازشناسی سنتهای اصیل عزاداری و واکاوی نقش سوگواری در تداوم فرهنگ عاشورا به گفتوگو با حسین علیزاده، عاشوراپژوه و محقق حوزه اهل بیت(ع) پرداخته است.
وی معتقد است؛ فرهنگ و نگاه به عاشورا، نباید صرفا محدود به مرثیهخوانی و سوگواری باشد. البته سوگواری جایگاه خود را دارد، اما نباید از وجوه انقلابی و آموزههای اجتماعی و انسانی عاشورا غفلت ورزید. این همان نقدی است که استاد شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی مطرح فرمودهاند و بنده نیز به تأسی از ایشان، این موضوع را به زبان شعر و نثر پی گرفتهام و انشاءالله در آیندهای نزدیک، آن را در قالب اثری مکتوب آماده چاپ خواهم کرد. این بازخوانی نوین و امروزی از عاشورا، ضرورتی است برای نسل امروز که بداند امام حسین(ع) تنها برای گریستن نیامدند، بلکه برای احیای عدالت و دفاع از کرامت انسانی قیام کرد و امروز نیز این پیام زنده و جاری است.
این عاشوراپژوه در ادامه گفتوگو به دلایل قیام امام حسین(ع) پرداخته و نقش آیین سوگواری در تداوم فرهنگ عاشورا را مورد ارزیابی قرار داده است.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
طراحی محله تابآور در بحران جنگ از سوی سازمان بهزیستی
سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی در آستانه آغاز هفته بهزیستی، در نشست خبری که ۲۴ تیرماه برگزار شد، گفت: در طول جنگ، ۲۰ هزار تماس مربوط به آثار جنگ و دلهرهها را شماره تلفن ۱۴۸۰ پاسخ گفت و در برخی شهرها مثل تهران خدمات آن ۲۴ ساعته شد. خدمات اورژانس اجتماعی ۱۲۳ نیز ۲۴ ساعته شد، که تجربهنگاری اقدامات این بحران و طراحی محله تابآور در بحران جنگ را در دست داریم.
وی اعلام کرد: در هفته بهزیستی ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه افتتاح میشود که ۷۷ درصد طرحهای اشتغال، ۲۱ درصد مسکن و دو درصد پروژههای اجتماعی است و ۴۵۹ پروژه نیز کلنگزنی میشود.
رئیس سازمان بهزیستی اضافه کرد: در حوزه سالمندان سند سالمندی داریم، اما قانون سالمندی نداریم که در حال تهیه آن هستیم. به اصلاح قانون حمایت از معلولان و اجرای قانون نیاز داریم.
وی افزود: ۱۶۲ کودک تحت سرپرستی بهزیستی اتباع هستند که به استناد قانون سرپرستی آنها به بهزیستی سپرده شده است. حتی یک مورد از این کودکان اخراج نشدهاند و هرگونه اقدامی در خصوص این کودکان باید با رأی دادگاه باشد. در مجموع نیز حدود هزار نفر از اتباع تحت حمایت بهزیستی هستند.
بسیج جامعه پزشکی؛ از درمان و آموزش تا سواد رسانهای
محمدحسین زارعزاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در گفتوگو با ایکنا، به تشریح برنامههای این سازمان در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی پرداخت و اظهار کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور به دلیل فعالیتهای مستمر جهادی در حوزه سلامت، آمادگی کامل برای حضور و ارائه خدمات به مردم آسیبدیده را از همان روز نخست حادثه داشته است. از ابتدای وقوع حادثه، فعالیتهای سازمان در سه محور اصلی متمرکز شد. نخستین محور، مقابله با جنگ ترکیبی دشمن در فضای رسانهای بود. در این دوره، شبهات و شایعات گستردهای در فضای مجازی منتشر میشد که میتوانست بار روانی سنگینی برای جامعه به همراه داشته باشد. برای مثال، شایعه عدم حضور برخی پزشکان یا پرستاران در مراکز درمانی مطرح شد که موجب نگرانی مردم میشد.
وی افزود: محور دوم فعالیتها، ارائه خدمات تخصصی درمانی بود. با توجه به حجم بالای مجروحان، اقدامات تخصصی از جمله جراحی و رسیدگیهای پرستاری به طور گسترده انجام شد. در این زمینه، همکاران ما همانند دوران همهگیری کرونا، نقش درخشانی ایفا کردند و به نحو احسن در خدمترسانی به هموطنان خود کوشا بودند. همچنین سومین محور فعالیتهای سازمان در این ایام، آموزش بود. در این بخش، آموزشهای عمومی و تخصصی در دستور کار قرار گرفت. آموزشهای عمومی از طریق رسانه ملی، رسانههای استانی و فضای مجازی برای التیام آلام جسمی و روانی مردم صورت میگرفت. همچنین، روانشناسان سازمان در جهت آرامش روانی جامعه وارد عمل شدند و به ارائه مشاوره پرداختند.
ورود اهداکنندگان جدید خون به چرخه ایثار
شهرام میرزایی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به تداوم پویش «مهر حسینی برای ایران» تا پایان ماه صفر، گفت: این پویش با هدف دریافت نذر خون هموطنانمان از اول محرم شروع شده و تا پایان ماه صفر تداوم خواهد داشت. مردم مؤمن و نوعدوست کشورمان همواره در این ماههای عزیز، نذرهای مختلف دارند از جمله نذر اهدای خون که با مراجعه به مراکز اهدای خون، نذر خود را ادا میکنند.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز همانند سالهای گذشته سازمان انتقال خون پویشی برای دعوت از مردم برای اهدای خون راه اندازی کرده است که امسال نیز استقبال خوبی از این پویش در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی صورت گرفت و نکته جالب توجه و ارزشمند اینکه اهداکنندگان جدید خون در حال اضافه شدن به جمع اهداکنندگان دائمی خون هستند و امیدواریم بانوان و جوانانی که تا به امروز اهدای خون را تجربه نکردهاند، آستین همت را بالا بزنند و در مراکز و پایگاههای اهدای خون حضور پیدا کرده و حس آرامش، همدلی، همبستگی، ایثار و همراهی را تجربه کنند که یقیناً حس خوبی است.
انتهای پیام