به گزارش ایکنا؛ به نقل از وبگاه خبری آستان حسینی، این بازدید در چارچوب یک تور فرهنگی و با هدف تقویت همکاری علمی و آشنایی با برجستهترین گنجینهها و نسخ خطی اسلامی به نمایش گذاشته شده در موزههای بزرگ جهان صورت گرفت.
برنامه بازدید شامل گشتی مفصل در بخش اسلامی موزه بریتانیا بود که مجموعهای نادر از گنجینههای اسلامی، نسخ خطی و اشیاء باستانی را در خود جای داده است. این اشیاء به قرون متمادی از تاریخ اسلام بازمیگردند و مستندسازی بصری و تمدنی از مسیر امت اسلامی در مراحل مختلف آن را تشکیل میدهند.
بیشتر بخوانید:
علاء ضیاءالدین، رئیس هیئت آستان حسینی در این باره گفت: ما امروز در قلب موزه بریتانیا هستیم، یکی از مهمترین موزههای جهان از نظر تنوع و میراث فرهنگی. ما از سالن اسلامی بازدید کردیم که گنجینههای بسیار زیبا و شگفتانگیزی را در خود جای داده است که در آن نام ائمه اهل بیت (علیهم السلام) از جمله نام امام علی، امام حسین و ائمه معصومین (علیهم السلام) برجسته است. این نامهای مبارک در این فضای علمی جهانی ثبت شدهاند.
وی اضافه کرد: در این سالنها، ما شاهد استقبال گسترده بازدیدکنندگان خارجی بودیم که نشاندهنده عطش فرهنگی و تمایل واقعی برای آشنایی با ویژگیهای تمدن اسلامی است. همچنین، ما حضور برجستهای از تمدن بینالنهرین را مشاهده کردیم، به ویژه در سالن آثار باستانی عراق، که تعامل گستردهای بین بازدیدکنندگان را به ثبت رساند.
علاء ضیاءالدین توضیح داد: این بازدید در چارچوب تلاشهای آستان مقدس حسینی برای ایجاد پلهای علمی با مؤسسات فرهنگی و موزههای جهانی صورت میگیرد تا حضور میراث حسینی و تمدنی در حافظه بشری تقویت شود و با آرمانهای آستان در مستندسازی و نمایش موزهای معاصر همگام باشد.
وی گفت: با وجود مسافت زیاد میان کربلا و لندن، اما ندای (لبیک یا حسین) در قلبهای ما و در گوشه و کنار این سالنها طنینانداز بود، جایی که دانش با وفاداری و تمدن با رسالت تلاقی میکند.
شایان ذکر است که بازدید هیئت آستان مقدس حسینی از موزه بریتانیا و مشاهده بخش اسلامی و اشیاء مرتبط با ائمه اهل بیت (علیهم السلام)، تنها یک تور فرهنگی نیست، بلکه یک پیام تمدنی عمیق است که تأکید میکند میراث اسلامی، تمدن عراق و ندای کربلا میتوانند حتی در راهروهای موزههای جهانی نیز با قدرت حضور داشته باشند و پیام امام حسین (ع) قادر است از مرزها عبور کند تا بخشی از حافظه مشترک بشری باشد.