به گزارش ایکنا از تایلند، مراسم رسمی افتتاحیه این نمایشگاه صبح روز چهارشنبه، ۱۶ جولای ۲۰۲۵(25 تیرماه)، با حضور مقامات بلندپایه از کشورهای مختلف، از جمله سفرای کشورهای اسلامی، مسئولان شورای مرکزی اسلامی تایلند، مدیران شرکتهای برگزارکننده نمایشگاه و نمایندگان نهادهای دولتی و اقتصادی تایلند در سالن اصلی مرکز نمایشگاهی BITEC Bangna برگزار شد.
در این آیین افتتاحیه این نمایشگاه، رایزن فرهنگی ایران در تایلند ضمن حضور در کنار مقامات افتتاحکننده نمایشگاه، در جمع مهمانان بینالمللی، در خصوص ظرفیتهای فرهنگی، تولیدی و صادراتی کشورمان در حوزه سبک زندگی حلال با سفرا و مسئولان نمایشگاه گفتوگو کرد.
وی ضمن تأکید بر پیوند ناگسستنی فرهنگ، اقتصاد و ارزشهای معنوی، نمایشگاههای بینالمللی حلال را بستری مهم برای گفتوگوی بینفرهنگی، تعامل اقتصادی و تقویت پیوندهای انسانی دانست.
غرفه جمهوری اسلامی ایران با شماره AA-29 در این نمایشگاه، بهعنوان یکی از غرفههای بزرگ، مجموعهای از محصولات متنوع ایرانی را در حوزههای صنایع غذایی حلال، مواد غذایی، سوغات فرهنگی و پوشاک سنتی و اقلام فرهنگی به نمایش گذاشته شد.
در ادامه برنامه، رایزن فرهنگی با سفرای کشورهای اسلامی حاضر در تایلند، از جمله سفرای مالزی، اندونزی، پاکستان، ترکیه، بنگلادش، و قطر با محوریت گسترش همکاریهای فرهنگی و اقتصادی در حوزه بازار حلال، تبادل تجربیات و برنامهریزی برای تعاملات آینده، دیدار و گفتوگو کرد.
بیشتر بخوانید:
نمایشگاه MEGA HALAL Bangkok 2025، به عنوان نخستین رویداد جامع و مستقل در تایلند که به طور اختصاصی به سبک زندگی حلال پرداخته است، در تاریخ ۱۶ تا ۱۸ جولای ۲۰۲۵ (۲۵ تا ۲۷ تیر ۱۴۰۴) برگزار میشود و انتظار میرود دهها هزار نفر از بازدیدکنندگان داخلی و بینالمللی، طی سه روز از این نمایشگاه بازدید نمایند.
در ادامه مراسم افتتاحیه، برگزارکنندگان نمایشگاه اعلام کردند که بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت از 50 کشور جهان در این رویداد مشارکت دارند که این شرکتها نمایندگان برجستهای از صنایع گوناگون مرتبط با محصولات و خدمات حلال هستند، که از کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی، آفریقایی و خاورمیانهای به بانکوک آمدهاند تا نوآوریها، ظرفیتها و برندهای خود را معرفی نمایند.
اَرون بونچوم، شیخالاسلام تایلند در این نشست ضمن سپاسگزاری از خدای متعال و فرصت حضور در این گردهمایی بزرگ و فرخنده با شعار ارزشمند «سبک زندگی پاک و طیب» گفت: در نگاه ما مسلمانان، واژه «حلال» فراتر از مجوز مصرف غذا و نوشیدنی است. این واژه، نماینده یک جهانبینی جامع و سبک زندگی الهی است. زندگی حلال، یعنی انتخاب راهی که با فطرت انسانی و رضایت الهی سازگار است؛ راهی که در آن انسان نه تنها برای خود، بلکه برای دیگران نیز پاکی و درستی را انتخاب میکند.
وی ادامه داد: حلال، سبک زندگی جهانی مسلمانان وآنان در هر کجای این کره خاکی که باشند، موظف به رعایت اصول حلال در زندگی خود هستند و این اصول در تمامی جنبهها از خوراک و پوشاک گرفته تا معاملات اقتصادی، تعاملات اجتماعی و حتی روشهای تربیت فرزندان، جریان دارد و یک مسلمان نمیتواند محصول یا غذایی را که از نظر شرعی غیرحلال است، حتی به دوستان غیرمسلمان خود بدهد؛ چرا که رعایت حلال، نشانه احترام به ارزشهای الهی است و این احترام شامل همه انسانها میشود.
شیخ الاسلام تایلند گفت: در قرآن کریم، خداوند متعال میفرماید: "كُلُوا مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ" که این آیه، مفهومی ژرف در دل خود دارد و«طیبات» نه تنها به پاکی ظاهری، بلکه به پاکی باطنی و معنوی نیز اشاره و غذایی که با مال حرام تهیه شده، حتی اگر از نظر فیزیکی تمیز باشد، از منظر دینی «طیب» نیست. این اصل به ما یادآور میکند که باید در هر عمل خود، اعم از خوردن، خریدن، معامله کردن، و حتی روابط اجتماعی، پاکی و صداقت را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی برگزاری این رویداد، معرفی ظرفیتهای عظیم تولید حلال در تایلند به جهان است. تایلند با جمعیت قابل توجهی از مسلمانان و تولیدکنندگان متعهد، توان آن را دارد که به یکی از پنج صادرکننده برتر محصولات حلال در سطح جهان تبدیل شود. این هدف نه تنها موجب افتخار مسلمانان تایلند است، بلکه گامی در مسیر شکوفایی اقتصادی و فرهنگی کشور نیز محسوب میشود و اینگونه رویدادها بستری را فراهم میآورند که جوانان مسلمان با مفاهیم عمیق دینی و فرصتهای اقتصادی آشنا شده و اعتماد به نفس بیشتری برای نقشآفرینی در جامعه پیدا کنند.
شیخالاسلام تایلند در پایان گفت: یکی از ویژگیهای قابل ستایش این مراسم، حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف است که این نشان میدهد که حلال نهتنها یک مفهوم دینی محدود نیست، بلکه ارزشهایی جهانی چون صداقت، پاکی، عدالت و همزیستی را در خود دارد. ما امیدواریم این رویداد گامی دیگر در مسیر درک متقابل، گفتوگو میان ادیان و همکاری بینفرهنگی باشد.
از جمله نکات قابل توجه این دوره از نمایشگاه، حضور پررنگ بیش از ۱۵۰۰۰ برند و کسبوکار فعال در حوزه سبک زندگی حلال است؛ برندهایی که در زمینههای مواد غذایی، نوشیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارویی، خدمات گردشگری، پوشاک، فناوریهای حلال، و آموزش اسلامی فعالیت دارند.
برآوردهای اولیه حاکی از آن است که در جریان برگزاری سهروزه این رویداد، بیش از ۵۰۰۰ اتاق هتل توسط بازدیدکنندگان بینالمللی از جمله بازرگانان، کارشناسان صنعت حلال، رسانهها و گردشگران رزرو شده است. این آمار، نشاندهنده تأثیر گسترده اقتصادی و گردشگری چنین نمایشگاههایی در سطح منطقهای و جهانی است.
برگزارکنندگان همچنین تأکید کردند که MEGA HALAL Bangkok 2025 یک نمایشگاه تجاری، و بستری مهم برای ارتباطسازی فرهنگی، اقتصادی و دینی میان جوامع مسلمان و غیرمسلمان در قاره آسیا محسوب میشود و نقش مهمی در ترویج ارزشهای مشترک، اشتراکگذاری تجارب، و همافزایی ظرفیتها ایفا میکند.
در این فضا، غرفه جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از غرفههای محوری در بخش غرب آسیا، با استقبال بازدیدکنندگان و مذاکرهکنندگان روبهرو و به عنوان فرصتی ممتاز برای معرفی برندهای ایرانی در بازار جهانی حلال و جذب شرکای تجاری جدید مورد توجه قرار گرفته است.
در حاشیه مراسم افتتاحیه، برگزارکنندگان نمایشگاه از مشارکت فعال جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرده و ابراز امیدواری کردند که این حضور موجب تقویت جایگاه ایران به عنوان یکی از بازیگران مهم عرصه فرهنگ و اقتصاد حلال در سطح بینالمللی گردد.