کد خبر: 4294941
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
سیدجواد حسینی:

سازمان بهزیستی به دنبال تحقق جامعه دوستدار انسان است

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ارائه مشاوره روانشناختی و مددکاری به 20 هزار تماس مردم طی جنگ تحمیلی 12 روزه، گفت: به دنبال ایجاد جامعه دوستدار انسان هستیم. جامعه دوستدار انسان، جامعه‌ای دوستدار کوک، معلول و کتاب است.

سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت هفته بهزیستی سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز 27 تیرماه تهران بود.

حسینی در نماز جمعه امروز تهران ضمن بزرگداشت یاد شهید فیاض‌بخش، مؤسس سازمان بهزیستی کشور و گرامیداشت هفته بهزیستی، گفت: امسال چهل و پنجمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی به دست شهید بزرگوار فیاض‌بخش است. کار ایشان خیرات و ثمرات جاریه‌ای است که همه خدمات بهزیستی را شامل می‌شود. 170 نوع مأموریتی که سازمان بهزیستی ارائه می‌دهد، از خیرات و مبرات این شهید بزرگوار است که توسط 17 هزار نیروی انسانی در 23 هزار مرکز و مؤسسه ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: هفته بهزیستی امسال دو ویژگی دارد؛ اول اینکه با ماه محرم و قیام تاسوعا و عاشورای حسینی تقارن یافته است و دوم اینکه در پسا دوره دفاع مقدس مردم ایران واقع شده است؛ دفاعی که نمایشی از اقتدار ملی و دفاع مقدس از یک سو و نمایشی بزرگ‌تر از همراهی و انسجام مردم را شاهد بویدم.

پاسخگویی به 20 هزار تماس تلفنی

رئیس سازمان بهزیستی به خدماتی که این سازمان طی دفاع مقدس 12 روزه داشت نیز اشاره کرد و گفت: طی این مدت مددکاران سازمان بهزیستی در اورژانس اجتماعی 123 و تلفن مشاوره 1480 شبانه‌روزی و رایگان در کنار مردم ایران بودند و با پاسخگویی به 20 هزار تماس تلفنی خدمات روانشناختی به مردم ارائه دادند.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی مولود انقلاب اسلامی است که در سال 1359 به همت شهید فیاض‌بخش و با مصوبه مجلس، تأسیس شد و 172 خدمت از پیش از تولد تا پس از وفات به مردم ارائه می‌دهد. این خدمات به هشت میلیون جمعیت در جامعه ایران به صورت اختصاصی و به همه مردم ایران به صورت عام ارائه می‌شود.

حسینی تشریح کرد: خدماتی از قبیل مددکاری، بهداشت روان، آزمایش ژنتیک، اقدامات پیشگیرانه و ... به همه مردم ارائه می‌شود و به هشت میلیون جمعیت هدف خاص خود از قبیل شیرخوارگان، نوباوگان، نوجوانان، میانسالان، معلولان، زنان سرپرست خانوار، کودکان و افراد در معرض آسیب و آسیب دیده، طیف وسیعی از آسیب‌دیدگان اجتماعی، معتادان و ... نیز خدمات ویژه و مناسب آنها ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی ارائه خدمات توانمندسازانه را وجهه همت خود قرار داده است تا با مهارت‌افزایی، اشغال، تأمین مسکن و ... توانمندسازی مددجویان را محقق کند، گفت: فقط در سال گذشته 71 هزار نفر از مددجویان ما فرصت شغلی یافته‌اند و در سال جاری نیز همین مقدار فرصت شغلی ایجاد می‌شود. همچنین 35 مزرعه پنل خورشیدی ایجاد می‌شود که مددجویان ما سهام‌دار آنها خواهند بود تا هم منبع درآمد ثابتی برای آنها باشد و همه به رفع ناترازی انرژی کمک کرده باشیم.

امسال پشت نوبتی جهیزیه نداریم

وی اعلام کرد: در مجموع 210 هزار واحد مسکونی برای معلولان ساخته‌ایم که سال گذشه 14 هزار واحد مسکونی تحویل داده شد. 10 هزار و 500 پروژه در هفته بهزیستی امسال افتتاح شد که دو هزار پروژه آن واحد مسکونی مددجویان بود. 46 هزار واحد مسکونی نیز در دست احداث است که تمام تلاشمان را برای آماده سازی آنها به کار می‌گیریم. پنج هزار مددجوی ما سال قبل ازدواج کردند که جهیزیه آنها تأمین شد و در سال کنونی نیز هر فردی از جامعه هدف ما ازدواج کند، پشت نوبتی اهدای جهیزیه نخواهیم داشت و جهیزیه آنها به کمک خیرین تأمین می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی در ادامه گفت: ما 10 راهبرد را برای ارائه خدمات کمی و کیفی مدنظر داریم؛ از جمله راهبرد توانمندسازی که در آن باید جمعیت هدف را توانمند کنیم و از یارانه‌دهی فاصله بگیریم. جمعیت هدف بهزیستی می‌تواند کارآفرین شود و در خدمت توسعه کشور قرار گیرد.

مربع طلایی سیاست‌های سازمان بهزیستی

وی از مربع طلایی سیاست‌های سازمان بهزیستی به عنوان سازمان مولود انقلاب و یادگار امام و خون شهدا در عرصه خدمت نام برد و گفت: این مربع شامل توانمند‌سازی و فرصت‌آفرینی، خانواده‌محوری، اجتماعی‌سازی و مشارکت مردمی و محله گرایی است.

وی تشریح کرد: امروز بدون تردید مردمی‌ترین سازمان دولت، بهزیستی است. از 23 هزار مؤسسه‌ای که خدمات بهزیستی را ارائه می‌دهد، 21 هزار مؤسسه مردمی و خیریه هستند و این سیاست قطعی ماست که در آینده نزدیک در قالب محله‌محوری، گونه مناسب‌تر و تسهیل یافته‌تر از خدمات را در محلات با استفاده از ظرفیت مساجد، مدارس و ... موجود در محلات ارائه کنیم و نه تنها از تسهیل‌گران محله بلکه از خیران و مؤسسات خیریه نیز استفاده می‌کنیم تا مردم عزیزمان که شایسته بهترین خدمات هستند، این خدمات را دریافت کنند.

حسینی با تأکید بر همراهی مردم در جنگ 12 روزه، گفت: وزارتخانه‌های رفاه در دنیا پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمدند چراکه دولت‌ها به دلیل شجاعت و همراهی مردم در جنگ‌ها، پس از جنگ تصمیم گرفتند وزارتخانه‌ای برای ارائه خدمات رفاهی به مردم تشکیل دهند. مسئولیت سازمان بهزیستی بعد از جنگ نیز بیشتر شده و لذا ارائه خدمات در دسترس، اجتماع محورانه و محله محور وظیفه ماست و انجام این وظایف را وجهه همت خود ساخته‌ایم.

وی در پایان گفت: به دنبال ایجاد جامعه دوستدار انسان هستیم. جامعه دوستدار انسان جامعه‌ای دوستدار کوک، معلول و کتاب است. جامعه دوستدار انسان را با خدمات جمهوری اسلامی می‌خواهیم بنا کنیم و برای این کار باید جامعه دسترس‌پذیر، عادلانه، بدون خطر، تلفیق شده، زیست‌پذیر و ... برای همه آحاد جامعه به ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر بر مبنای عدالت که مورد تأکید قرآن کریم است محقق کنیم؛ البته ما در شروع این راه هستیم و می‌گوییم: «همتم بدرقه راه کن ای طایر قدس که دراز است ره مقصد و من نوسفرم».

انتهای پیام
captcha