علی مشعوف، قاری و مدرس قرآن در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، به نقش جامعه قرآنی در دوران جنگ تحمیلی 12روزه و آتشبس پس از آن اشاره کرد و گفت: برپایی محافل قرآنی در این شرایط با هدف انس با کلام الهی، آرامش جانها، تقویت روحیه اجتماعی و طلب مغفرت برای شهدا و جانباختگان این جنگ صورت میگیرد، برگزاری این محافل از وظایف بدیهی جامعه قرآنی بوده و آنها نیز به این رسالت آگاه هستند.
مشعوف افزود: صرف نظر از این نقش مهم، تلاوت کارکردهای متنوعی دارد که در شرایط کنونی نیز میتوان با بهرهگیری از آن، بر نگرانیها و اضطرابهای جامعه فائق آمد، چرا که در چنین موقعیتی، مردم بیش از هر چیز دیگری به امیدآفرینی و تقویت روحیه نیازمند هستند. آیات روحبخش قرآن که بشارت پیروزی و فتح نهایی را به مؤمنان میدهد، میتواند چراغ راهی در این مسیر دشوار باشد.
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: برای تحقق این هدف، نباید تنها به قرائت و استماع قرآن اکتفا کنیم، بلکه لازم است، همزمان به تبیین معانی و مفاهیم عمیق آیات نیز پرداخته شود. به عنوان مثال آنچه در سوره مبارکه آلعمران مطرح شده، محدود به جنگ اُحُد در صدر اسلام نیست، بلکه کارکردی برای همه زمانها و همه مکانها دارد و میتواند در شرایط جنگی مشابه جنگ اخیر نیز راهگشا باشد.
این قاری قرآن بیان کرد: برای نیل به چنین مطلوبی باید از الگوهای شناخته شده و ملموس مردم در عرضه و بیان قرآن بهره برد. گرچه فناوریهای نوین امکان دسترسی لحظهای به محتوای دینی و قرآنی را فراهم آوردهاند، اما مخاطبان همچنان علاقهمند به درسها و جلسات ساده و بیریای قرآنی همچون جلسات حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی هستند؛ جلساتی که با صمیمیت و رو در رو برگزار میشود و مفاهیم تدبری و تفسیری قرآن در آن بیان میشود و تأثیر عمیقی بر جامعه و حتی آن دسته از کسانی که ارتباط نزدیکی با قرآن ندارند، میگذارد.
مشعوف اظهار کرد: با وجود این کارآمدی، چرا از چنین ساختارهای مؤثری در برنامههای قرآنی سراسر کشور بهرهبرداری نمیشود؟ چرا حضور چهرههای نامآشنا و پیشکسوت قرآنی که مردم نسبت به آنها اعتماد و خاطرات شیرین دارند، به حداقل ممکن تقلیلیافته و تنها در مراسم رسمی و تشریفاتی دیده میشوند؟
وی در پایان گفت: انتظار میرود، هر یک از این اساتید که دارای بیان شیوا و اشراف کامل بر معانی قرآن هستند، بدون انتظار برنامهریزی دولتی و دستگاهی، به طور خودجوش و جهادی به محلات، مساجد و اماکن عمومی بروند و حلقههای مردمی انس با قرآن ولو با حضور جمع اندکی ایجاد کنند. این حضور فعال و روشنگرانه در شرایط فعلی به ویژه در شناخت دشمن، توطئههای جبهه کفر و ارائه راهکارها و وظایف مردم در شرایط جنگی، مستند به آیات قرآن ضروری و حیاتی است.
انتهای پیام