به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، این روابط عمومی در سلسله گفتوگوهای خود با پژوهشگران این نهاد به مناسبت چهلوپنجمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، با محدثه حاجی عبدالوهاب، عضو هیئت علمی و مدیر دپارتمان پروتئینهای نوترکیب پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، پیرامون جدیدترین دستاوردهای علمی وی گفتوگو کرده است.
حاجی عبدالوهاب از سال ۱۳۹۹ همکاری خود با جهاددانشگاهی را آغاز کرده و تمرکز فعالیتهایش بر طراحی و تولید پروتئینهای نوترکیب در حوزه بیوتکنولوژی بوده است.
وی که دارای فوق دکتری بیوتکنولوژی، بیوانفورماتیک از دانشگاه تربیت مدرس و دکترای تخصصی بیوتکنولوژی دارویی از دانشگاه اوترخت هلند است، در حال حاضر مسئولیت اجرای پروژه تولید یک داروی بیوسیمیلار را برعهده دارد؛ دارویی که بهدلیل کمبود شدید در داخل کشور، در اولویتهای ملی حوزه سلامت قرار گرفته و میتواند نقش مؤثری در رفع نیاز بیماران ایرانی ایفا کند.
این پروژه در قالب یک برنامه پنجساله تعریف شده و از ابتدا تجاریسازی، بومیسازی فناوری و بهرهبرداری نهایی بهعنوان اهداف کلیدی آن مدنظر بوده است.
حاجی عبدالوهاب با اشاره به موانع اجرای طرح، کمبود امکانات، محدودیت زیرساختی و تأمیننشدن بودجه را از جمله چالشهای اصلی برشمرد و افزود: نقش حمایتی جهاددانشگاهی میتواند در تأمین تجهیزات و زیرساختها و همچنین پشتیبانی مالی بسیار مؤثر باشد و مستقیماً بر سرعت اجرای پروژه تأثیر بگذارد.
وی درباره نقش جوانان متخصص در جهاددانشگاهی اظهار کرد: پیوند میان جوانان مؤمن و نیروهای باتجربه، زمینهساز تحقق اهداف نظام و شکوفایی علمی کشور است و این مهم، نیازمند سیاستگذاری هدفمند در جهت پرورش و نقشآفرینی آنان در میدان عمل است.
مدیر دپارتمان پروتئینهای نوترکیب پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی همچنین، جهاددانشگاهی را نهادی جهادی و مردمی توصیف کرد که طی ۴۵ سال گذشته، با تکیه بر سرمایه انسانی مؤمن، توانسته الگوی موفقی از پیوند دانش، ایمان و مسئولیتپذیری را به نسل جوان ارائه دهد.
حاجیعبدالوهاب در پایان با اشاره به کمبود حمایتهای اجرایی از سوی برخی واحدهای جهاددانشگاهی، ابراز امیدواری کرد که در آینده، با تقویت زیرساختها و تأمین منابع، مسیر پیشرفت طرحها هموارتر شود و این نهاد بتواند نقش پررنگتری در توسعه فناوریهای بومی ایفا کند.
انتهای پیام