کد خبر: 4332341
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰
گزارش ایکنا از مراسم احیای قرآنی نیمه‌ شعبان

متوسل به قرآن برای تعجیل فرج صاحب‌الزمان(عج) حتی مطلع‌الفجر + عکس

مسجد صدوق شهر ری شب گذشته، سه‌شنبه 14 بهمن‌ماه میزبان اهالی قرآن و قرآن‌دوستان بود که شب میلاد مهدی موعود(عج) را با قرائت و انس با قرآن پاس داشتند.

متوسل به قرآن برای تعجیل فرج صاحب‌الزمان(عج) حتی مطلع‌الفجربه گزارش خبرنگار ایکنا، مسجد صدوق شهر ری که معمولاً محل برگزاری جلسات قرآنی حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحمدجواد موسوی‌درچه‌ای از قاریان بین‌المللی کشور است، علاوه بر شب‌های قدر در ماه رمضان، شب‌های مناسبتی دیگری را نیز با تلاوت قرآن و به اصطلاح احیای قرآنی، ارج می‌نهد که یکی از مهمترین آنها شب عاشوراست و طی آن قاریان قرآن به یاد قاریان دشت کربلا که یک شب از دشمن بیشتر فرصت گرفتند تا به راز و نیاز و تلاوت قرآن بپردازند، آنها نیز آن شب را تا صبحدم عاشورا، با تلاوت قرآن احیا و زنده نگه دارند.
 
این سنت یعنی احیای قرآنی مناسبت‌های مذهبی در مورد برخی دیگر از شب‌ها نیز تعمیم یافته و هر ساله شب نیمه‌ شعبان، مصادف با شب میلاد حضرت حجت بن‌ الحسن عسکری(عج) که بنا بر برخی روایات از مصادیق لیالی قدر است نیز احیای قرآنی می‌شود که طی آن قاریان، حافظان و قرآن‌دوستان با گرد آمدن در این مسجد همچون لیالی مشهور قدر تا سپیده‌دم به راز و نیاز و تلاوت قرآن می‌پردازند.
 
متوسل به قرآن
امسال این مراسم که شب گذشته سه‌شنبه 14 بهمن و از ساعت 23 در این مسجد دایر شد و از سوی شبکه‌های تلویزیونی قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن 2 به طور زنده پوشش داده شد، حال و هوای ویژه‌ای داشت و دلیل آن هم این بود که اهالی قرآن در این محفل انس به جهت وقوع اتفاقات تلخ اخیر که منجر به آسیب برخی مساجد و به آتش کشیدن مصاحف قرآنی، گردآمده بودند تا علاوه بر تلاوت و استماع  قرآن، انزجار خود را از هتاکی دشمنان به ساحت نورانی قرآن و اماکن مذهبی بروز دهند.

برگزاری هماهنگ احیای قرآنی «قرآن؛ کتاب جاوید» در سراسر کشور

به این منظور به همت اعضای جامعه قرآنی کشور ترتیبی داده شد که نمونه چنین احیای قرآنی نیز در مساجد منتخب سراسر کشور به طور همزمان با مسجد صدوق شهرری و با عنوان واحد «قرآن؛ کتاب جاوید» برگزار شده تا از طریق شبکه‌های استانی آنها نیز پوشش داده شود.
 
اما قاری آغازین مراسم احیای قرآنی مسجد صدوق، مهدی غلام‌نژاد از قاریان بین‌المللی کشور بود که آیاتی از سوره «اسراء» را تلاوت کرد و پس از آن حسین جعفری قاری ممتاز و از اعضای گروه تواشیح محمد رسول‌الله(ص) آیاتی از سوره «مزمل» را برای حاضران در این محفل تلاوت کرد.
 
اما مابین تلاوت‌ها و برنامه‌هایی که با محوریت قرآن در این محفل تدارک دیده شده بود، مجال برای سخنرانی افرادی سرشناس نیز فراهم شده که بارزترین آنها حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین محمد حاجی‌‌ابوالقاسم؛ مدرس حوزه و دانشگاه و حافظ کل قرآن بود که در ابتدای سخنان خود، ضمن تبریک به مناسبت عید نیمه شعبان و همچنین ایام‌الله دهه فجر گفت: در پیشگاه قرآن مظلوم هستیم، قرآنی  که متأسفانه طی هفته‌های اخیر مورد تعرض و هتاکی دشمنان قرار گرفت و اتفاقاً یکی از اهداف برگزاری چنین برنامه‌ای، محکومیت چنین تعرض و جسارتی به ساحت قرآن است.

قرآن جاودانه است و هیچگاه نمی‌سوزد

وی ادامه داد: قرآن جاودانه است و هیچگاه نمی‌سوزد. همچنانکه شاید در طی قرون متمادی در معرض هجمه و هتاکی دشمنان به انحای گوناگون قرار گرفته باشد، اما در عمل شاهد هستیم که نور قرآن نه تنها دمی کم‌فروغ شده بلکه هر آن بر تلألو و روشنایی آن افزوده شده است.
 
حاجی‌ابوالقاسم تصریح کرد: حال که به سلامت این پیچ تاریخی و این چالش بزرگی که دشمن آن را برای از هم‌گسستگی اتحاد میان مسلمین به وجود آورده بود، پشت سر گذاشتیم، باید بررسی کنیم و البته باید آسیب‌شناسی شده تا به این پرسش پاسخی قانع‌کننده‌ای داده شود که علت این میزان خصومت و عداوت دشمن با قرآن و پیروان آن چیست؟ به نظر می‌رسد که روشنترین دلیل آن وعده‌هایی است که قرآن در آن مؤمنان را به اوضاع و احوالی بشارت داده است که وقوع قریب‌الوقوع آنها به نفع دشمنان نبوده و مواضع آنها را به خطر می‌اندازد!
 
این حافظ کل قرآن ادامه داد: وعده الهی راستین است و زمینه وقوع آن دیر یا زود فراهم می‌شود. یکی ازآن وعده‌ها که اتفاقاً و مشخصاً در سوره‌های «انبیاء» و «نور» ذات باریتعالی آن را نوید داده، آن است که به زودی مستضعفان بر مستکبران چیره شده و نظم و نظام عالم را ایشان هستند که به عهده می‌گیرند. طبیعی است که این امر که حتی در کتب آسمانی دیگری همچون زبور و تورات به آن وعده داده شده، نه تنها نفعی برای دشمنان و مستکبران نداشته بلکه مواضع و مصالح آنها را نیز با خطر جدی روبرو می‌کند و همین امر دلیل بزرگی است که آنها با توسل به برخی اقدامات مذبوحانه در تلاش باشند تا ارتباط قلبی میان مردم مسلمان و قرآن را از میان ببرند.

رهنمودهای امام راحل منبعث از قرآن بود 

این مدرس حوزه و دانشگاه  تأکید کرد: سویه دیگر این هجمه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. نظامی که بن‌مایه‌های آن براساس آموزه‌های قرآن پی‌ریزی شده است. به معنای دیگر باید گفت که نظام اسلامی و در رأس آن امام‌راحل عظیم‌الشأن با رهنمودهای خود منبعث از آموزه‌های قرآن، این باور را در میان امت اسلامی ایران به وجود آورد که تحت هیچ شرایطی نباید  زیربار زورگویی ظالمان و حاکمان کفر قرار گیریم. امری که در دوران ستم‌شاهی تبدیل به یک امر محال شده بود و شاهد بودیم که شاه مملکت حتی بدون اجازه آنها اراده انجام کوچکترین کار حتی امور شخصی خود را نداشت.
 
حاجی‌ابوالقاسم در پایان افزود: آموزه دیگر قرآن به مؤمنان، شجاعت و خودباوری آنهاست تا جایی که شاهد هستیم حداقل در سال‌های منتهی به انقلاب، دوران جنگ تحمیلی تا همین جنگ دوازده روزه و فتنه اخیر، مردم در دفاع از کیان اسلامی و ساحت قرآن سر از پای نشناخته و با نثار جان خود و عزیزانشان بیش از پیش، این باور مقدس و شهادت‌طلبی را در میان آحاد مردم ترویج دادند.

رجزخوانی اهالی قرآن خطاب به ترامپ و نتانیاهو

اهالی قرآن و مردم قرآن‌دوست حاضر در این محفل قرآنی همچنین با هدایت حجت‌الاسلام و‌المسلمین موسوی‌درچه‌ای، رجزخوانی قرآنی را در قالب ابیات ایرانی و عربی خطاب به ترامپ و نتانیاهو زمزمه و تکرار کردند و در ادامه گروه تواشیح «الوارثین» از استان البرز قطعاتی را در منقبت امام زمان(عج) اجرا و در ادامه به همخوانی قرآن نیز پرداختند.
 
تلاوت محمد قلی‌تهرانی؛ پیشکسوت قرآنی، تلاوت محمدرضا عزلتی‌مقدم؛ قاری نوجوان، تلاوت مسعود بیژنی؛ قاری قرآن از مشهد مقدس، تلاوت مجتبی محمدبیگی و حبیب صداقت از جمله اجراهای مهم تلاوت این محفل قرآنی بود ضمن آنکه محمد برخورداری؛ قاری و مبتهل قرآن و احمدرضا محمدیان از دعاخوان ممتاز کشور نیز متناسب با این ایام و اعیاد شعبانیه قطعاتی را اجرا کردند.
 
در بخش دیگری از این برنامه با توجه به مناسبت میمون و مبارک میلاد حضرت حجت(عج)، گروهی از اساتید، قاریان و فعالان پیشکسوت قرآن به ذکر خاطراتی که البته  بیشتر جنبه مطایبه و طنز داشت نیز پرداختند و پس از آن نوبت اطعام حاضران در این محفل رسید تا هر یک از آنها در صورتی که نیتی برای روزه‌داری روز عید دارند، اقدام به تناول سحری کنند.
 
اما از جمله افراد و چهره‌های شناخته شده قرآنی در این مراسم می‌توان به سیدمحسن موسوی‌بلده، رحمان دهقانی، حجت‌الاسلام لیمویی، رئیس دارالقرآن بسیج، سیدحسین موسوی‌بلده، سیدعباس انجام، منصور آقامحمدی، نصرت‌الله حسینی، علی‌اکبر ملکشاهی، حسن محمدی، احمد مرادی، احمد حاجی‌شریف، محمدتقی میرزاجانی و... اشاره کرد. 
 
این اجتماع قرآنی که در آن و در بخشی از فضای مسجد، تعدادی اوراق قرآن که در حوادث اخیر به آتش کشیده شده بود در معرض دید عموم قرار گرفته و اغلب قاریان به تلاوت سوره‌های «شمس» و «کوثر » در آن تأکید داشتند تا دقایقی حوالی اذان صبح ادامه داشت.
انتهای پیام
خبرنگار:
امیر سجاد دبیریان
captcha