کد خبر: 4335697
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷
امام جمعه خوی:

عبور از وضعیت «نه جنگ، نه صلح» نیازمند انسجام ملی و تلاش مضاعف مسئولان است

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت قاسم‌خانی گفت: در شرایط امروز، عبور از وضعیت «نه جنگ، نه صلح» نیازمند انسجام ملی و تلاش مضاعف مسئولان براب حل مشکلات معیشتی مردم است.

حجت‌الاسلام حجت قاسم‌خانی، امام جمعه خویبه گزارش خبرنگار ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت قاسم‌خانی، امام جمعه خوی، امروز، یکم اسفندماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه خوی اظهار کرد: در دیدار اخیر اقشار مختلف مردم استان آذربایجان‌شرقی با مقام معظم رهبری، دو محور اساسی مورد توجه قرار گرفت، تحلیل رویدادهای دی‌ماه و واکنش صریح به تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا که در محور نخست، ایشان با تأکید بر ضرورت تبیین ابعاد فتنه دی‌ماه و اغتشاشات اخیر، نخبگان و فعالان رسانه‌ای را به روشنگری درباره ماهیت این حوادث فراخواندند و با یادآوری خون‌های ریخته‌شده، بر لزوم درس‌گیری از آن تأکید کردند.

وی افزود: از منظر ایشان، رخدادهای دی‌ماه تنها اعتراضاتی اقتصادی نبود، بلکه پروژه‌ای ضدامنیتی بود که با سوءاستفاده از مطالبات معیشتی مردم، به دنبال ضربه زدن به ارکان حاکمیت و ایجاد بی‌ثباتی داخلی بود و تعبیر «فتنه» به دلیل غبارآلود بودن صحنه در آغاز و واژه «کودتا» به جهت قصد طراحان برای براندازی خشن به‌کار رفت و ناکامی این پروژه نیز بیشتر به دلیل عدم همراهی بدنه اجتماعی و فاصله گرفتن مردم از جریان‌های خشونت‌طلب رقم خورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم‌خانی بیان کرد: در کنار این تحلیل امنیتی، رهبر انقلاب نگاه واقع‌بینانه‌ای به مشکلات اقتصادی داشتند و ایشان با اذعان به وجود تورم، کاهش ارزش پول ملی و فشارهای معیشتی، بر ضرورت اصلاح ساختارها و تلاش مضاعف مسئولان تأکید کردند و این رویکرد نشان می‌دهد که پذیرش واقعیت‌های اقتصادی، پیش‌شرط هرگونه اصلاح و بهبود پایدار است.

وی ادامه داد: محور دوم بیانات، واکنش به تهدیدهای آمریکا بود، در حالی که مقامات آمریکایی هم‌زمان از مذاکره و تهدید سخن می‌گویند، پاسخ رهبر انقلاب بر مبنای منطق «تهدید در برابر تهدید» و بازدارندگی فعال تعریف شد و ایشان با اشاره به توان دفاعی کشور، تأکید کردند که هرگونه اقدام خصمانه با پاسخی هزینه‌زا روبه‌رو خواهد شد و این همان عاملی است که محاسبات دشمن را تغییر می‌دهد.

امام جمعه خوی تصریح کرد: در این چارچوب، مسئله عبور از وضعیت «نه جنگ، نه صلح» اهمیت می‌یابد؛ وضعیتی که می‌تواند بستر فشارهای مستمر اقتصادی و روانی باشد و هشدار نسبت به تلاش دشمن برای گشودن جبهه داخلی، ضرورت حفظ انسجام ملی و پرهیز از دامن زدن به اختلافات را دوچندان می‌کند و اتحاد ملی و آرامش اجتماعی، مهم‌ترین سرمایه کشور در این مرحله حساس محسوب می‌شود.

وی گفت: در پایان بیانات، دو توصیه کلیدی مطرح شد؛ نخست، مطالبه تلاش دوچندان از مسئولان برای اصلاح وضعیت اقتصادی و بهبود فضای کسب‌وکار؛ دوم، دعوت مردم به حفظ آرامش و امید و استناد به آیه ۲۶ سوره توبه درباره «سکینه» در جنگ حنین، یادآور نقش ایمان و اطمینان قلبی در عبور از بحران‌هاست؛ مفهومی که در روایات اسلامی به معنای ثبات و یقین در برابر فتنه‌ها تفسیر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم‌خانی در بخش دوم خطبه به سال‌روز کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و نقش رضاشاه پهلوی در تحولات آن دوره پرداخت و عنوان کرد: این رویداد، که به استقرار سلسله پهلوی انجامید، از منظر منتقدان نمادی از مداخله خارجی و استبداد داخلی تلقی می‌شود و حکومت بیست‌ساله رضاشاه با سرکوب مخالفان و محدودسازی آزادی‌ها همراه بود و این مسیر در دوره محمدرضا پهلوی نیز تداوم یافت؛ مسیری که در نهایت به انقلاب ۱۳۵۷ انجامید.

وی افزود: پرونده فساد جفری اپستین، سرمایه‌داری آمریکایی که به اتهام قاچاق جنسی و سوءاستفاده از دختران زیر سن قانونی بازداشت و سپس در زندان درگذشت، نام چهره‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را دربرداشت و نمادی از انحطاط اخلاقی و مصداق «جاهلیت ثانی» در جهان معاصر معرفی شد؛ پدیده‌ای که در آن، ارزش‌های انسانی قربانی قدرت و ثروت می‌شود.

انتهای پیام
captcha