کد خبر: 4336374
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۴
امام جمعه کرمانشاه:

احساس پوچی نشانه گسست ارتباط روح با خداوند است

حجت‌الاسلام‌ حبیب‌الله غفوری با بیان اینکه روح عبادت، حضور قلب و توجه دائمی به خداوند متعال است، گفت: اگر ارتباط انسان با خدا در شبانه‌روز برقرار نباشد، جان و روح او دچار افسردگی و دل‌مردگی شده و احساس پوچی به او دست می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌ حبیب‌الله غفوری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاهبه گزارش ایکنا از کرمانشاه به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌ فقیه در استان، حجت‌الاسلام‌ حبیب‌الله غفوری، نماینده ولی‌ فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، یکشنبه، سوم اسفندماه با حضور در مسجد سلمان فارسی و اقامه نماز در این مسجد، در سخنانی با بیان اینکه حقیقت عبادت، حضور قلب و همان حالِ ذکر است، اظهار کرد: اینکه انسان به یاد خدا باشد و دل، وجود و جانش متوجه این حقیقت باشد که همواره در محضر پروردگار متعال قرار دارد، اصل عبادت است. حتی یک لحظه در شبانه‌روز نیست که ما در محضر خدا نباشیم و او شاهد و ناظر بر گفتار و کردار ما نباشد.

وی تصریح کرد: خداوند متعال تکلیف عبادت را برای بندگانش قرار داده تا این ارتباط برقرار شود؛ اینکه بنده بداند می‌تواند با خدای خالق هستی رابطه‌ای مناجات‌گونه برقرار کند، بنشیند و با او درد دل کند و درباره نگرانی‌ها و مسائل خود با خدای متعال سخن بگوید، آرامش بسیاری برای انسان به همراه دارد.

امام جمعه کرمانشاه تأکید کرد: این ارتباط مخصوص امت اسلام نیست؛ در امت‌های گذشته نیز میان انبیا و خدای متعال و همچنین میان مؤمنان سایر امت‌ها این گفت‌وگو و عبادت برقرار بوده است. این لحظات، شیرین‌ترین لحظات زندگی انسان است و بالاتر از آن در حیات بشر قابل تصور نیست؛ همان امری که پیامبر گرامی اسلام(ص)، انبیای الهی و حضرات معصومین(ع) به آن توجه ویژه داشتند.

غفوری با اشاره به مناجات‌های نقل‌شده از حضرات معصومین(ع) گفت: مناجات‌های طولانی به‌دلیل اهمیت همین ارتباط است. در سند مناجات شعبانیه آمده که وجود مقدس امیرالمؤمنین(ع) بر آن مواظبت داشتند و همه ائمه بعد از ایشان نیز این مناجات را می‌خواندند، چراکه این لحظات ارتباط بنده با خدا، برترین لحظات زندگی انسان است.

نماینده ولی‌ فقیه در استان کرمانشاه بیان کرد: نمازهای پنج‌گانه، نماز طواف و نذر به این دلیل واجب شده‌اند که اگر بنده در شبانه‌روز با خدای متعال در ارتباط نباشد، جان و روح انسان از بین می‌رود. همان‌گونه که جسم به تنفس نیاز دارد، روح انسان نیز نیازمند تنفس است و تنفس روح، ارتباط و سخن گفتن با خداست. اگر این ارتباط کمتر از حد لازم باشد، حالتی به وجود می‌آید که انسان دچار احساس پوچی و دل‌مردگی می‌شود.

وی افزود: بارها افراد می‌پرسند چرا دچار احساس پوچی شده‌ایم؛ پاسخ روشن است، تنفس روح قطع شده است. وقتی از آنان پرسیده می‌شود آیا به نماز پایبند هستند، پاسخ می‌دهند که اهل نماز نیستند؛ طبیعی است وقتی رابطه با خدا قطع شود، دل و جان انسان دچار مرگ تدریجی می‌شود.

غفوری ادامه داد: برای هر نماز واجب، نافله قرار داده شده تا این ارتباط تقویت شود. هرچه این رابطه عمیق‌تر شود، انسان خدایی‌تر می‌شود. خداوند متعال به حضرت موسی(ع) فرمود: «اِنَّنی اَنَا اللّه، لا اِلهَ اِلّا اَنَا فَاعبُدنی»؛ یعنی من خدای یکتا هستم، پس مرا عبادت کن. حقیقت عبادت، همان سخن گفتن بنده با خدا و برقراری ارتباط با اوست.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به آیه «وَ اَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکری» بیان کرد: نماز، به‌ویژه نماز جماعت در مسجد، صرفاً برای رفع تکلیف نیست. نماز باید خالصانه برای یاد خدا و با حضور قلب اقامه شود تا دل از غیر خدا خالی شود و حال ذکر به انسان دست دهد.

وی تصریح کرد: ذکرهای زبانی مانند «لا اله الا الله» بسیار ارزشمند است، اما ذکر، ظاهر و باطن دارد. ظاهر آن الفاظ است و باطن آن توجه قلبی به ذات اقدس الهی. بر اساس روایات، در برابر هر ذکر، درختی در بهشت برای مؤمن غرس می‌شود؛ به شرط آنکه این ذکر با توجه و حضور قلب همراه باشد.

غفوری در ادامه با بیان اینکه از نشانه‌های مؤمن واقعی آن است که با یاد خدا دلش بلرزد، اظهار داشت: وقتی نام خدا برده می‌شود، باید حال خاصی به انسان دست دهد. همان‌گونه که در مواجهه با شخصیت‌های بزرگ، انسان دچار تغییر حال می‌شود، این به دلیل درک عظمت است؛ حال آنکه عظمت خدای متعال قابل قیاس با هیچ مقامی نیست.

وی با استناد به آیه دوم سوره مبارکه انفال «اِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ اِذا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ...» گفت: مؤمنان واقعی کسانی هستند که با یاد خدا دل‌هایشان می‌لرزد، با شنیدن آیات قرآن ایمانشان افزایش می‌یابد، بر پروردگارشان توکل می‌کنند، نماز را به‌درستی اقامه می‌کنند و از آنچه خدا روزی‌شان کرده، در راه او انفاق می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان افزود: اقامه نماز غیر از صرف خواندن نماز است. اقامه، یعنی برپا داشتن نماز با همه شرایط، به‌ویژه حضور قلب. نماز عملی ابدی است و اگر با توجه انجام شود، بنابر روایات، پس از پایان به سوی انسان بازمی‌گردد و می‌گوید: «حفظتنی حفظک الله.»

امام جمعه کرمانشاه در پایان با اشاره به فضیلت ماه مبارک رمضان گفت: این ماه فرصتی استثنایی است؛ درهای بهشت گشوده، درهای جهنم بسته و شیاطین در غل و زنجیرند. باید از دعاها، مناجات‌ها، سحرها و نوافل این ماه با حال توجه بهره گرفت تا از برکات و ثمرات معنوی آن برخوردار شویم.

انتهای پیام
خبرنگار:
محبوبه علی آقایی
captcha