زمینه فعالیت‌های گسترده تقریبی در دانشگاه مذاهب به‌وجود آمده است
کد خبر: 2616229
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰
حجت‌الاسلام الویری:

زمینه فعالیت‌های گسترده تقریبی در دانشگاه مذاهب به‌وجود آمده است

گروه دانشگاه: عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه زمینه برای فعالیت‌های گسترده تقریبی در این دانشگاه به‌وجود آمده است، گفت: میراث علمی با اهمیت‌ترین موضوع برای فعالیت‌های تقریبی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همزمان با شانزدهم آذرماه «روز دانشجو»، مراسم گرامی‌داشت این روز با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی در سالن همایش‌ شهید ماموستا شیخ‌الاسلام برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که توسط اداره‌کل امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه برگزار شد، محمد سپهری، سرپرست معاونت‌های «اداری و مالی» و «پژوهش»، در سخنانی با تجلیل از شهدای دانشجو، شانزدهم آذرماه را یاد آور روز مبارزه با ظلم‌ستیزی و آمریکا دانست، و گفت: ایمان و علم دو بال برای حرکت به‌سوی پیشرفت و سعادت هستند و دانشگاه نیز دانشجویان را به این دو سلاح تجهیز می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه افق روشنی در آینده در انتظار دانشجویان است، اظهار کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی آنچه را که برای پیشرفت علمی لازم است فراهم خواهد کرد.
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن الویری، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و مدرس تاریخ اسلام در سخنانی به بررسی تقریب مذاهب اسلامی با تکیه بر تاریخ اجتماعی، تقریب و چالش‌های کنونی جامعه و نقش دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی برای برون‌رفت از این چالش‌ها، پرداخت.
حجت‌الاسلام الویری با اشاره به منابع و کتب تاریخی نویسندگان ایرانی در قرون سوم و چهارم هجری قمری، نگاه تقریبی نویسندگان شیعی در طول تاریخ را نشان‌دهنده زمینه‌های همزیستی و وحدت اسلامی در میان مذاهب دانست و گفت: میراث علمی و تاریخی ماندگار مسلمانان با اهمیت‌ترین موضوع برای شکل‌دهی به فعالیت‌های تقریبی و عبور از چالش‌های موجود در جوامع است.
این مدرس حوزه و دانشگاه، نقش علما و مراجع تقلید در حاکم کردن تقریب در جامعه را بسیار مهم توصیف کرد و به وجود پاره‌ای از مشکلات تقریبی اشاره و اظهار کرد: ضرورت دارد تا با نقش‌آفرینی مراجع تقلید زمینه برای تبدیل تشیع مناسکی به تشیع فقهی در جامعه تحقق یابد و با این امر راه برای همزیستی مذاهب در کنار یکدیگر هموار می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به سابقه حضورش در دانشگاه مذاهب اسلامی، تحولات جدید شکل گرفته در دانشگاه را با رویکرد فعال‌سازی تقریبی دانست و تأکید کرد: امید و جوانه‌ای که در گذشته شکل گرفته در حال تبدیل به نهال است و فضای امروز دانشگاه زمینه را برای فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی تقریبی به‌وجود آورده است.
الویری با اشاره به حضور نماینده وزارت آموزش و پرورش در میان هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی، خواستار حمایت از تأسیس مدارس با رویکرد تقریبی شد.
وی از مزیت‌های دانشگاه مذاهب اسلامی را سطح خوب علمی اساتید و دانشجویان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: الگوی تدریس مناسبی برای تدریس تاریخ صدر اسلام و همچنین مناظرات علمی همراه با اخلاق و جوهره علمی در دانشگاه برپا شود.
در این مراسم همچنین ضمن نمایش کلیپی از زمینه تاریخی نام‌گذاری روز دانشجو و مبارزه آنان با استکبار جهانی، گروه تواشیح نور طوبی برنامه مختلفی را به همین مناسبت اجرا کرد.
در پایان نیز، با حضور مسئولان و استادان دانشگاه از دانشجویان فعال و برتر در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی و مذهبی تقدیر به‌عمل آمد.

captcha