به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد محمود على البناء در دوران نوجوانانی از طریق بعضى از دوستانش در بعضى از مساجد شبرا در قاهره شروع به قرائت کرد، از آن پس مردم با او آشنا شدند و دعوتهاى فراوانى به مناسبتهاى دینى که تجار بزرگ قاهره برگزار مىکردند و رقابت شدیدى هم میان آنان از حیث انتخاب قاریان مشهور و معروف بود، صورت گرفت.
وی در سال 1946 میلادى با استاد درویش حریرى، یکى از بزرگان موسیقى و نوابغِ تدریس مقامات، ملاقات کرد. استاد حریری فردی بود که استاد بناء را در اتقان مقامات موسیقى و به کارگیرى آنها در تلاوت کمک کرد.
محتوای سوره یوسف
داراى 111 آیه که در مکه نازل شده است. تمام آیات این سوره جز چند آیه که در آخر آن آمده سرگذشت جالب و شیرین و عبرتانگیز پیامبر خدا یوسف(ع) را بیان مىکند و به همین دلیل این سوره بنام یوسف نامیده شده است و نیز به همین جهت از مجموع 27 بار ذکر نام یوسف در قرآن 25 مرتبه آن در این سوره است و فقط دو مورد آن در سورههاى دیگر(سوره غافر آیه 34 و انعام آیه 84) است. محتواى این سوره برخلاف سورههاى دیگر قرآن همگى به هم پیوسته و بیان فرازهاى مختلف یک داستان است که در بیش از 10 بخش با بیان فوقالعاده گویا، جذاب، فشرده، عمیق و مهیج آمده است.
گرچه داستانپردازان بىهدف و یا آنها که هدفهاى پست و آلودهاى دارند سعى کردهاند از این سرگذشت آموزنده یک داستان عشقى محرک براى هوسبازان بسازند و چهره واقعى یوسف و سرگذشت او را مسخ کنند و حتى در شکل یک فیلم عشقى به روى پرده سینما بیاورند، ولى قرآن که همه چیزش الگو و اسوه است، در لابلاى این داستان، عالیترین درسهاى عفت و خویشتندارى و تقوى و ایمان و تسلط بر نفس را منعکس ساخته آنچنان که هر انسانى - هر چند، بارها آن را خوانده باشد - باز به هنگام خواندنش بیاختیار تحت تأثیر جذبههاى نیرومندش قرار مىگیرد.
به همین جهت قرآن نام زیباى احسن القصص (بهترین داستانها) را بر آن گذارده است و در آن براى اولوا الالباب (صاحبان مغز و اندیشه) عبرتها بیان کرده است. (تفسیر نمونه، ج 9، ص 293)
تلاوتی از سوره یوسف، آیات 78-101 از استاد محمود علیالبناء
تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سهشنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوتهای ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار میگیرد.