هزینه یک میلیارد تومانی دانشگاه آزاد برای جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان
کد خبر: 3859747
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۹
طی نشست خبری بیان شد؛

هزینه یک میلیارد تومانی دانشگاه آزاد برای جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گروه مسابقات ــ معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از هزینه یک میلیارد تومانی این دانشگاه برای میزبانی از سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور خبر داد.

هزینه یک میلیارد تومانی دانشگاه آزاد در جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویانبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور صبح امروز، سه‌شنبه، 5 آذرماه، با حضور حجت‌الاسلام والسلمین ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و عبدالمجید طالب‌تاش، رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، در محل ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری طی سخنانی با اشاره به اینکه سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور طی روزهای 12 تا 14 آذرماه در جوار مرقد ملکوتی حضرت شاهچراغ(ع) در شیراز برگزار می‌شود، اظهار کرد: بحث قرآن و فرهنگ‌سازی بر مبنای آموزه‌های قرآن یکی از مهمترین کارهایی است که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی در کشور ما، روزبه‌روز از رونق بیشتری برخوردار شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان کرد: یکی از نکات مهم فرهنگی در دانشگاه‌ها توجه به قرآن است، یعنی بخشی از فعالیت‌های فرهنگی که در دانشگاه‌های ما صورت می‌گیرد معطوف به قرآن است. رشته‌های تخصصی علوم قرآن و حدیث در دانشگاه‌های کشور از مقطع کارشناسانی تا دکترا برقرار است. همچنین کانون‌های قرآن و عترت در دانشگا‌های کشور فعالیت می‌کنند و طبق آن امروز قریب به 400 کانون قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت هستند.

برنامه‌های اصلی در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد

کلانتری اظهار کرد: همچنین فعالیت پژوهشکده‌های قرآن و عترت و مسابقات فرهنگی و قرآنی نیز جزء برنامه‌های اصلی در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی است. در طول سال نیز هزاران برنامه درباره قرآن و عترت در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود. یکی از پاک‌ترین عرصه‌های فرهنگی، انجام فعالیت‌های قرآنی است و کم‌هزینه‌ترین کاری که امروز در حوزه‌های فرهنگی انجام می‌شود، معطوف به برنامه‌های قرآن و عترت است. اگر انسان توفیق انس با قرآن را داشته باشد، این امر کمک می‌کند تا ده‌ها پله ترقی را طی کند و از دهه‌ها مشکل و خطر فکری و اخلاقی دور شود. هر چقدر انسان بتواند به حوزه تدبر در قرآن ورود کند و سپس سلوک خود را نیز منطبق بر دستورالعمل قرآن قرار دهد، این امر به ساخته شدن مدینه فاضله و زندگی همراه با آرامش، اخلاق و دور از اضطراب کمک می‌کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جهان امروز با همه توسعه و پیشرفتی که داشته خود را محتاج زندگی‌ای می‌داند که در آن انسانیت، اخلاق، آرامش، حس برادری و دوستی هم‌نوع در آن حاکم باشد و اینها همه در پرتو قرآن شدنی است. قرآن آخرین معجزه جاودانه الهی برای انسان عصر خاتم است که تا پایان دنیا پاسخگوی نیازهای بشر در حوزه‌های مختلف سبک زندگی و اخلاقی است.

وی در ادامه گفت: روند شکل‌گیری سی‌‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، از یک سال پیش آغاز شده است. این جشنواره بخش‌های مختلف معارفی، هنری، ادبی و پژوهشی و بخش آوایی(شفاهی) دارد.

تشریح 9 رشته بخش معارفی مسابقات

کلانتری با اشاره به بخش معارفی جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل 9 رشته ترجمه و تفسیر قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام، آشنایی با احادیث اهل بیت(ع)، آشنایی با سیره معصومین(ع)، حفظ موضوعی قرآن، پرسمان معارفی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است. دانشگاه آزاد اسلامی این بخش از مسابقات را در روز 21 آبان ماه با حضور 220 نفر در 9 مرکز استان برگزار کرد که 27 نفر به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند که در افتتاحیه جشنواره تجلیل خواهد شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره بخش هنری، ادبی و پژوهشی جشنواره اظهار کرد: این بخش در 16 رشته مقاله‌نویسی، تلخیص کتاب، داستان‌نویسی، تولید نرم‌افزار، عکاسی، تذهیب و ... برگزار می‌شود که 640 اثر در این باره به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و داوری آثار نیز از 25 تا 27 آبان ماه انجام شد. 48 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد و از صاحبان آثار برگزیده نیز در مراسم افتتاحیه جشنواره تجلیل می‌شود.

وی به بخش آوایی و شفاهی سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اشاره کرد و افزود: 360 نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاه در این بخش شرکت کردند که از این میان تعداد 60 نفر به عنوان نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه جشنواره مورد تجلیل قرار خواهند گرفت. در مجموع تعداد هزار و 200 نفر از برگزیدگان دانشگاه‌ها مختلف کشور به جشنواره راه پیدا کردند که پس از ارزیابی‌ها 135 نفر به عنوان نفرات برگزیده در مراسم افتتاحیه و اختتامیه تقدیر می‌شوند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور 14 آذرماه از ساعت 9 تا 12 در آستان مطهر حضرت شاه‌چراغ(ع) شبستان امام خمینی(ره) با حضور مدیران ارشد کشوری و دانشگاهی و استانی برگزار خواهد شد. مراسم افتتاحیه نیز 12 آذرماه در مجتمع پیامبر اعظم(ص) واحد شیراز برگزار می‌شود.

برگزاری جشنواره ملی امسال با امکانات دانشگاه آزاد

کلانتری با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره نیز بیان کرد: طی هر سال در بودجه‌های فرهنگی دانشگاه ردیفی برای فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفته می‌شود. برای برگزاری جشنواره، که میزبانی آن با دانشگاه آزاد اسلامی است، بیشترین امکانات متعلق به مجموعه دانشگاه است. با این حال میزان بودجه‌ای که برای جشنواره به ویژه جوایز برگزیدگان و ... در نظر گرفته شده حدود یک میلیارد تومان برآورد می‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با بیان اینکه مجموعه دانشگاهی کشور به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی جمع بزرگی از بهترین قاریان، حافظان، معلمان و هنرمندان قرآنی را دارا هستند، اظهار امیدواری کرد که همگان در سبک زندگی، رفتار، نوع تعامل و حل مشکلات اجتماعی خود به سمت قرآن حرکت کنند.

به گزارش ایکنا؛ در ادامه این نشست خبری، عبدالمجید طالب‌تاش، عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، نیز طی سخنانی اظهار کرد: مقام معظم رهبری پیوسته بر دو مسئله ضرورت فضاسازی و همگانی‌سازی تلاوت قرآن، آشنایی با مفاهیم و تفسیر قرآن و حضور جدی و فعال جوانان در برنامه‌های قرآنی و فرهنگی در کشور تأکید دارند. مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی نیز با همین رویکرد تلاش کرده تا سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت را برنامه‌ریزی کند.

طالب‌تاش با بیان اینکه برای تحقق این اهداف سه رویکرد را مد نظر قرار داده‌ایم، افزود: رویکرد اول  دانشجویی است که به یاری خداوند متعال در شیراز به گونه‌ای عمل خواهیم کرد که اجراکننده اصلی این جشنواره دانشجویان باشند، یعنی به جای اینکه عوامل دانشگاهی و کارمندی مشغول و سرگرم برگزاری جشنواره باشند، دانشجویان جشنواره را برگزار خواهند کرد.  

اختتامیه در آستان شاه‌چراغ

وی تصریح کرد: بحث دوم مسئله مردمی کردن جشنواره است که تلاش کردیم این جشنواره از فضای دانشگاه به جامعه اسلامی ایران سرریز شود که به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم تا اختتامیه جشنواره در حرم حضرت احمد بن‌موسی(ع) برگزار شود تا علاوه بر میهمانان رسمی و دانشگاهی و دولتی، مردم نیز در این مراسم شرکت کنند.

رئیس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: موضوع سوم، مشارکت همگانی نهادهای دولتی و غیردولتی در این جشنواره است. تلاش داریم تا در شیراز تمام دستگاه‌های قرآنی اعم از نهادهای رسمی و غیررسمی مشارکت کنند، یعنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، امام‌جمعه، استانداری، شهرداری، جامعه قرآنی، جمعیت‌های مردم‌نهاد فرهنگی، سازمان اوقاف، دانشگاه‌ها و صدا و سیمای فارس پای کار بیایند تا ان‌شاءالله یک جشنواره کاملاً مردمی و همگانی برگزار شود.

طالب‌تاش در ارتباط با آمار مربوط به جشنواره نیز بیان کرد: این جشنواره در سه بخش برگزار می‌شود. در بخش معارفی 220 نفر از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره معرفی شدند که 27 نفر برگزیده شدند و در مراسم افتتاحیه این جشنواره، که 12 آذرماه در واحد شیراز برگزار می‌شود، تقدیر خواهند شد.

رئیس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای اینکه فضای مردمی و همگانی را گسترش دهیم، به‌ گونه‌ای برنامه‌ریزی و طراحی کردیم که مراسم افتتاحیه در واحد شیراز، برگزاری مسابقات در متن شهر شیراز در کنار مسجد فاطمه زهرا(س) و اختتامیه نیز در حرم حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شود. تعداد 640 اثر ادبی و هنری قرآنی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که داوری این آثار انجام شده و تعداد 48 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند که از صاحبان این آثار در مراسم افتتاحیه جشنواره تقدیر می‌شود.

طالب‌تاش افزود: طی روزهای 12 و 13 آذرماه نیز مسابقات شفاهی برگزار می‌شود که در چهار سالن در مرکز شهر مسجد فاطمه زهرا(س) سالن 22 بهمن سالن صدرا و سینا جنب بیمارستان شهید فقیهی برگزار می‌شود. 285 نفر در این بخش معرفی شده‌اند که از میان این تعداد، 45 نفر برگزیده خواهند شد. البته 12 گروه تواشیح نیز به ما معرفی شدند که سه گروه تواشیح نیز برگزیده خواهد شد. بنابراین در مجموع 60 نفر برگزیده مسابقات شفاهی و بخش آوایی خواهند شد که از همه این عزیزان در مراسم اختتامیه تقدیر خواهد شد.

دریافت 640 اثر دانشجویی

رئیس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در مورد تسهیلات در نظر گرفته شده برای نفرات برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی در سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نیز تصریح کرد: علاوه بر تجلیل و تقدیر مادی و معنوی از این عزیزان در مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره، از وجود آنان در کرسی‌های تلاوت قرآن کریم، که دانشگاه آزاد اسلامی در طول سال برگزار می‌کند، بهره خواهیم برد. همچنین، علاوه بر تخفیف‌هایی که برای شهریه ایشان در نظر گرفته خواهد شد، از صاحبان رتبه در بخش‌های قرائت تحقیق و حفظ قرآن به عنوان مدرس درس آشنایی با قرآن در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد استفاده خواهیم کرد.

وی در مورد روند بررسی و داوری آثار ارسالی به جشنواره نیز بیان کرد: 640 اثر به دبیرخانه جشنواره در شیراز ارسال شد و بهترین داورها را از تهران و استان فارس انتخاب کردند و با وجود رشته‌های مختلفی که در این بخش قرار داشت، برای هر رشته دو داور انتخاب شد که با حضور در شیراز طی پنج روز از 25 تا 29 آبان‌ماه آثار را در دو مرحله پالایش و ارزیابی دقیق داوری کردند.

انتهای پیام
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سام فلاحی
|
Romania
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۵ - ۱۷:۰۸
0
0
سلام
وقتتون بخیر
برگزیدگان بخش معارفی اسامیشون کجا اعلام شده؟
captcha