سعید رحیمی در گفتگو با ایکنا عنوان کرد: از سال قبل در کنار برگزاری المپیاد و جشنواره قرآن و حدیث، کار آموزشی انجام شد و با دعوت از داوران مسابقات، یک روز پیش از برپایی رقابتها برای کل شرکتکنندگان دورههایی برگزار شد.
عضو ستاد برگزاری بیست و پنجمین دوره جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی (ص) افزود: در این دورهها طلاب و شرکتکنندگان با شیوه ارزشگذاری و امتیازدهی در مسابقات آشنا شدند. این قاریان اگر بدانند چه مواردی برای آنان نمرهدهی به آنان ارزشگذاری میشود، بهتر میتواند برنامهها را تنظیم کنند و یک قرائت منسجم تری ارائه دهند.
رحیمی بیان کرد: در کنار این، از شرکتکنندگانی که رتبههای برتر را کسب کرده بودند و در بیست و سه دوره قبل جز نخبگان المصطفی بودند، برای داوریاری دعوت کردیم. در این دوره ۱۱ نفر دعوت شدند که از این میان، ۹ نفر برای داوریاری شرکت کردند و برای آنها کارگاهی قبل از مسابقات برگزارشد و تمامی آیتمها و شیوههای ارزشگذاری و امتیازدهی را بررسی کردند. پس از طی آموزشهای لازم، در روز مسابقات در کنار جایگاه داوران برای آنها نیز جایگاهی تعبیه شد و تمام مسابقات را در دو روز متوالی داوری کردند.
عضو ستاد برگزاری بیست و پنجمین دوره جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی(ص) عنوان کرد: این افراد توانستند مرحله نهایی را داوری کنند و پس از آن، داوری آنها با داوری اساتید سنجیده شد و با میزان خطای ۵ درصد، هفت نفر از آنان منتخب شدند تا در دوره داوری عمومی حضور داشته و گواهی مهارت کسب کنند. از این ۷ نفر نیز ۴ نفر که رتبه بالاتری داشتند، مرحله مقدماتی که ۷۰۰ فایل بود را داوری کردند که دستاورد مهمی برای المصطفی به شمار میرود.
رحیمی افزود: داوران بیست و پنجمین دوره جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی(ص) از ملیتهای مختلفی همچون پاکستان، افغانستان و عراق بودند که این اقدام در واقع دستاورد بزرگی برای المصطفی است.
وی تصریح کرد: برای امسال این ۴ نفر به طور تخصصی داوری کردند. این افراد قبلا به صورت عمومی و در مسابقات مقدماتی در یک رشته خاص تخصص گرفتند و در کارگاههای مهارتی و تخصصی حضور یافته و در تخصص خود داوری کردند و بعد از پایان دوره به آنها گواهی تخصص میدهند.
مدیر گروه توسعه مهارتهای معارف قرآنی و حدیث اداره کل قرآن و حدیث جامعه المصطفی بیان کرد: همچنین ۱۲ نفر از نخبگان قرآنی المصطفی را انتخاب کردهایم که از ملیتهای مختلف آسیایی و آفریقایی و حوزه خلیج فارس بودند و در کارگاه شرکت میکنند و طی دیروز و امروز مجدداً همانند سال قبل سالنی برای آنها تعبیه شده و به عنوان داوریار ارزیابی شدند.
وی گفت: در دورههای بعدی و دورههای تکمیلی این طلاب در آینده داوران مراحل مختلف در ایران و کشورهای متبوع خود خواهند شد و این اقدام قرآنی مهم از برکات جامعه المصطفی(ص) است.
رحیمی در مورد وضعیت داوری امسال بیان کرد: امسال یکی از منظمترین داوریها را داشتیم و بسیار منسجم برگزار شد و یکی از ویژگیهای امسال، ارسال فایل بود که در دوره مقدماتی، افراد مختلف و ردههای سنی مختلف شرکت کردند و داوری به صورت متمرکز و در جای واحد برگزار شد که خود موجب ارتقای کیفی داوریها شد و حتی خود روند داوریها نیز قابل نظارت بود.
وی خاطرنشان کرد: در بحث آموزشی، دورهای برای داوران داشتیم و امسال نسبت به سال گذشته از نظرکیفی بهتر عمل شد و طلاب جدیدی برای این عرصه آمادهسازی کردیم تا افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران باشند.