وظیفه طلاب در قبال تحولات جامعه و فضای مجازی سنگین است
کد خبر: 3876337
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲
آیت‌الله مصباح یزدی:

وظیفه طلاب در قبال تحولات جامعه و فضای مجازی سنگین است

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تحولات و پیشرفت فناوری‌های نوین در جامعه امروز، اظهار کرد: حضور شبکه‌های مجازی و بستر اینترنت آسیبی جدی برای نسل جوان و نوجوان جامعه دارد که کارشناسان و اهل فن باید به روشنگری درباره آسیب‌های آن حساسیت جدی داشته باشند.

جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی(ص)

به گزارش ایکنا، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی شامگاه دوشنبه در آیین اختتامیه بیست‌وپنجمین جشنواره قرآنی و حدیثی جامعةالمصطفی(ص)، بر وظیفه سنگین امروز علما و روحانیون در قبال تحولات جامعه تأکید کرد و گفت: انقلاب اسلامی یکی از نعمت‌های اعجازگونه عصر کنونی است. برخی از نعمت‌های الهی چنان برجسته است که به فرد و نقطه خاصی اختصاص ندارد و شامل همه انسان‌ها می‌شود که جا دارد به صورت ویژه شاکر آن باشیم. عقل، وحی و وجود انبیا و اولیای الهی، جزو این نعمت‌ها به شمار می‌آید. در میان همه نعمت‌ها، در نیم قرن گذشته شاهد نعمت اعجازآمیزی هستیم که برخلاف تصور عمومی و به دست امام خمینی(ره) و با عنایت حضرت صاحب‌الزمان(عج) تحقق یافت.

.بیشتر ببینید | گزارش تصویری مراسم اختتامیه

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: زندگی بشر از ابتدای خلقت تا امروز دچار حوادث و تحولات گوناگون بوده است؛ البته این تحولات در گذشته با سرعت کمتری رقم می‌خورد و برای وقوع هر تحول عظیم، سال‌ها مقدمه‌چینی و زمینه‌سازی لازم بود، ولی در قرن اخیر و در دهه‌های گذشته، تحولات با سرعت بیشتری در حال تحقق است که توجه به آن‌ها می‌تواند در رفتار، تصمیم‌گیری‌ها و تشخیص وظایف ما اثرگذار باشد و در صورت غفلت، بی‌شک به حسرت جبران‌ناپذیری دچار خواهیم شد.

استاد و مفسر قرآن کریم یکی از تحولات عصر کنونی را پیشرفت چشمگیر سطح درک و فهم نسل بشر دانست و اظهار کرد: امروز حتی کودکان مسائلی را درک می‌کنند که شاید در گذشته به ذهن بزرگسالان نمی‌رسید. امروز بشر و به ویژه نسل جدید، علاقه بیشتری برای درک حقایق دارد و لحظه‌ای دست از پرسش برنمی‌دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی افزود: از سوی دیگر، یکی از سنت‌های الهی برای آن که همواره زمینه انتخاب آزادانه میان حق و باطل برای بشر فراهم باشد، این است که کفه‌های هدایت و گمراهی در سطح متعادلی قرار داشته باشد؛ بنابراین، فطرت حقیقت‌جوی انسان به هر میزانی رشد یابد، عوامل گمراهی و سرگرمی انسان به اوهام و انحراف نیز شدت می‌گیرد؛ برای نمونه، امروز زمینه دسترسی آسان به کتب و منابع شناخت حقایق معارف الهی در حدی فراهم شده است که در گذشته برای رسیدن به آن‌ها سال‌ها زحمت لازم بود. با این حال، شاهد گسترش ابزار‌های زیان‌بار نیز هستیم و گاهی در آن‌ها با شبهاتی روبرو می‌شویم که پاسخ آن برای متخصصین هم دشوار است، در حالی که این شبهات به صورت گسترده در میان قشر‌های مختلف جامعه نشر داده می‌شود.

وی استفاده درست از این امکانات را یکی از جنبه‌های شکر عملی دانست و تصریح کرد: زمانی که لوازم پیشرفت علم و در برابر عوامل فساد و لوازم گمراهی در این سطح وجود نداشت، تکلیف ما نیز در همان سطح محدود بود، ولی تکلیف امروز ما هم در جهت اثباتی و هم در برابر شبهات انحرافی قابل مقایسه با گذشته نیست. در اعصار گذشته، زمینه چندانی برای علما و روحانیون برای خدمت به جامعه وجود نداشت و شبهاتی هم که در آن زمان مطرح می‌شد، در دسترس عموم نبود، ولی امروز شبهات در قالب‌های مختلف به صورت مداوم افکار جوانان ما را هدف قرار می‌دهند که وظیفه دوچندانی برای ما ایجاد می‌کند.

آیت‌الله مصباح یزدی شناخت هدف، آشنایی با روش‌ها و راه‌اندازی مراکزی برای انجام این وظایف را نیازمند فعالیت، طراحی، فداکاری و به جان خریدن تهمت‌ها و توهین‌ها دانست و تصریح کرد: امروز به لطف انقلاب اسلامی، پیشرفت زیادی در این زمینه شاهد هستیم؛ برای نمونه، جامعةالمصطفی(ص) امروز زمینه بی‌نظیری برای تعلیم معارف اسلامی در سراسر عالم پدید آورده است، ولی همه این‌ها با توجه به نیاز ما کافی نیست و باید تلاش و همت دوچندانی صورت گیرد تا بتوانیم تکلیف و وظیفه خود را در قبال جامعه ایفا کنیم.

انتهای پیام
captcha