شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد زمستان
کد خبر: 3878562
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱
بر خط جامعه

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد زمستان

برگزاری گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که دمای هوا در شهرهای مختلف کشور کاهشی چشمگیر داشت، گرمی‌بخش روزهای سرد ایرانیان در هفته گذشته بود.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایرانبه گزارش ایکنا؛ برگزاری گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت ایام چهلمین روز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، در حالی که دمای هوا در شهرهای مختلف کشور کاهشی چشمگیر داشت، گرمی‌بخش روزهای سرد ایرانیان در هفته گذشته بود.

این هفته، شدت برف و برودت هوا در برخی استان‌های کشور به ویژه گیلان، تعدادی از هموطنانمان را ساعت‌ها در جاده‌های منتهی به شمال کشور، گرفتار و امدادرسانی به آن‌ها را با مشکل جدی مواجه کرد.

این هفته همچنین اکران فیلم‌های سینمایی جشنواره فجر در سینماهای مختلف و اعلان برگزیدگان این دوره از جشنواره، از رویدادهای فرهنگی و اجتماعی مهم بود که توجه بسیاری را به خود برانگیخت.

در بسته خبری «بر خط جامعه» برخی از مهم‌ترین اخبار و رویدادهای گروه اجتماعی ایکنا را گردآورده‌ایم که بازخوانی آن خالی از لطف نیست:

چگونه می‌توان خیریه‌ها را کارآمد کرد

مردم ایران از دیرباز اهل نیکوکاری و دست‌گیری از هم‌نوع بوده‌اند، دستورات دینی مانند خمس، زکات، صدقات و ... نیز این روحیه را تقویت کرده است. امروز، بسیاری از خیریه‌ها و گروه‌های جهادی در پاسخ به ندای قرآن کریم که در آیه ۱۰۴ سوره آل عمران می‌فرماید: «وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْر؛ از میان شما مردمانی باشند که به کار خیر دعوت کنند»، به خدمت‌رسانی در نقاط محروم کشور مشغول هستند و به وظیفه دینی و انسانی خود عمل می‌کنند، اما همواره این سؤال مهم وجود دارد که آیا این خدمت‌رسانی‌ها کافیست؟ و در صورت کفایت، چه اندازه با ویژگی‌های توسعه پایدار هم‌سو است؟ آیا امکان افزایش بهره‌وری در خیریه‌ها و گروه‌های جهادی وجود دارد؟

با این مقدمه، با میثم موسایی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و رئیس انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران در ایکنا به گفت‌وگو نشستیم. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران می‌گوید: معنای انفاق این نیست که صرفاً پول یا شیئی را از خود جدا کنیم، بلکه باید به نیازهای جدید جامعه و آنچه فقرا را توانمند می‌کند، توجه داشته باشیم، این هنر نیست که برخی نهادهای خیریه دائماً گزارش می‌دهند که چه تعداد فقیر را زیر پوشش گرفته‌اند! هنر این است که بگویند چه تعداد فقیر را توانمند کرده‌اند تا بتوانند نیاز خود را برطرف کنند و از چتر حمایتی خارج شوند.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

ویژگی‌ مهم فرماندهی شهید سلیمانی؛ پیروزی در جنگ‌های نابرابر

نشست تخصصی بازخوانی ابعاد مکتب شهید سلیمانی، این هفته، ۲۱ بهمن‌ماه، با حضور جمعی از کارشناسان در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

مصطفی مصلح‌زاده، استاد دانشگاه و سفیر پیشین ایران در اردن نیز با حضور در این نشست، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مهم و مغفول فرماندهی شهید سلیمانی، پیروزی او در جنگ‌های نابرابر بود، در میدانی که شهید سلیمانی می‌جنگید، آمریکایی‌ قرار داشت که با توجه به بودجه نظامی‌اش، بزرگترین قدرت نظامی تاریخ است، اگر ایران ۱۴ سال بودجه خود را جمع کند و به آن دست نزند، با بودجه نظامی یک سال آمریکا برابر می‌شود.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

وی افزود: نبرد میان تمدن شرق و غرب همواره وجود داشته است، شهید سلیمانی میراث‌دار قرن‌ها پیروزی تمدن ایرانی در مقابل غرب بود و از مسئولیت تاریخی خود موفق بیرون آمد. یکی از این نبردها سال ۵۳ قبل از میلاد مسیح، میان ایران و یونان درگرفت که سورنا، فرمانده ایرانی در مقابل کراسوس، فرمانده یونانی، رشادت بسیاری نشان داد و سپاه ایران را به پیروزی رساند. در زمان صفویه نیز ایران با فرماندهی امامقلی خان بر پرتغالی‌ها که نماینده غرب بودند، پیروز شدند. در زمان مشروطه نیز مردم جنوب ایران با فرماندهی رئیسعلی دلواری بر انگلیسی‌ها پیروز شدند.

مصلح‌زاده ادامه داد: همین منطقه‌ای که شهید سلیمانی با غرب درگیر بود یعنی لبنان و سوریه، قبلاً نیز جغرافیای نبرد میان تمدن اسلامی و غرب بوده است. غرب خواست بار دیگر بخت خود را بیازماید و در آن جغرافیا با تمدن اسلامی درگیر شود، لذا در کنفرانس تونس حدود ۶۰ کشور با مدیریت آمریکا و با عنوان دوستان سوریه برای اسقاط دولت سوریه توطئه کردند، همانطور که در جنگ هشت ساله ۳۸ کشور با ما جنگیدند.

وی افزود: در سال ۹۲ رئیس‌جمهور سوریه تصمیم گرفته بود از کشور خارج شود، زیرا معارضان مسلح تا ۷۰۰ متری کاخ ریاست جمهوری رسیده بودند اما شهید سلیمانی از ژانویه ۲۰۱۲ مدیریت نظامی و زمینی را به عهده گرفت و سوریه را در یک نبرد نابرابر نجات داد. شهید سلیمانی با همین روحیه، عراق و یمن را نیز در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ نجات داد و با تشکیل زنجیره‌ای استراتژیک زمینه‌های پس زدن غرب را از منطقه غرب آسیا آماده کرد.

گزارش این نشست را اینجا بخوانید.

منابر در هیئت‌ها کلاس درس آموزش سبک زندگی اسلامی باشند

مطالعات مختلفی که از سوی پژوهشگران دینی انجام شده نشان داده است که برنامه‌های مختلف هیئت‌های مذهبی، می‌تواند سرمایه‌های مذهبی مخاطبان را افزایش دهد و در پایداری عادت‌واره‌های آنان یا به عبارتی در درونی کردن خوی و خصلت دینی آن‌ها مؤثر باشد.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

بر همین اساس هیئت‌های مذهبی ضمن تقویت، پایداری و تداوم سبک زندگی، مخاطبان را در برابر تأثیرات مخرب برخی از میدان‌های اجتماعی واکسینه کرده و از ابتلا به برخی از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌کند و در این جریان شیوه‌های تقویت و تداوم سبک زندگی را به آنان آموزش می‌دهند.

در این میان یکی از کارکرد‌های اصلی هیئت‌های مذهبی اثرگذاری بر سبک زندگی و تأثیر عینی و عملی بر زندگی جامعه اسلامی است. بدین جهت به سراغ حسین محمدی‌فام، مدرس دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن کریم و محقق قرآن و حدیث، رفتیم تا دریابیم سبک زندگی دینی چگونه می‌تواند در بستر هیئات مذهبی به جامعه القا شود؟

وی با تأکید بر اینکه در زندگی دینی و در جامعه شیعی ما هیچ کانونی به اثرگذاری و گستردگی و قدمت کانون‌های مذهبی وجود ندارد، گفت: دیرپاترین، مهم‌ترین و یکی از پرسابقه‌ترین اجزای جامعه مدنی شیعی هیئت‌های مذهبی هستند که باید زمینه‌ساز سبک زندگی دینی باشند.

این مصاحبه را اینجا بخوانید.

کمک به ۲۳۰ بانوی بدهکار زندانی در پویش «بخشش فاطمی»

سیدمحمدرضا خوشرو، دبیر ستاد ملی صبر، در گفت‌‌و‌گو با ایکنا؛ از تلاش برای آزادی بانوان زندانی جرائم غیر عمد با اجرای پویش بخشش فاطمی خبر داد و گفت: این پویش از سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) آغاز شده است و تا سالروز میلاد ایشان ادامه خواهد داشت.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

وی تشریح کرد: در کشور ۲۳۰ خانم زندانی وجود دارد که به دلایل مالی از جمله ناتوانی در پرداخت قسط وام‌ یا قرض‌هایی که برای تأمین جهیزیه فرزندشان و یا راه‌اندازی کسب و کار با هدف درآمدزایی برای خانواده خود زندانی شده‌اند. این افراد جرمی به غیر از بدهی مالی ندارند؛ بر همین اساس ستاد ملی صبر با راه‌اندازی پویش بخشش فاطمی از همه هموطنان خیر برای کمک به آزادی این بانوان زندانی دعوت کرده است.

خوشرو از اسقبال خوب هنرمندان و حمایت چهره‌های هنری از این پویش نیز سخن گفت و افزود: برای آزادی این تعداد خانم زندانی حدود ۵۰ میلیارد تومان کمک مردمی نیاز داریم که البته هر فردی به هر میزانی که در توان دارد می‌تواند در این پویش شرکت کند.

تولید ملی و اشتغال‌زایی؛ این بار از شرکت چاپ و انتشارات

شرکت چاپ و انتشارات وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه، در پنج کیلومتری جاده کرج، همانجایی است که عمده مجلد قرآن‌های کشورمان و بسیاری از کتاب‌های معارفی، در آن به چاپ می‌رسد. فراز و نشیب‌های مدیریتی در دو دهه اخیر، تعداد کارگران و کارمندان این مجموعه را در راستای تعدیل، کاهش داده بود و کمبود بودجه و امکانات اجازه بازسازی بخش‌هایی از این چاپخانه را نمی‌داد.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

این چاپخانه این هفته ۲۰ بهمن‌ماه، پس از حدود دو دهه فراز و نشیب‌های فراوان، جانی تازه گرفت و بارقه‌های امید در چشم کارگران و کارمندان آن درخشید.

طی یک سال گذشته، ضمن بازسازی فیزیکی بخش‌هایی از شرکت چاپ و انتشارات(از جمله آسفالت ۹۰ درصد فضای محیطی شرکت، به‌سازی سالن‌ها و ...)، مقدمات راه‌اندازی بخش تولید «لیبل»(ماشین چاپ لیبل و دایکات‌ها و ...) و بخش «بسته‌بندی»(جعبه‌چسبان و ماشین برش‌زنی) آماده شد که امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه رسماً آغاز به کار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی در بازدید یک ساعته خود از شرکت چاپ و انتشارات که با همراهی جمعی از مسئولان ارشد و معاونان سازمان اوقاف و امور خیریه همچون حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و مهدی قره‌شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی انجام شد، ضمن تأکید بر تقویت بخش‌های مختلف چاپخانه، از افزایش پنج برابری بهره‌وری در این شرکت خبر داد.

جدیدترین اقدامات سازمان اوقاف به منظور اشتغال‌زایی در کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که سازمان اوقاف چه رویکردی را در قبال اشتغال‌زایی دنبال می‌کند؟ اظهار کرد: اصولاً نهادهایی که دارای امکانات هستند و همچنین بخش خصوصی باید برای عبور از جریان تحریم به کمک نظام بیاید. سازمان اوقاف و امور خیریه سازمانی است که تعریف مشخص و بار معنایی خاصی در میان مردم و حاکمیت دارد و اگر هرکس زمینی را وقف کند، زیرساختی را برای کشور تأمین می‌کند تا کشور پیشرفت کند.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

وی افزود: دارایی وقف در کشور، بسیار است، مثلاً میلیون‌ها هکتار زمین وقفی وجود دارد که باید زیر بار برود، اعم از اینکه آبی باشد یا آب نداشته باشد. باید برای این منظور با افراد متخصص، تشریک مساعی و همفکری کنیم و کار حساب شده و مؤثر انجام دهیم. در کنار افزایش بهره‌وری زمین‌ها، لزوم ورود قوی‌تر سازمان اوقاف به مسائل دانش‌بنیان را نیز احساس و برای آن برنامه‌ریزی کردیم. در این راستا، از روزی که مسئولیت سازمان اوقاف را تحویل گرفتیم، اقداماتی را آغاز کردیم و نتایج مثبتی را نیز شاهد بودیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی ادامه داد: برای مثال، زمینی در اراک وجود دارد که دو سال قبل، میزان عایدات آن سه و نیم میلیارد تومان بود، اما امسال با تکمیل زنجیره‌هایش اعم از زیرساخت‌های کشاورزی، گیاهان دارویی و دام سبک و سنگین، عایدات آن چهار یا پنج برابر افزایش یافت، طبیعتاً این اتفاق موجب اشتغال‌زایی، تقویت تولید ملی و کم شدن نیاز کشور به واردات در دوران تحریم است.

وی با بیان اینکه برای اشتغال‌زایی، حتماً باید از واردات کالاهای خارجی به کشور کاست و بر ظرفیت‌های داخلی اتکا کرد، گفت: اگر سازمان اوقاف و امور خیریه، بتواند در زمینه گوشت قرمز به دولت کمک کند و میزان واردات را کاهش دهد، حتماً موجب اشتغال‌زایی می‌شود.

افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان در کمیسیون تلفیق مجلس

رئیس کمیته امداد این هفته از تصویب افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و گفت: ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۴۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه به مددجویان سیل‌زده جنوب کشور اعطا می‌شود.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

افتتاح سامانه فرزندخواندگی و تسهیل پروسه فرزندخواندگی

حمید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور این هفته از افتتاح سامانه فرزندخواندگی و تسهیل این پروسه خبر داد و در خصوص خانواده‌های جایگزین مثل عمو و دایی و ... گفت: اولویت این است که اگر در خانواده کودک، فردی توان نگهداری او را دارد، کودک به وی سپرده شود و یارانه‌‌ای در اختیار آن خانواده برای کمک خرج قرار گیرد؛ اما متأسفانه هنوز پشت نوبت پرداخت کمک هزینه داریم.

شکوه انقلاب، گرمی‌بخش روزهای سرد ایران

وی همچنین از افزایش یارانه کودکان مراکز شبه‌خانواده خبر داد و گفت: برای هر کودک ماهیانه ۴۲۰ هزار تومان یارانه پرداخت می‌شد که از همین امروز این رقم به ۶۵۰ هزار تومان افزایش می‌یابد. برای کودکان معلول نیز یارانه از ۵۷۰ هزار تومان به ۹۲۴ هزار تومان افزایش می‌یابد. یارانه کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال هم از ۴۲۰ به ۷۵۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: هزینه حمایتی برای بچه‌هایی که در خانواده جایگزین زندگی می‌کنند نیز از ۳۷۰ هزار تومان به ۶۵۰ هزار تومان افزایش داده می‌شود که همه این افزایش‌ها محصول شفافیت و انضباط مالی است و حتی نتیجه صرفه‌جویی و یا کاهش بودجه در سایر بخش‌ها هم نیست و تمام مددجویان بهزیستی می‌توانند بر روی سامانه شفافیت بهزیستی تمام وجوهی که به حساب آنها واریز شده است را ببینند.

قبادی‌دانا همچنین از راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی در محلات کشور خبر داد و گفت: تمام پرونده‌های مددجویان در بستر IT قرار داده شده و پرونده‌ها به صورت الکترونیک بررسی می‌شود و مددکاران در محلات نیز به سراغ خانواده‌ها رفته و نیازهای آنها را بررسی و مرتفع می‌کنند.

انتهای پیام
captcha