چگونه در شرایط کرونایی به کودکان خیابانی کمک کنیم؟
کد خبر: 3900860
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۸

چگونه در شرایط کرونایی به کودکان خیابانی کمک کنیم؟

مدیرکل بهزیستی استان تهران از اجرای طرح حمایت از کودکان کار خیابان با محوریت توانمندسازی خانواده‌های آن‌ها خبر داد و گفت: از مردم می‌خواهیم که به این کودکان کمک مالی نکنند تا امکان حضور آنان در خیابان‌ها فراهم نشود.

به گزارش ایکنا، در حالی که هنوز همه‌گیری کرونا ادامه دارد، پس از وقفه‌ای کوتاه کودکان کار خیابان، بدون ماسک و دستکش به چهارراه‌های تهران و کلان‌شهرها بازگشته‌اند اما این‌بار در کنار غذا، لوازم‌التحریر و ... از مردم می‌خواهند که برای آن‌ها مواد ضد‌عفونی‌کننده، ماسک یا شامپو و ... بخرند. اگرچه مطرح شده است که کودکان با علائم ضعیف‌تری به کرونا مبتلا می‌شوند، اما هرگز نباید این مسئله مهم را فراموش کنیم که کودکان می‌توانند ناقل این ویروس باشند.

امین شاهرخی، مدیرکل بهزیستی استان تهران، در گفت‌و‌گو با ایکنا، به تشریح شرایط کودکان کار و اقداماتی که برای حمایت از این کودکان در حال اجراست، پرداخت و گفت: تعداد کودکان کار نسبت به هفته‌های گذشته بیشتر شده است. البته این افزایش فصلی بود و حضور بخشی از این کودکان در خیابان‌ها نیز مؤثر است. هر قدر به فصل تابستان نزدیک‌تر می‌شویم تعداد کودکان کار در خیابان‌ها افزایش می‌یابد. دلیلش این است که تعدادی از آنان تحصیل می‌کنند و پس از پایان مدرسه به سر چهارراه‌ها آورده می‌شوند. از سوی دیگر فصل تابستان و حضور بیشتر مردم در اماکن عمومی موجب می‌شود که تعداد این کودکان افزایش یابد. البته سازمان بهزیستی سال گذشته طرح جامع و مدون جمع‌آوری و ساماندهی کودکان کار خیابان را طراحی کرد و قرار بود از اسفند ماه اجرا شود اما به دلیل شیوع کرونا اجرای این طرح متوقف شد.

شاهرخی با تأکید بر اینکه با شیوع کرونا اگرچه طرح ساماندهی کودکان کار متوقف شد، اما حمایت‌های ما از این کودکان متوقف نشده است، اظهار کرد: با شیوع کرونا بسته‌های بهداشتی بین کودکان کار توزیع و مددکاران ما علی‌رغم اینکه در معرض خطر بودند، به سراغ خانواده‌های این کودکان رفتند و شروع به آموزش روش‌های پیشگیری از کرونا کردند.

وی از آغاز طرح حمایت از کودکان کار خیابان از دو هفته پیش در تهران خبر داد و گفت: البته این حمایت کمتر در سطح شهر محسوس است زیرا این بار طرح حمایت از کودکان کار خانواده محور بوده و قرار نیست در آن به سراغ کودکان در خیابان‌ها برویم و آن‌ها را به زور جمع‌آوری و به محل‌های نگهداری منتقل کنیم بلکه ابتدا خانواده‌های این کودکان شناسایی می‌شوند تا زمینه توانمندی آن‌ها فراهم شود و جمع‌آوری را به مرحله دوم و سوم طرح موکول کرده‌ایم، یعنی حدود سه هفته آینده.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با تأکید بر اهمیت مرحله شناسایی کودکان کار خیابان، بیان کرد: هنوز شناخت دقیقی از بچه‌های کار خیابان نداریم و دقیقاً نمی‌دانیم این بچه‌ها از کجا می‌آیند و چه مشخصاتی دارند؛ اگر صرفاً بخواهیم این کودکان را از خیابان‌ها جمع‌آوری کنیم برای مدتی این کودکان در خیابان‌ها محو می‌شوند اما دوباره باز می‌گردند. مددکاران بهزیستی هم‌اکنون 600 نفر از خانواده‌های کودکان کار را شناسایی و با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌اند. اکنون طرح ما کودک‌محور نیست، بلکه خانواده‌محور است. ما دوستدار کودک براساس اقدامات کلی بر روی خانواده هستیم. مشکلات خانواده‌های کودکان کار شناسایی و راهکارهای رفع این مشکلات را ارائه خواهیم کرد تا مانع تداوم حضور این کودکان در خیابان‌ها شویم. خانواده‌های کودکان کار به دلیل شرایط مالی کودکان خود را به خیابان‌ها می‌فرستند و با نبود این کودکان در خیابان‌ها، درآمد خانواده‌ها از بین می‌رود و باید جایگزینی برای این خلأ مالی در نظر گرفت.

شاهرخی در پاسخ به اینکه از 600 خانواده تحت حمایت بهزیستی چند خانواده ایرانی هستند؟ تصریح کرد: همه این خانواده‌ها ایرانی‌اند. در مرحله اول فقط بر روی خانواده‌های ایرانی‌تبار کار می‌کنیم و در مرحله بعد دو هزار 500 تا سه هزار کودک را تحت حمایت قرار خواهیم داد که 70 درصد این کودکان از کودکان اتباع خواهند بود و با هماهنگی امور اتباع وزارت کشور این کار صورت خواهد گرفت.

وی در واکنش به این مسئله که کودکان کار خیابان از مردم می‌‌خواهند برای آن‌ها مواد ضدعفونی‌کننده یا شوینده بخرند، گفت: پک‌های بهداشتی را برای کودکان کار به نحوی تهیه می‌کردیم که امکان فروش این پک‌ها وجود نداشته باشد و خودشان از آن‌ها استفاده کنند اما همچنان این مشکل وجود دارد که پک‌ها از بازار آزاد سر درمی‌آورند. با شیوع کرونا یک اتفاق مثبت افتاد و آن این بود که مردم به خاطر ترس از شیوع کرونا، کمک‌های خود را به کودکان خیابانی کم کردند. همین امر موجب شد که درآمد این کودکان کم شود و حضور آنان در خیابان‌ها کاهش یابد.

شاهرخی تصریح کرد: بارها و بارها از مردم درخواست کرده‌ایم که به کودکان خیابانی کمک مالی نکنند. زیرا وقتی به این کودکان پول داده می‌شود، خانواده‌ها یا افرادی که از این کودکان سوء استفاده می‌کنند تشویق می‌شوند که تعداد این کودکان را در خیابان‌ها را افزایش دهند و همچنان این بچه‌ها را مجبور کنند که به سر چهارراه‌ها بروند. اگر مردم به این افراد کمک نکنند، درآمد این کودکان قطع می‌شود و امکان سوء استفاده و بهره‌کشی مالی از این کودکان از بین می‌رود. اگر مردم می‌خواهند به این کودکان کمک کنند، کمک‌های مالی خود را به سازمان‌ بهزیستی یا سازمان‌‌های مردم‌نهاد حامی کودکان ارائه کنند تا با کمک به توانمندی خانواده‌های این کودکان، مانع حضور آنان در خیابان‌ها شویم.

انتهای پیام
captcha