مکتب تربیتی امام سجاد(ع)؛ سیر تکامل برای اوج‌گیری آرزوها
کد خبر: 3922900
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری تصریح کرد؛

مکتب تربیتی امام سجاد(ع)؛ سیر تکامل برای اوج‌گیری آرزوها

امام جمعه موقت تهران، با اشاره به اینکه مکتب تربیتی امام سجاد(ع)، نظام جامع تربیت انسانی را مد نظر دارد و به سراغ نقاط اساسی، آرزوها و اندیشه انسان رفته است، گفت:‌ این مکتب بنده را در سیر تکامل به جایی که فقط خداوند را از خدا بخواهد و آرزوهایش اوج بگیرد، می‌رساند.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، امام جمعه موقت تهران، امروز دوشنبه 24 شهریورماه در مراسم اختتامیه دهمین کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع)، با تأکید بر اینکه دوران درخشش صحیفه سجادیه متفاوت از گذشته آغاز شده است، گفت: امروز اگر بخواهیم نجات بشریت را در یک کلمه معرفی کنیم باید از صحیفه سجادیه نام ببریم.

وی صحیفه سجادیه را بهترین ترجمه و بیان از قرآن کریم که ظواهر و لطایف را می‌توان در آن مشاهده کرد، تعبیر کرد و گفت: امام سجاد(ع) روزی کار را شروع کردند که از دیدگاه همه کار تمام شده بود. امروز در زمان ما نیز که با انحطاط اخلاقی در جامعه بشری مواجه هستیم، انقلاب اسلامی بارقه امیدی بود که به فضل خداوند درخشید. امروز و در چنین زمانی نیز معجزه اسلام یعنی صحیفه که نازله روح بلند امام سجاد(ع) است، کارگشایی خواهد کرد.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری افزود: کنگره امام سجاد(ع) در طول سال‌های گذشته تأثیرگذاری فراوانی داشت، از نزدیک نمونه‌های خاصی از کسانی که خارج از این مرزها و خارج از مرزهای اعتقادی ما بودند را دیدیم که چگونه به صحیفه ابراز علاقه کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در صحیفه سجادیه با نرم‌افزار تمدن اسلامی مواجه هستیم، زبان دعا در صحیفه بسیار قابل توجه است، زبان دعا زبان فطرت است و زبان فطرت زبان جهانی است. امام سجاد(ع) مقاصد دین را با زبان دعا منعکس کرد.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری با ابراز تأسف از اینکه صحیفه سجادیه میان دوستداران اهل‌بیت(ع) نیز به نسبت دیگران ناشناخته است، گفت: زبان صحیفه رساست، باید همت بلندی برای نشر و تبیین و ارائه این اثر گران‌سنگ در سطوح مختلف وجود داشته باشد. اگر جامعه بتواند چنین بهره‌ای از صحیفه دریافت کند، سربلند خواهد شد. با مراجعه به صحیفه سجادیه، سه مرحله خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی که در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح شده بود نیز محقق خواهد شد.

امام جمعه موقت تهران، افزود: صحیفه خودشناسی در پرتو خداشناسی و راه خودسازی مبتنی بر تربیت توحیدی است. این اثر جامع‌نگر و ناظر بر افق‌های والای انسانی است. کسی که این مکتب را ارائه می‌کند خودش انسان کامل و عارف به همه این ابعاد و منازل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری گفت: آنچه که در صحیفه سجادیه و در سایر ادعیه ماثوره از رسول خدا و ائمه(ع) به دست ما رسیده، به عمیق‌ترین بخش شخصیت انسان نقب می‌زند.

وی ادامه داد: اگر به مکتب تربیتی امام سجاد(ع) مراجعه کنیم، می‌بینیم که نظام جامع تربیت انسانی را مد نظر داشته و به سراغ نقاط اساسی، آرزوها و اندیشه انسان رفته است تا بنده را در سیر تکامل به جایی که فقط خداوند را از خدا بخواهد و آرزوهایش اوج بگیرد، برساند.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری، با اشاره به مفاهیم دعای 20 صحیفه سجادیه، گفت: این امام همام در دعای مکارم‌الاخلاق، فهرست بلندی از مکارم اخلاقی را موضوع درخواست انسان از خدا قرار می‌دهد. این درخواست‌ها در اصل مبتنی بر تربیت عمیق فطری است که مبادی آن از درون می‌جوشد و نیازهای واقعی و متعالی انسان را برجسته کرده و نیازهای سطحی را پشت سر می‌گذارد و در همین مسیر است که انسان متوجه می‌شود باید از خداوند چه چیز را طلب کند.  

وی در پایان تصریح کرد: کل نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش ما باید خود را به صحیفه سجادیه عرضه کند. امروز نگاه ما به تعلیم و تربیت باید مبتنی بر صحیفه سجادیه باشد. از آموزش و پرورشی که صحیفه نداشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که دچار تحول بنیادین شود. تربیت بخشنامه‌ای جواب‌گو نیست و مردود است و باید از طريق صحیفه جوانان را رهنمون شویم.

انتهای پیام
captcha