پیشنهاد وزیر ارشاد درباره مبادله تجربه کرونایی شاعران با جهان
کد خبر: 3953928
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
گزارش ایکنا از اختتامیه جشنواره شعر فجر /

پیشنهاد وزیر ارشاد درباره مبادله تجربه کرونایی شاعران با جهان

سیدعباس صالحی در اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر فجر گفت: یکی از روزنه‌های جهان در زیست کرونایی استفاده از تجربه شاعران و مبادله آن با جهان است که فرصت گفت‌وگو در این زمینه را فراهم خواهد کرد.

پیشنهاد وزیر ارشاد درباره مبادله تجربه کرونایی شاعران با جهان
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر، یکشنبه 26 بهمن‌ماه، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی ارشاد، ایوب دهقانکار؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مریم جلالی؛ دبیر علمی جشنواره شعر فجر، مصطفی راضی جلالی؛ دبیر اجرایی جشنواره و تعدادی شاعران در تالار وحدت برگزار شد.
 
سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به دو اتفاق مهم در سال جاری گفت: یکی از این اتفاق‌های مهم چهل‌سالگی دفاع مقدس است؛ طی این سال‌ها شاهد درخشش بسیاری شاعران همچون مهرداد اوستا، قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، سپیده کاشانی، حمید سبزواری و ... بودیم و یاد آن‌ها را گرامی می‌داریم و تلاش کسانی که در آن زمان و پس از آن از این رخداد تاریخ سخن می‌گویند، را راج می‌نهیم.
 
وی افزود: اتفاق دوم اتفاق کرونا بود که جهان را درنوردید و یک سالی است میهنمان را در کمند خود دارد. شعر با کرونا هم پیوند خورده است، زیرا از یک سو سرمایه انسانی به میدان آمد و از تاب آوری، احسان، نیکوکاری و ... سخن گفت و شعر سعدی «بنی آدم اعضای یک پیکرند» به معنای واقعی به عنوان جانمایه جهان شد.
 
صالحی ادامه داد: در کنار این سرمایه تاریخی شعرا نیز در قالب‌های مختلف شعر سرودند؛ هم در تکریم مدافعان سلامت سرودند که حجم قابل توجهی بود و هم شعر‌هایی که در ماه‌های نخست به عنوان شعر‌های آموزشی و ترویجی در قالب‌های کودکانه و ... عرضه شد. در واقع شعر به کمک آموزش بهداشت و پیشگیری آمد. از سویی هم تجربه‌های شاعران و احوالات شخصی آن‌ها در قالب شعر‌هایی مانند حبسیات به یادگار ماند.  
 
وزیر ارشاد در ادامه بیان کرد: بخش دیگر این حوزه روایت رنج کرونایی است؛ کرونا یک رنج انسانی بوده و هست. روایت شاعرانه این رنج‌ها در این ایام باعث شد حجم قابل توجهی از سروده‌ها را به خود اختصاص دهد. بخش دیگر شعر‌ها طنز‌های کرونایی است که مورد استقبال مخاطبان هم قرار گرفت.
 
وی تصریح کرد: کرونا فرصت‌هایی را از شاعران گرفت و فرصت‌ها و تجربه‌هایی را هم به آن‌ها داد. از این رو به معاونت فرهنگی پیشنهاد می‌کنم یکی از روزنه‌های جهان در زیست کرونایی را که تجربه شاعران از کروناست با جهان مبادله کنند و این می‌تواند یکی از فرصت‌ها‌ی گفت‌وگوی ایران با جهان باشد زیرا کرونا دردی است که همه جهان با آن مواجه است. به نظر می‌رسد می‌شود این گفت‌وگو را از دریچه کرونا آغاز کرد به ویژه با سرمایه‌ای که شعر فارسی داشته و دارد.
 
در بخش دیگری از این مراسم مصطفی راضی جلالی، دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر گفت: امسال، فرهنگ و ادبیات کشور روز‌های سختی را پشت سر گذاشت. کرونا، مهمان ناخوانده نفس‌های شهر شده بود و خمودی و کرختی و خاموشی ما را طلب می‌کرد اما ادبیات، نقطه‌های روشنی است که همواره ما را به زندگی امیدوار و رهنمون می‌کند.
 
وی افزود: جشنواره بین‌المللی شعر فجر باید با رعایت کامل دستورالعمل‌ها برگزار می‌شد، تا هیچ عضوی از هیئت علمی و داوران بخش‌های مختلف، با مشکل مواجه و به کرونا گرفتار نشوند. از این رو اعضای دبیرخانه با دقت بالا و با رعایت کامل موازین بهداشتی، ساعت‌ها و روز‌ها و ماه‌ها، میزبانی امانت‌دار و مهربان بودند تا این دوره نیز به سرانجام برسد.
 
جلالی با بیان اینکه حساسیت جشنواره شعر فجر ذاتاً بالاست، ادامه داد: این نگاه‌ها به دلیل تأثیر جشنواره کاملاً طبیعی است اما باید اذعان کنم که یگانه اصل جشنواره حفظ سلامت روند برگزاری بوده است زیرا برخی کتاب‌ها حتی چند بار خوانده شدند تا اصل انصاف و عدالت رعایت شود.
 
وی با اشاره به بخش ویژه جشنواره شعر فجر گفت: حماسه هشت ساله مردم ایران، جزو معدود کنش‌هایی است که تمام هنرمندان اصیل بر آن اتفاق نظر دارند. توان و وظیفه ما، نکوداشت و پاسداشت شاعران این حماسه و همه فداکارانی است که امروز، ایران را سرپا و امن به دست ما رساندند. به همین دلیل اصحاب رسانه، دعوت دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برای بزرگداشت چهلمین سال آغاز دفاع مقدس را با افتخار پذیرفتند.  
 
جلالی با اشاره به دوره آموزش آنلاین دو ماهه در سه بخش شعر کلاسیک، شعر سپید و شعر نیمایی با حضور شاعران نامدار کشور و بهره‌مندی نزدیک به ۴ هزار شاعر جوان گفت: آیین پایانی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر را به مدافعان جان و روح مردم (جهادگران سلامت) تقدیم می‌کنم. اختتامیه آخرین جشنواره شعر فجر در سال‌هایی با سریال ۱۳۰۰ امروز برگزار شد و امیدوارم قرن جدید ایرانیان، قرن درخشش و شکوفایی بیشتر شعر و ادبیات فارسی باشد.
 
مریم جلالی دبیر علمی جشنواره نیز در ادامه این مراسم گفت: جشنواره شعر فجر یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های ادبی ایران است. این جشنواره از سال ۸۵ تاکنون هر سال آینه‌ای برای انعکاس طرح نو، ترغیب و تکریم پژوهشگران و شاعران و بازشناسی کلام آنهاست.
 
وی افزود: این جشنواره به معنای تکریم ادب، تاریخ، اجتماع، سیاست، عشق و زندگی است و شعر امروز بالنده‌تر از دوره‌ها و سال‌های پیشین به جنسیت‌ها و چارچوب‌های سنی محدود نشده و قوی‌تر از گذشته به حیات خود ادامه می‌دهد.
انتهای پیام
captcha