آداب و مراقبات مهمانی خداوند
کد خبر: 3963870
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
رمضان با کتاب/ اسرار ماه رمضان؛ ادب حضور

آداب و مراقبات مهمانی خداوند

کتاب «اسرار ماه رمضان؛ ادب حضور» نوشته محمدتقی فیاض بخش اثر خوبی برای مطالعه درباره آداب و مراقبات مهمانی خداوند است.

اسرار ماه رمضان؛ ادب حضوربه گزارش خبرنگار ایکنا؛ ماه مبارک رمضان، بزرگترین و مهمترین مهمانی خداست. حضور در هر مهمانی نیاز به آدابی دارد، چه رسد به مهمانی خداوند.

کتاب «اسرار ماه رمضان؛ ادب حضور» یک مجموعه شش جلدی است که به آداب و مراقبات مهم‌ترین ایام سال در نزد اهل معنا می‌پردازد، اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع) فرصتی ویژه برای سیر و سلوک توحیدی معرفی شده است. یکی از این مجلد‌ها مربوط به آداب و مراقبات ماه مبارک رمضان براساس مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره) است.

ویژگی مهم این کتاب این است که محمدتقی فیاض‌بخش، مؤلف اثر برخی لطایف و ظرایفی که خود از محضر اساتید اخلاق و سیر و سلوک، به ویژه مرحوم آیت‌الله سعادت‌پرور دریافت کرده، در این اثر ذکر کرده است.

این اثر در پنج فصل سامان یافته و به موضوعاتی مانند جایگاه ماه مبارک رمضان و روزه‏ آن در تهذیب نفس، دستورات عملی برای بهره گیری بهتر از ماه رمضان، شب آخر یا لحظه وداع و برخی توصیه‏‌های غذایی برای روزه گرفتن در فصل گرما پرداخته است.

در بخشی از این کتاب آمده است: وقتی شب اول ماه رمضان می‌شود، پروردگار مَلَک رضوان را که خازن بهشت است، خطاب قرار می‌دهد. پس او می‌گوید: بلی، گوش به فرمانم. پس خداوند به او می‌فرماید: بهشت مرا بیارای و آن را برای روزه‌داران از امت محمد(ص) زینت کن (یعنی اعمال و طاعات را برای بندگان من بیارای) و در‌های آن را بر روی ایشان مبند، تا وقتی که ماه مبارک رمضانشان سپری شود (یعنی توفیق اعمال صالح را در این ماه از آن‌ها سلب مکن). سپس مالک، خازن جهنم را خطاب می‌کند و او عرض می‌کند: بلی، گوش به فرمانم. پس می‌فرماید: در‌های جهنم را بر روزه‌داران امت محمد(ص) قفل کن و آن را مگشا تا وقتی که ماه مبارک رمضانشان سپری شود (یعنی زمینه گناه را برای آن‌ها فراهم نیاور). 

سپس پروردگار به جبرائیل خطاب می‌کند و او نیز می‌گوید: بلی، گوش به فرمانم و خداوند می‌فرماید: بر زمین فرود آی و پیروان شیطان را از امت محمد(ص) در بند کش که روزه و ایمان بندگان مرا فاسد و تباه نسازند.» این روایت نشان می‌دهد که گرچه عامل اصلی انحراف یا هدایت انسان خود اوست و آیات قرآن هم بر آن تأکید دارد، ولی شیاطین جنّی و انسی در دنیا، بیماری‌های روحی مردم را تشدید می‌کنند؛ چنانکه در سوره ناس می‌فرماید: «(خداوندا به تو پناه می‌برم) از شر آن وسوسه‌گر نهانی؛ آن که در دل‌های مردم وسوسه می‌افکند.» در ماه مبارک رمضان، این شیاطین در غل و زنجیر می‌شوند. پس ماه رمضان به خودی خود نیز دافع حجب و کدورت‌هاست.

کتاب «ادب حضور» به همت انتشارات جلوه نور علوی منتشر شده است. 

انتهای پیام
captcha