طلب عافیت در دین، دنیا و آخرت؛ مهم‌ترین دعای شب قدر + فیلم
کد خبر: 3967551
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۱
درس‌گفتار «بر کرانه قدر» / ۲

طلب عافیت در دین، دنیا و آخرت؛ مهم‌ترین دعای شب قدر + فیلم

رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: در روایات در مورد چگونگی مناجات‌ها و اینکه در شب قدر از خداوند چه چیزی را بخواهیم موارد زیادی ذکر شده است. یکی از چیزهای بسیار مهمی که به تعبیر پیامبر(ص) و کلام بزرگان دین در این شب‌ها باید از خدا بخواهیم، عافیت در دین، دنیا و آخرت‌مان است.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین صابر اکبری جدی نماینده مقام معظم رهبری در روسیه در دومین قسمت از سلسله درس‌گفتار «بر کرانه قدر» که به صورت ویدئوکلیپ تهیه شده است، تصریح کرد: انسان از خداوند در شب قدر می‌خواهد که به او عافیت دهد، هم در دین و دنیا و مسائل معنوی.

مشروح سخنان حجت‌الاسلام‌ والمسلمین اکبری جدی در نوزدهمین روز از ماه مبارک بدین قرار است:

بسم الله الرحمن الرحیم. شب قدر آنطور که از نامش برمی‌آید، قدر و منزلت بسیاری دارد . به دلیل اینکه در این شب مقدرات یک سال بشر معین می‌شود قدر نامیده شده است. هرچه باشد، شب قدر ارزشمندترین شبی است که سال وجود دارد. تعبیر قرآن تصریح می‌کند که بهتر از هزار ماه برای انسان است. این را برای هیچ شبی در سال نمی‌بینیم. طبیعتاً اهمیت و منزلت این شب به دلیل این است که ما بتوانیم از این شب بیشترین بهره را ببریم.

آداب مربوط به شب‌های قدر را اهل بیت(ع) به ما یاد داده‌اند. یکی از اصلی‌ترین آداب این شب عبارت است از شب زنده‌داری یا احیا در این شب‌ها. به معنای استفاده حداکثر از این زمان بدون آنکه انسان بخوابد و از کل این زمان بهره ببرد.

نکته دیگری که در شب‌های احیا در مورد آن بسیار تأکید شده، پرداختن به راز و نیاز و مناجات با خداوند است. این شب بهترین شبی است که انسان می‌تواند با خدا مناجات کند و شبی است که درهای رحمت الهی به روی بندگانش باز است و شبی است که خداوند متعال به دیده رحمت به بندگانش نگاه می‌کند. شب قدر، شبی است که خداوند متعال قرار داده تا همه انسان‌ها را پاک و تطهیر کند.

در روایات در مورد چگونگی مناجات‌ها و اینکه چه مناجاتی با خداوند کنیم و اینکه انسان از خداوند چه چیزی را بخواهد ذکر شده است. یکی از چیزهای بسیار مهمی که به تعبیر پیامبر(ص) و کلام بزرگان دین ما از خداوند در این شب باید از خدا بخواهیم، عافیت است.

انسان از خداوند در شب قدر می‌خواهد که به او عافیت دهد، هم در دین و دنیا و مسائل معنوی. عافیت صرفاً به مفهوم صحت و سلامت نیست بلکه در حقیقت سلامت در دین است. یعنی فکر و باور خود را در دین سالم نگه دارد. همچنین در عمل کارهای خود را به سلامت انجام دهد. بیماری عمل نفاق، شرک و ریا است و این‌ها اعمال ما خراب می‌کند.

عافیت در زندگی خانوادگی اشخاص هم هست. عافیت در زندگی خانوادگی انسان به این معنا است که فرد بتواند با رعایت همه حریم‌ها و اصول اخلاقی و الهی زندگی کند و خانواده خود را اداره کند. پاکدامنی در روابط و مناسبت‌ها بخشی از عافیت انسان است. در مسائل اقتصادی انسان رزق حلال و پاک داشته و فعالیتش آلوده به گناه و شبه نباشد. این بخشی از عافیت است.

در علم و آموختن، عافیت به این معنا است که انسان بتواند چیزهایی را که برای او نافع است یاد بگیرد و برای چیزهایی که یادگرفتنش مضر یا بی‌فایده است وقت صرف نکند. یعنی هر چیز که مورد نیاز انسان است خود انسان یاد بگیرد.

برای همین چیزی که در شب‌های قدر انسان می‌خواهد صحت و پاکیزگی در اعمال و عمر و زندگی انسان، پاکی اقتصادی و آمرزش گناهان او است. زیرا گناهان روح انسان را ملول و مریض می‌کند. بنابراین در شب قدر از خداوند بخواهیم که به ما عافیت در دین، دنیا و آخرت عطا کند.  

طلب عافیت در دین، دنیا و آخرت؛ مهم‌ترین دعای شب قدر

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha