استماع ترتیل چیست و نحوه تثبیت محفوظات چگونه است + صوت
کد خبر: 3996119
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
نکته‌ای برای حافظان خردسال و نوجوان / 8

استماع ترتیل چیست و نحوه تثبیت محفوظات چگونه است + صوت

استماع ترتیل در هر حالتی برای حافظ، اثرگذار و دارای فایده و تثبیت محفوظات نیز نیازمند دنبال کردن برنامه‌ریزی دقیق است.

استماع ترتیل چیست و نحوه تثبیت محفوظات چگونه است؟ + صوتبه گزارش ایکنا، با توجه به ایام اوقات فراغت کودکان و نوجوانان برای حضور در کلاس‌های آموزشی مختلف چون حفظ قرآن، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا نجفی، حافظ و مدرس دوره‌های تربیت مربی حفظ قرآن، در هشت جلسه به بیان نکاتی برای این مقاطع سنی می‌پردازد. در ادامه متن و صوت آخرین جلسه بارگذاری شده است؛

«یکی از موضوعاتی که باید درباره آن صحبت کنیم، استماع ترتیل از محفوظات گذشته و سپس نحوه تثبیت محفوظات است. متوجه شدیم برای حفظ جدید یکی، دو بار صوت یکی از قاریان را گوش می‌‌دهیم و هنگامی که روخوانی را بدون اشکال فراگرفتیم، حفظ را آغاز می‌کنیم و سپس با ترتیل تکرار می‌کنیم.

اما هر حافظی طی برنامه باید از محفوظات گذشته‌ خود را روزانه چند صفحه‌(از یک تا 10 صفحه) با استماع ترتیل، تکرار کند. اما سؤال این است که فایل صوتی ترتیل را به منظور تثبیت و مرور محفوظات، چگونه گوش دهد؟ می‌توان گفت استماع ترتیل تنها کاریست که برای حفاظ در همه حال دارای فایده و اثر است و یک حافظ در همه حال می‌تواند به استماع ترتیل بپردازد.

حتی پیشنهاد این است که در کنار استماع ترتیل، گاهی اوقات با آن فایل صوتی، بخوانید، گاهی از روی قرآن «خط‌بری» کنید تا حافظه تصویری شما تقویت شود. هنگامی که به فایل صوتی گوش می‌کنید، آرام آرام تجوید و صوت و لحن شما بهتر و بهتر می‌شود و کلمات قرآن برایتان روان می‌شود و راحت‌تر می‌توانید آیات را بخوانید چون به خواندن آن کلمات عادت می‌کنید.

استماع ترتیل یکی از اقدامات فوق‌العاده خوب و مثبتی است که در هر حال و هر جایی می‌توانید به آن گوش کنید و همیشه تأثیرگذار است. همیشه نیازی نیست هنگام استماع ترتیل، کاملاً  حواستان باشد اما بد نمی‌شود مواردی که گفته شد در هنگام استماع ترتیل، گاهاً مورد عنایت قرار گیرد.

اما درباره تثبیت محفوظات، یکی از مسائل بسیار مفید و ضروری و کاربردی برای حفاظ بحث «تثبیت» است. هر حافظی امکان دارد بخشی از محفوظات خود را فراموش کند و یا بخشی از محفوظات از بین برود؛ این امر طبیعی است اما باید راه را بدانیم تا بتوانیم محفوظاتمان را حفظ کنیم تا حافظ خوبی باشیم.

اگر بخشی از محفوظاتتان را فراموش کردید و یا از بین رفته است، هیچ گاه حفظتان را رها نکنید و از ابتدا شروع نکنید، حفظ جدید را حتی شده یک خط، داشته باشید و بعد محفوظات گذشته را تثبیت کنید. اما اینکه چگونه تثبیت کنید، مهم است. با برنامه‌ریزی باید به درستی محفوظاتمان را دنبال کنیم.

محفوظات به سه دسته ضعیف، متوسط و یا خوب تقسیم می‌شود. محفوظات ضعیف، محفوظاتی است که کاملاً از بین رفته. محفوظات متوسطه این است که حافظ چند اشتباه در هر صفحه داشته باشد و سایر محفوظات عنوان خوب دارد.

اگر توانستید فهرستی از میزان زمان روزانه‌تان که برنامه حفظ را دنبال می‌کنید، دسته بندی اجزاء به محفوظات ضعیف، متوسط و قوی را همراه با سن و مشخصات خود از طریق ایتا، تلگرام، واتساپ و سروش به نشانی hamyarqurannajafi (همیار حفظ قرآن کریم) ارسال کنید تا طی آن برنامه تثبیت برایتان تهیه کنم.

به یاد داشته باشید، هر چقدر زمان بگذارید و با برنامه‌ریزی جلو بروید، از قرآن‌ خواندن و حفظ آیات لذت می‌برید. همچنین توجه داشته باشید تثبیت و مرور با یکدیگر تفاوت دارد. تثبیت برای محفوظات از یاد رفته و ضعیف و مرور برای محفوظات متوسط است.

همچنین به این نکات توجه داشته باشید؛

  1. منش و رفتار حافظ قرآن باید با سایرین متفاوت باشد چون از سفره قرآن متنعم شده است بنابراین باید رنگ خدایی داشته باشد.
  2. برای هر جزئی که به محفوظاتتان اضافه می‌شود، کار مثبتی انجام دهید تا حفظ خوبی داشته باشیم.
  3. هر روز که محفوظاتتان را مرور می‌کنید، ثوابش را به ائمه(ع) هدیه کنید.»
کد
انتهای پیام
captcha