نگاهی به زندگی پربار مترجم منظوم دیوان اشعار امام (ره) به زبان اردو
کد خبر: 3998034
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹

نگاهی به زندگی پربار مترجم منظوم دیوان اشعار امام (ره) به زبان اردو

حجت الاسلام والمسلمین علامه «ابن‌علی واعظ» دانشمند سرشناس شیعه هندی و مترجم منظوم دیوان اشعار امام (ره) به زبان اردو در شهر «دهلی نو» دارفانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مرحوم ابن‌علی واعظ عمر با برکت خود را در راه تحصیل و سپس وعظ، ارشاد، تدریس، تألیف و نیز مدیریت مراکز علمی و حوزوی سپری کرد.

این دانشمند فقید علاوه بر زبان مادری خود هندی، به زبان‌های عربی، انگلیسی، فارسی و اردو نیز تسلط داشت و حتی به عربی و فارسی شعر می‌سرود.

مرحوم ابن‌علی واعظ همچنین از حامیان سرسخت انقلاب اسلامی ایران، مدافعان امام خمینی (ره) و دوستداران مقام معظم رهبری در هند بود.

ترجمه منظوم دیوان اشعار امام (ره) به زبان اردو، از آثار ماندگار آن فقید سعید است.

زندگی نامه مختصر مرحوم علامه «ابن‌علی واعظ هندی»

حجت الاسلام و المسلمین علامه ابن علی واعظ در سال ۱۹۳۹ میلادی در منطقه «غازی آباد» در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان، به دنیا آمد.

وی در سال ۱۹۴۸ میلادی برای تحصیل به شهر لکهنو مرکز ایالت اوتار پرادش رفت. او ابتدا تحصیلش را در جامعه ناظمیه آغاز کرد و سپس برای ادامه درس به مدرسه الواعظین رفت. از جمله هم‌دوره‌ای‌های وی در زمان تحصیلات در شهر لکهنو، علامه «حیدر جوادی» بود.

مرحوم ابن علی واعظ در طول حیات خود به تدریس علوم مختلف در مراکز مختلفی همچون جامعه باب العلم، کالج عربی منصب، تنظیم المکاتب، حوزه علمیه غفران مآب و حوزه علمیه باقر العلوم (ع) پرداخت.

وی همچنین مسئولیت‌هایی همچون مدیریت جامعه باب العلم، مدیریت تنظیم المکاتب لکهنو، مدیریت حوزه علمیه غفران مآب و سرپرستی موسسه اسلام فهمی هند را بر عهده داشت.

تأسیس مؤسسه زینبیه نیز یکی از خدمات ماندگار و باقیات صالحات آن فقید سعید است.

مرحوم ابن علی واعظ بر علوم مختلفی همچون ادبیات عرب، ادبیات فارسی، تاریخ، کلام، فلسفه، رجال، تفسیر، فقه و اصول، تسلط داشت.

وی به غیر از زبان‌های هندی و اردو، به زبان‌های انگلیسی، عربی و فارسی نیز مسلط بود و به این زبان‌ها شعر می‌گفت.

مرحوم ابن علی واعظ کتاب‌های زیادی را از زبان‌های عربی و فارسی به اردو ترجمه کرد که یکی از جالب‌ترین آن‌ها ترجمه منظوم دیوان امام خمینی (ره) است.

چهار فرزند مرحوم ابن علی واعظ به نام‌های «رضا عباس»، «شاهوار حیدر»، «سعید حیدر» و «محمد باقر رضا» در کسوت روحانیت بوده، منشأ خدمات دینی و اجتماعی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین ابن‌علی واعظ پس از یک عمر فعالیت‌های گسترده علمی، تبلیغی، فرهنگی و مذهبی سرانجام روز دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ و در سن ۸۲ سالگی در شهر دهلی نو دعوت حق را لبیک گفت.

انتهای پیام
captcha