آمادگی هزار دانشجو برای شرکت در طرح تربیت مربی حفظ قرآن / ظرفیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها بازشناسی می‎شود
کد خبر: 4013250
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۵

آمادگی هزار دانشجو برای شرکت در طرح تربیت مربی حفظ قرآن / ظرفیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها بازشناسی می‎شود

چهل و دومین جلسه شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، با موضوع افتتاحیه «طرح ملی تربیت مربی حفظ قرآن کریم ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور» که طی آن بر بازشناسی ظرفیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها، پیاده‌سازی سه محور دانشی، بینشی و رفتاری در حوزه قرآن و اعلام آمادگی و ثبت نام یک هزار نفر در طرح ملی تربیت مربی حفظ قرآن اشاره شد.

به گزارش ایکنا، چهل و دومین جلسه شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، با موضوع افتتاحیه «طرح ملی تربیت مربی حفظ قرآن کریم ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور» با محوریت دانشگاه فرهنگیان، عصر امروز یکشنبه، بیست‌وسوم آبان‌ماه با حضور رشید جعفرپور، رئیس اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت‌الاسلام علی تقوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، حجت‌الاسلام سعید کرمی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حسین خنیفر، رییس دانشگاه فرهنگیان به همراه جمعی از معاونین این دانشگاه در محل دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.

حسین خنیفر، رییس دانشگاه فرهنگیان در ابتدای این نشست ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسکری(ع) اظهار کرد: باتوجه به موفقیت‌های ارزشمند قرآنی که از سوی دانشجویان ما حاصل شده است، امیدواریم این فعالیت‌ها گسترش پیدا بکند و قرآن با خون و رگ دانشجویان عزیز آمیخته شود. ما تلاش می‌کنیم علاوه بر حفظ قرآن، حافظ قرآن هم باشیم تا این فرایند منجر به این شود تا ما به عمق آیات الهی پی ببریم. این عزیزان همگی معلم هستند و تأثیر زیادی در نسل‌های بعدی دارند و یقیناً بر روی نسل‌های بعدی اثر می‌گذارد.
وی با بیان اینکه امروز قرآن در جامعه مهجور است و تدبر در آن کم است، تصریح کرد: به دنبال تدبر در قرآن خواهیم رفت و در کنار حفظ قرآن کریم در این عرصه هم ورود خواهیم کرد. متأسفانه امروز رویکرد ما بیشتر تجلیلی است، اما در اکثر دنیا مخصوصاً اروپا رویکرد به قرآن تحلیلی است. امروز در دنیا کار‌های بسیار بزرگی بر روی قرآن کریم انجام داده‌اند که واقعاً شگفت‌انگیز است و ما هم باید به این سمت برویم تا کار‌های تحلیلی را بر روی قرآن کریم هم در ابعاد و هم در معانی کار کنیم. امیدوارم نور این کتاب الهی در زندگی ما جاری و ساری شود.

در ادامه این مراسم، گزارش کوتاهی از فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم ماسوری، رییس اداره گسترش فرهنگ دینی و اخلاقی دانشگاه فرهنگیان، ارائه شد.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه به دو دسته فعالیت‌های انجام شده و در دست اقدام تقسیم می‌شوند، گفت: اولین فعالیت ما میزبانی و مدیریت بخش دانشگاهی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بود. بعد از آن توانستیم کسب رتبه اول در بین سایر دانشگاه‌ها در نمایشگاه قرآن را به دست آوریم. فعالیت دیگر انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با معاونت قرآن وزرات ارشاد بود.

رییس اداره گسترش فرهنگ دینی و اخلاقی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: برگزاری طرح حفظ جز سی قرآن کریم با مشارکت ۷۸۹۲ از دانشجو معلمان کشور یکی دیگر از فعالیت‌های ما بود. طراحی و تصویب دارالقرآن در ۶۴ پردیس دانشگاه، برگزاری طرح قرآنی قدریه، برگزاری طرح ملی دوشنبه‌های قرآنی با مشارکت بیش از ۱۵ هزار نفر از دانشجویان، راه‌اندازی گروه‌ها و کانال‌های مجازی قرآنی و فعالیت‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان از جمله فعالیت‌های ما در این عرصه بوده است.

در ادامه این مراسم حمیدرضا مشهدی، مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان استان قزوین گزارشی را از برگزاری سی‌و‌یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان ارائه داد.

حجت‌الاسلام علی تقوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان در ادامه این مراسم گفت: دانشگاه فرهنگیان ظرفیت‌های بسیار خوبی مخصوصاً در حوزه قرآنی دارد که از معاونت فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری درخواست داریم تا با یک دید دیگری اینجا را ببینند و کمک کنند تا با یک سطح بالاتری به فعالیت‌های این دانشگاه نگاه شود. اینجا هر مقدار تلاش شود در جای اصلی خودش انجام شده است، لذا هر مقدار برای کسانی که در آینده معلمان جامعه ما خواهند بود سرمایه‌گذاری کنیم کم است.

در ادامه حجت‌الاسلام سعید کرمی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: این یک درد برای جامعه ما است که مدعی قرآن هستیم، پرچم تمدن اسلامی برخاسته از قرآن را برداشته‌ایم، اما در میدان عمل آن‌طور که باید عمل نمی‌کنیم و به قران توجه نداریم. امروز ۴۵ مرکز قرآن‌پژوهی تنها در آمریکا وجود دارد که قواعد حکمرانی و آموزه‌های مدیریتی را از قرآن استخراج بکنند و متاسفانه ما دستمان از این عرصه خالی است.
 
وی افزود: قرآن امروز در میان همه ما مهجور است، مخصوصاً از نظام آموزشی توقع می‌شود که قرآن در متن تمام امور و کار‌های علمی و آموزشی باشد، اما متأسفانه در این عرصه خیلی عقب هستیم؛ لذا به دلیل جبران این عقب‌افتادگی در نهاد به فکر این افتادیم که نهضت فعالیت‌های قرآنی طرحی را شروع بکنیم؛ لذا در دبیرخانه شورای فعالیت‌های قرآنی تصمیم گرفتیم از این عنوان استفاده بکنیم و نشست‌‌های تخصصی را حول محور این موضوع شروع کرده‌ایم تا یک نهضت در این عرصه شکل بگیرد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: بسته‌های برنامه‌ای ارائه شده از سوی دیگر دانشگاه‌ها را در این حوزه دریافت می‌کنیم تا یک بازشناسی از ظرفیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها داشته باشیم و یک رویکرد جهادی در فعالیت‌های قرآنی را پیگیری می‌کنیم تا در فضای آموزش عالی این نگاه قرآنی را داشته باشیم؛ لذا این آمادگی را داریم که در نهاد، فعالیت‌ها و رویداد‌های‌های قرآنی را به صورت پایلوت در دانشگاه فرهنگیان اجرا کنیم و طرح‌های بزرگمان را از اینجا شروع بکنیم.

حجت‌الاسلام کرمی تصریح کرد: طرحی که امروز مطرح شد، مصوب شورای فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور است که مورد حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی ذیل شورای ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی است و ما تعهد کردیم که در دبیرخانه این شورا طرح طبقه‌بندی حفظ قرآن را ارائه دهیم؛ لذا به این جمع‌بندی رسیدیم که هیچکدام از فضا‌های در اختیارمان بهتر از دانشگاه فرهنگیان نمی‌تواند محفل اجرای این طرح باشد؛ و تیم دانشگاه فرهنگیان این امید را به ما می‌دهد که قطعا این کار موفقیت آمیز خواهد بود لذا این طرح را به صورت پایلوت در دانشگاه فرهنگیان آغاز خواهیم کرد تا در ادامه سایر دانشگا‌ها هم از این طرح بهره‌مند شوند. البته از مربیانی که در این طرح بهره‌مند می‌شوند در دانشگاه‌های دیگر برای تربیت حافظان قرآن استفاده خواهیم کرد.

جعفرپور، رئیس اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه این نشست گفت: اگر می‌خواهیم فعالیت قرآنی به عنوان یک جریان قرآنی در کشور شناخته شود باید روی کسانی سرمایه‌گذاری کنیم که مبانی قرآنی را به درستی ترویج و تبلیغ کنند؛ لذا در دانشگاه فرهنگیان هم این اتفاق رخ می‌دهد که یک معلم در نظام آموزشی ما ۳۰ سال این فعالیت‌ها را ادامه خواهد داد و به گفتمان‌سازی فرهنگ قرآنی در کشور کمک خواهد کرد؛ لذا باید این فعالیت‌ها در دانشگاه فرهنگیان تقویت شود.

وی با بیان اینکه در وزارت علوم بر روی سه محور دانشی، بینشی و رفتاری در حوزه قرآن کار می‌کنیم، افزود: لذا فعالیت می‌کنیم تا دانشجویان دانش قرآنی‌شان بالا برود، تلاش می‌کنیم مطالعات بین رشته‌ای در قرآن گسترش پیدا کند و علم ما به منابع قرآنی پیوند داده شود. حوزه مطالعاتی که طی شد بر روی بینش افراد کار می‌کنیم و لازمه هر دوی این‌ها این است که به رفتار قرآنی ما کمک کند؛ لذا تا وقتی این چرخه کامل نشود شاید اثرگذار نباشد. بر همین اساس باید دانش و بینش به ما کمک کند که رفتار قرآنی ما شکل بگیرد؛ لذا مجموعه طراحی جشنواره‌ها و فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها براساس این سه رویکرد است.
 
وی افزود: برای اینکه مباحث آموزش و پژوهش قرآنی هم تقویت شود، به نظر می‌رسد انجمن‌های علمی بین‌رشته‌ای قرآنی هم باید راه‌اندازی شود تا در این عرصه هم شاهد تقویت فعالیت‌های بین رشته‌ای قران کریم باشیم.

در ادامه این نشست ارتباط تصویری با مدیریت‌های پردیس استان خراسان رضوی و مدیریت پردیس استان گیلان به عنوان میزبان سی و دومین دانشگاه فرهنگیان نیز انجام شد.

محمد عربان، رییس اداره جشنواره‌های فرهنگی دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور به عنوان سخنران پایانی این نشست، ضمن اشاره به جزئیات این طرح گفت: در این طرح، طبق توافقی که با نهاد مقام معظم رهبری و هماهنگی‌های انجام شده با دفتر قرآنی اوقاف انجام شد، این طرح را آغاز کردیم؛ لذا قرار بر این شد که تعداد ۶۰۰ نفر از شعب ما برای آموزش در نظر گرفته شود و ملاک را حافظان بالای پنج جز و بالاتر قرار دادیم، اما بعد از فراخوان از دانشگاه فرهنگیان حدود ۷۰۰ نفر اعلام آمادگی کردند و همچنین تعدادی از دانشجویان دیگر دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم مجموعا هم اعلام آمادگی کردند که مجموعا یک هزار نفر ثبت‌نام‌کننده داریم که نیاز به برنامه‌ریزی و بودجه برای ادامه فعالیت در این عرصه هستیم.

در بخشی از این مراسم پوستر سی و دومین جشنواره قرآن و عترت نمایش داده شد و همچنین از پوستر طرح تربیت مربی حفظ قرآن کریم نیز رونمایی شد.
انتهای پیام
captcha