موضع‌گیری در برابر مطالب خلاف وحی و عقل از ویژگی‌های آیت‌الله ملکی میانه‌جی بود
کد خبر: 4017909
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸
آیت‌الله سیدان:

موضع‌گیری در برابر مطالب خلاف وحی و عقل از ویژگی‌های آیت‌الله ملکی میانه‌جی بود

آیت‌الله سیدجعفر سیدان، استاد برجسته حوزه علمیه مشهد، تأکید کرد: آنچه که امتیاز خاص مرحوم میانه‌جی را بیشتر نمودار کرده و شاخصه شخصیت ایشان است، موضع‌گیری در مباحث مختلف اعتقادی، تفسیری و کلامی در قبال افکار بشری است که همسو با مباحث وحیانی نیست.

سیدجعفر سیدانبه گزارش ایکنا، آیت‌الله سیدجعفر سیدان، استاد برجسته حوزه علمیه مشهد، پنج‎شنبه 11 آذر، در پیام کوتاه تصویری به همایش بزرگداشت آیت‌الله محمدباقر ملکی میانه‌جی با قرائت آیه شریفه «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ»، گفت: در ارتباط با اجتماع معنوی ارزنده‌ای که برای بزرگداشت مرحوم آیت‌الله محمدباقر ملکی میانه‌جی برگزار شده است به عرض می‌رساند از مطالبی که در مکتب وحی در کمال اهمیت مطرح است فراگیری حقایق وحیانی و معارف توحیدی، مسائل اعتقادی، اخلاقی، عملی و آنچه سعادت انسان را تامین می‌کند.

وی افزود: کسانی که در این مورد موفقیتی دارند دارای امتیاز خاص هستند و بزرگداشتی که در قرآن و حدیث در مورد شخصیت‌های فراگیر علوم وحیانی هست از نظر کمیت و کیفیت فوق‌العاده و شگفت‌انگیز است. یکی از آیات قرآن که در تعظیم این شخصیت‌ها می‌توان از آن بهره برد آیه‌ای است که قرائت شد.

سیدان تصریح کرد: خداوند کسانی را که اهل ایمان و علم هستند مرتبه والاتری دارند تا کسانی که فقط اهل ایمان هستند، همچنین در آیه شریفه؛ «شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ» براساس روایات، خدا ارزش کسانی را که دارای علم و آگاهی لازم هستند بعد از مرتبه ملائکه آورده است و از جمله این شخصیت‌ها مرحوم مغفور آیت‌الله محمدباقر ملکی میانه‌جی است که به حقیقت نسبت به علوم حوزوی قدرت و قوت داشت و از خود آثار ارزنده در تفسیر و کلام و علوم حوزوی باقی گذاشتند.

استاد حوزه علمیه مشهد بیان کرد: آنچه که امتیاز خاص مرحوم میانه‌جی را بیشتر نمودار کرده و شاخصه شخصیت ایشان است موضع‎گیری در مباحث مختلف اعتقادی، تفسیری و کلامی در قبال افکار بشری است که همسو با مباحث وحیانی و عقلی نیست. خیلی از بزرگواران در تبیین حقایق تلاش زیادی کرده‌اند ولی این موضع‎گیری در بیان آنان دیده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: پیامبر(ص) بر ثقلین و کتاب و عترت در کنار یکدیگر تاکید فرمودند و مرحوم ملکی، از کسانی بودند که در این جهت همت والایی داشتند و به حقیقت مانند بسیاری از بزرگان در این مسیر اهتمام داشتند البته معصوم نبودند و احتمال اشتباه هم در مطالب ایشان محفوظ است ولی تلاش کردند تا محقق لما حققتم و مبطل لما ابطلتم بیان شده در زیارت جامعه کبیره باشند و تلاش کرد تا حقیقت معارف اهل بیت(ع) را نشر دهند.

سیدان تاکید کرد: مسیر صحیح مسیر استفاده از عقل با همراهی بیانات معصومان(ع) است چنانچه امام موسی بن جعفر(ع) فرمودند که خدا انبیاء و رسل را فرستاده برای این که بندگانش مطالب الهی را به وسیله آنان اخذ کرده و در آن تعقل کنند و آن را بفهمند.

انتهای پیام
captcha