آمریکا به دنبال طبقه‌بندی سرکوب مسلمانان میانمار به‌عنوان نسل‌کشی است
کد خبر: 4021226
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۸
وزیر امور خارجه آمریکا:

آمریکا به دنبال طبقه‌بندی سرکوب مسلمانان میانمار به‌عنوان نسل‌کشی است

وزیر امور خارجه آمریکا در مالزی از تلاش بسیار کشور خود برای طبقه‌بندی سرکوب مداوم مسلمانان روهینگیا در میانمار به عنوان «نسل‌کشی» خبر داد.

به گزارش ایکنا به نقل از تی ار تی عربی، بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه در کوالالامپور، پایتخت مالزی تصریح کرد: آمریکا به تحقیقات فعال در مورد شناسایی اقدامات انجام شده در میانمار و اینکه آیا این اقدامات در ردیف نسل‌کشی هستند یا خیر ادامه می‌دهد.

وی یکی از اهداف مهم سفر خود به جنوب شرق آسیا را این موضوع عنوان کرد.

وی همچنین تشریح کرد: وضعیت سیاسی در میانمار پس از کودتای نظامی فوریه گذشته وخیم‌تر شده است.

بلینکن خواستار آزادی افرادی شد که توسط رژیم نظامی حاکم دستگیر شده‌اند و گفت: آنگ سان سوچی، مشاور دولتی میانمار و برنده سابق جایزه صلح نوبل نیز در میان بازداشت‌شدگان است.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین از اداره شورای نظامی میانمار خواست اجازه دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه و پایان دادن به خشونت علیه معترضان را بدهد.

وی افزود: در هفته‌ها و ماه‌های آینده، بررسی گام‌ها و اقدامات اضافی که می‌توانیم به صورت فردی و جمعی برای تحت فشار قرار دادن رژیم برای بازگرداندن کشور به مسیر دموکراتیک انجام دهیم، بسیار مهم خواهد بود.

به گفته وزیر امور خارجه ایالات متحده، اقدامات اضافی ممکن است شامل تحریم‌هایی برای تحت فشار قرار دادن رهبران نظامی آسیای جنوب شرقی میانمار برای بازگشت به مسیر دموکراتیک باشد.

آمریکا در حالی از محکومیت اقدامات دولت نظامی میانمار سخن می‌گوید که در عمل هیچ اقدامی برای متوقف ساختن نسل‌کشی مسلمانان در این کشور انجام نداد و آنگ سان سوچی نیز که در زمان انجام این جنایت‌ها هنوز دستگیر نشده بود، به طور تلویحی از آن‌ها حمایت کرد.

مالزی میزبان نزدیک به 200 هزار پناهجوی روهینگیا است که از آزار و اذیت دولت نظامی میانمار به این کشور گریخته‌اند.

روز دوشنبه، وزیر امور خارجه ایالات متحده اولین سفر رسمی خود به جنوب شرق آسیا را از زمان روی کار آمدن جو بایدن، در ژانویه گذشته آغاز کرد.

این تور شامل اندونزی، مالزی و تایلند می‌شود که بخشی از تلاش واشنگتن برای تقویت روابط خود با کشورهای منطقه به منظور مقابله با چین است.

انتهای پیام
captcha