مراسم اختتامیه طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» برگزار شد
کد خبر: 4055520
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶

مراسم اختتامیه طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» برگزار شد

مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» امروز، ۱۸ اردیبشهت‌ماه برگزار شد.

ایران مرز پرگهر به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» (ویژه تجلیل از مجریان و مراکز‌ صنعتی و معرفی نظام‌مند مقاصد صنعتی، فناورانه، تاریخی و طبیعی کشور) امروز، ۱۸ اردیبشهت‌ماه در محل سالن شهید دهشور دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این‌ مراسم و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، جمال رحیمیان، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی طی سخنانی ضمن تشکر و قدردانی از مسئولان و حضار در مراسم اظهار کرد: سال ۸۴ با اجرای نظرسنجی در دانشگاه تهران، مشخص شد که اردوهای دانشجویی بیشترین جذابیت را برای دانشجویان دارد. در این سال اولین دوره طرح «ایران؛ مرز پرگهر» برگزار شد و امروز به شانزدهمین دوره رسیده است.

وی با بیان‌ اینکه این طرح یکی از جذاب‌ترین طرح‌های جهاددانشگاهی است، گفت: زمانی که گزارش این طرح برای رهبر انقلاب ارائه شد، معظم‌له خطاب به وزرا فرمودند که این کار از دغدغه‌های من است تا جوانان با فعالیت‌های این چنینی آشنا شوند.

برگزاری مراسم اختتامیه طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر»

رحیمیان با بیان اینکه شانزدهمین دوره طرح «ایران؛ مرزپرگهر» به صورت غیرحضوری برگزار شد، بیان کرد: امیدواریم تمامی نهادهای اثرگذار در برگزاری هر چه بهتر این طرح در سال‌های آتی کمک کنند. جهاددانشگاهی آماده است تا دانشجویان و جوانان را با دستاوردها و فعالیت‌های این طرح در اقصی نقاط کشور آشنا کند.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی نیز طی سخنانی اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات در بحث توسعه کشور، تربیت نیروی انسانی توسعه یافته است. همچنین یکی از شاخصه‌های مهم در تربیت نیروی انسانی، خودباوری و مجهز شدن به سلاح علم و فناوری است.

وی افزود: خودباوری زمانی ارزشمند است که به سلاح علم مجهز باشیم و مسائل کشور را خود حل کنیم. پیش از انقلاب اسلامی، شرایطی وجود داشت که عدم خودباوری در کشور تبلیغ می‌شد و غربی‌هایی که با توسعه به اقتدار علمی و دفاعی دست یافته بودند، فقط خود را حلال مشکلات جهان سوم می‌دانستند.

طیبی ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی مسئله خودباوری در جوانان را مطرح کرد و جوانان به این‌باور رسیدند که می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند. یکی از علل تشکیل جهاددانشگاهی نیز ایجاد سازمانی علمی ـ فرهنگی برای تربیت نیروی انسانی و ایجاد خودباوری در علم‌آوری و فناوری بود.

رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: هدف اصلی علم، حل مشکلات جامعه و کشور است؛ به همین دلیل توسعه علمی، فناوری و آموزشی یکی از اهداف اصلی تشکیل جهاددانشگاهی بود و با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد، جوانان جهادی ما در حوزه علمی و فناوری اثبات کردند که می‌توانند در مرزهای علمی روز دنیا حرکت کرده و حتی پا را فراتر از آن بگذارند.

وی افزود: فعالیت‌های مختلف جهاددانشگاهی خودباوری را در جوانان تقویت کرد و این امر منجر به ایجاد شرکت‌های دانش بنیان فراوانی در کشور شد. طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» نیز در همین‌ راستا بود تا دانشجویان با فعالیت‌های علمی گذشته و همچنین فناوری‌های امروز جهاد و کشور به خوبی آشنا شوند.

برگزاری مراسم اختتامیه طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر»

طیبی ادامه داد: یکی از موارد مهم در تربیت نیروی انسانی توسعه یافته، این است که باور کنیم تصمیم‌گیری در کشور باید مبنای علمی داشته باشد. یکی از فعالیت‌های بسیار خوب معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی است که طی آن بحث‌های علمی فراوانی در رابطه با مسائل مختلف کشور انجام می‌شود.

وی بیان کرد: خوشبختانه در دوران انقلاب اسلامی به اندازه کافی الگوسازی مفید در بحث توسعه کشور انجام شده و به همگان اثبات شده است که می‌توانیم بزرگترین مشکلات کشور را خودمان حل کنیم و اتفاقی که باید در سطح مدیریت عالی کشور رخ دهد این است که توسعه در همه سطوح به مسئله اول کشور تبدیل شود.

طیبی تصریح کرد: با نیروی فرهیخته‌ای که در کشور وجود دارد، می‌توانیم حداکثر با دو برنامه توسعه، به عموم اهداف توسعه‌ای کشور دست پیدا کنیم.

در ادامه این مراسم، سیدعلیرضا بنی‌هاشمی، رئیس خانه صنعتکاران ایران نیز طی سخنانی با اشاره به موضوع مهم پیوند میان صنعت و دانشگاه اظهار کرد: هرگاه چنین پیوندی به خوبی برقرار شود، گره‌ها و مشکلات کشور نیز به بهترین نحو حل خواهد شد.

وی ادامه داد: بر این باور هستیم که اگرچه در مسیر حرکت کشور به سمت توسعه و پیشرفت سنگریزه وجود داشته و دشمنان با تحریم و تهدید به دنبال عدم توسعه کشور هستند اما به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، حرکت کشور به سمت توسعه است و ما شاهدیم که هر جا میدان صنعت کشور با حضور نخبگان جوان مواجه شد، پیروز و موفق بوده‌ایم.

بنی‌هاشمی تصریح کرد: امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که فناوری آبیاری زیرسطحی که فقط در انحصار رژیم‌ صهیونیستی بود، به دست جوانان ما بومی‌سازی شده است. همچنین، تا مدت‌های مدید شاهد خروج ۹ میلیارد دلار ارز از کشور در حوزه نهاده‌های دامی به دلیل عدم توانایی در نگهداری از آن بودیم که جوانان نخبه ما توانستند تا فناوری نگهداری از نهاده‌های دامی را نیز که در انحصار رژیم صهیونیستی بود، به دست آورند.

رئیس خانه صنعتکاران ایران گفت: وجود ضعف در اقتصاد در دولت‌های مختلف به دلیل عدم توجه به بخش خصوصی است که در این زمینه نیز جوانان ما حائز موفقیت‌های زیادی در حوزه شهرک‌های صنعتی دیجیتال و ... شده‌اند که توجه به این حوزه می‌تواند مشکلات اقتصادی کشور‌‌‌ را مرتفع کند.

بنی‌هاشمی گفت: یکی از برنامه‌های خانه صنعتکاران کشور برگزاری اردوهای صنعتی در داخل و خارج از کشور است. امروز به توفیق الهی عزم خود را جزم کرده و در حال حرکت به سمت قله‌های توسعه با همراهی جوانان نخبه کشور هستیم

همچنین، در ادامه این‌ مراسم، سعید عمرانی، معاون دادستان کل کشور نیز طی سخنانی با بیان اینکه گردشگری صنعت بسیار بزرگی است که توسعه آن در کشور می تواند ما را از صادرات نفت بی نیاز کند، گفت: امروز نیازمند آن هستیم تا گردشگری را با نگاه جدیدی توسعه دهیم.

وی افزود: ایران‌ اسلامی دارای گردشگاه‌های بسیار فراوان در اقلیم‌های متفاوت است و امروز استقبال فراوانی از گردشگری و میراث فرهنگی ایران می‌شود.

عمرانی با اشاره به اینکه جوانان بااستعداد فراوانی در کشور هستند که در زمینه توسعه گردشگری از خلاقیت بالایی برخوردار هستند، اظهار کرد: مسئله مخاطب‌شناسی در هنر موضوع بسیار مهمی است که باید بدان توجه شود.

وی با بیان اینکه به شدت نسبت به شناخت جوانان دانشجویان مشکل ارتباط و مخاطب‌شناسی داریم، تصریح کرد: همواره در هر امری باید سلیقه مخاطب و ذائقه او شناحته شود.

عمرانی با اشاره به ماندگاری آثار هنری در حوزه‌های مختلف همچون شعر، اظهار کرد: مقوله خلاقیت در ذات انسان‌ها وجود دارد لذا باید به صورت علمی امکانات را در اختیار صنعت گردشگری قرار دهیم تا بیشترین بهره‌وری را از این صنعت داشته باشیم.

معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه هنرمند عمیق است که می تواند با هنر خود، دردهای جامعه را بیان کند، تصریح کرد: توسعه کشور در هر زمینه‌ای با حضور جوانان خلاق، کاردان و متعهد انجام خواهد شد.

در ادامه، محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت نیز طی سخنانی ضمن تشکر از مجموعه جهاددانشگاهی و خانه صنعتکاران ایران اظهار کرد: امیدوارم تداوم این طرح یکی از مسائل مهم در صنعت را حل کند.

وی با بیان اینکه تمامی کشورها در تلاش هستند تا در صنعت و توسعه خود دارای نام و نشانی ویژه از خود باشند، گفت: دانشجویان حاضر در طرح ایران مرز پرگهر، مبلغان گردشگری کشور هستند.

برادران، یکی از فعالیت‌های وزارت صمت را انجام آمایش صنعتی به تفکیک استان‌های مختلف دانست و افزود: این آمایش زمانی موفق است که هویت‌سازی خاص خود را نیز داشته باشد که می‌تواند از سوی دانشحویان طرح ایران مرز پرگهر انجام شود.

وی، یکی از چالش‌های کشور را کمبود مبلغ صنعتی در نقاط محروم کشور عنوان کرد و ادامه داد: صنایع مختلفی در گوشه و کنار کشور وجود دارد که معرفی آن به مردم و جهانیان رسالتی مهم بر دوش ما است که باید انجام شود. دشمنان به دنبال تخریب صنعت ما هستند؛ باید در برابر این دشمنی‌ها نیز ایستاد. امیدوارم جمع دانشجویان این طرح ملی به جایی برسد که تک تک ایشان یک مبلغ صنعتی برای صنایع مختلف کشور باشند.

برادران تصریح کرد: متاسفانه رسانه‌ها همراهی چندانی در تبلیغ صنایع انجام نمی‌دهند. صنعت فقط آگهی نیست و ما باید بدانیم صنایع کشور سختی‌های فراوانی را تحمل کرده‌اند تا به این موقعیت دست پیدا کرده‌اند.

در ادامه، رامین اسدی، مدیرکل توسعه کسب و کار و تامین مالی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز طی سخنانی به توضیحاتی در رابطه با چگونگی توسعه و موفقیت طرح‌های صنعتی و گردشگری پرداخت‌.

در پایان این مراسم نیز با حضور مسئولان حاضر در جلسه از برگزیدگان شانزدهمین دوره طرح ملی ایران مرز پرگهر تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha