دانشجویان ایران درباره چه موضوعاتی مناظره می‌کنند؟
کد خبر: 4060065
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۶
جمال رحیمیان تشریح کرد؛

دانشجویان ایران درباره چه موضوعاتی مناظره می‌کنند؟

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ضمن اعلام گزاره‌هایی که دانشجویان ایران در مسابقات مناظره‌ دانشجویی در خصوص آنها مناظره می‌کنند، گفت: دانشجویان خواستار برگزاری مناظره‌ها در سطح بین‌المللی هستند و ما نیز درصدد هستیم تا این مهم از دوره دوازدهم محقق شود.

دانشجویان ایران بر سر چه موضوعاتی مناظره می‌کنند؟

جمال رحیمیان، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با ایکنا، به گزاره‌هایی که امسال در دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران برای مناظره بین دو گروه موافق و مخالف انتخاب شده است اشاره کرد و گفت: «رمز ارز باعث اختلال در حاکمیت دولت‌ها می‌شود»، «گسترش استارت‌آپ‌ها در ایران، به معکوس شدن روند مهاجرت نخبگان در ایران می‌انجامد»، «رأی ممتنع ایران در مسئله اوکراین نشان از استقلال ایران دارد»، «شکست صنعت خودروسازی در ایران نشان داد سیاست‌های حمایت دولتی از صنعت اشتباه است»، «نظام رتبه‌بندی معلمان در ایران ناعادلانه است»، «به دلیل هزینه‌های بالای اصلاح روندهای نادرست، نهادهای سیاست‌گذار در ایران توان اصلاحات نهادی ندارد»، «ایجاد جامعه اخلاقی با اعمال قانون امکان‌پذیر است»، «اخبار صدا و سیما نسبت به شبکه‌های اجتماعی معتبرتر است»، «مشکلات اقتصادی ایران، ناشی از مداخله نهادهای غیر اقتصادی در امور اقتصادی است» و ... از جمله گزاره‌هایی است که در دهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران، مورد مناظره قرار می‌گیرد.

چرا صدا و سیما مناظره‌های دانشجویی را پخش نمی‌کند؟

وی با انتقاد از صدا و سیما که از ظرفیت بزرگ مناظره‌های دانشجویی برای تولید برنامه‌های جذاب استفاده نمی‌کند، گفت: صدا و سیما و سایر رسانه‌ها می‌توانند از ظرفیت بالا و جذابیت این مسابقات برای تولید برنامه‌های فاخر استفاده کنند.

رحیمیان تصریح کرد: علی رغم پیشرفت و توسعه فضای مجازی و رسانه‌های غیررسمی، همچنان صدا و سیما به عنوان یکی از پرنفوذترین رسانه‌های کشور نقش ایفا می‌کند و ما معتقد هستیم اگر صدا و سیما پای کار بیاید، در انعکاس اجتماعی و ضریب نفوذ مطالب نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: اگر مسابقات طی این 10 دوره، سه دوره پوشش تلویزیونی داشت جمعیت شرکت کننده در مسابقات ما هفت تا هشت برابر افزایش پیدا می‌کرد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در خصوص نحوه انتخاب گزاره‌های مورد مناظره، گفت: در شورای علمی موضوعات مناظره‌ها مطرح و سعی شده گزاره‌هایی انتخاب شوند که دغدغه روز جامعه هستند، مهم هستند، مورد سوء استفاده رسانه‌های بیگانه قرار نمی‌گیرند و دانشجویان می‌توانند به عنوان مخالف یا موافق آن گزاره را انتخاب و به دفاع از دیدگاه خود بپردازند.

وی ادامه داد: همچنین سعی شده موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشت و درمان این دوره فارغ از اهمیت بین‌المللی و سیاسی، برای دانشجویان جذابیت داشته باشد. به ویژه اینکه جدای از بحث فرهنگ‌سازی، پرداختن به موضوعی که دغدغه روز جامعه است، آن هم پرداخت علمی و مناظره‌ای جذابیت‌های خود را دارد.

آیا دانشجویان خطوط قرمز دارند؟

رحیمیان در پاسخ به این سؤال که آیا دانشجویان در مناظره‌های خود خطوط قرمزی را باید رعایت کنند؟ گفت: مسابقات آئین نامه دارد و اقداماتی مثل برخورد غیراخلاقی، توهین و اتهام ممنوع است و بحث باید علمی باشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا جشنواره بعد از 10 دوره توانسته به بلوغ برسد؟ گفت: بله؛ نقدها و پیشنهادهای دانشجویان، داوران و مجریان مناظره‌ها را دریافت کردیم و براساس آنها تغییرات مهمی برای دوره یازدهم مسابقات در نظر گرفته شده است.

دانشجویان ایران بر سر چه موضوعاتی مناظره می‌کنند؟

رحیمیان در خصوص بیشترین نقد وارده بر مناظرات دانشجویی، گفت: عمدتاً بر روی بحث‌های امتیازدهی و داوری نقد وجود داشت. می‌خواهیم فرایند عادلانه‌تری را در داوری و نمره‌دهی‌ها طراحی کنیم. در خصوص گزاره‌ها نیز نقدهایی وجود داشت و ما سعی داریم مشارکت دانشجویان را در انتخاب گزاره‌ها بیشتر کنیم.

وی در پایان اعلام کرد: دانشجویان با توجه به اشرافی که به زبان‌های خارجی دارند خواستار برگزاری مناظره‌ها در سطح بین‌المللی هستند که امیدوارم از دوره دوازدهم بتوانیم مسابقات را با دعوت از دانشجویان کشورهای همسایه و منطقه برگزار کنیم و در ادامه دانشجویان سایر جهان را برای مناظره‌ها فراخوان کنیم.

مرحله یک‌چهارم نهایی، نیمه‌نهایی و فینال مناظره‌های دانشجویی طی هشتم و نهم خردادماه در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به صورت حضوری برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha