![]() |
شهيد محمد باقر ربانی |
گروه هنر: بسيج هنرمندان استان گلستان «محمدباقر ربانی» را به عنوان شهيد هنرمند شاخص سال 1392 استان انتخاب و در همايش «هنرمندان بسيجی پرچمداران حماسه سياسی و اقتصادی» معرفی كرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ايكنا) شعبه گلستان، همايش «هنرمندان بسيجی پرچمداران حماسه سياسی و اقتصادی» با همكاری اداره تازه تأسيس فرهنگ و ارشاد اسلامی گرگان، عصر روز گذشته، 20 فروردينماه در تالار فخرالدين اسعد گرگانی برگزار شد. بسيج هنرمندان استان گلستان «محمدباقر ربانی» را بهعنوان شهيد هنرمند شاخص سال 1392 استان انتخاب و در اين همايش معرفی كرد.
شهيد ربانی پس از هجرت خانوادهاش از بندرگز به قم در سال 1339 هجری شمسی در خانوادهای روحانی گام به عرصه وجود نهاد. پدرش سال 1341 برای تحصيل علوم دينی به نجف اشرف هجرت كرد و به اين ترتيب شهيد ربانی در دامان علم و فضيلت پرورش يافت. در همان دوران كودكی آثار نبوغ و كمال در او مشاهده شده و به دليل هوش و استعداد فراوان وارد كلاس دوم دبستان اسلامی شهر نجف شد.
«شهيد ربانی» چون علاقه زيادی به خوشنويسی داشت؛ بيشتر اوقات فراغت خود را صرف اين كار میكرد. وی پس از اخذ ديپلم وارد حوزه علميه شد و به تحصيل علوم دينی پرداخت، اما ضمن تحصيل صحنه مبارزات عليه رژيم مزدور پهلوی را ترك نكرد و در اين راه تلاش و جديت بسياری از خود نشان داد.
فعاليتهای گسترده موجب شناسايی وی توسط ساواك دستگيری و زندانی وی شد. وی علاقه زيادی به عبادت حق تعالی داشت. شهيد ربانی در سالهای 1354 تا 1358 موفق به دريافت گواهينامه دورههای عالی و ممتاز خوشنويسی از اساتيد مجربی همچون «سيدحسين اميرخانی» و «سيد احمد زنجانی» شد.
شهيد ربانی در خط نستعليق، شكسته نستعليق، ثلث و نسخ يكی از بزرگترين خطاطان شهر قم به شمار میرفت، اين شهيد در خط نستعليق، شكسته نستعليق، ثلث و نسخ يكی از بزرگترين خطاطان شهر قم به شمار میرفت، به طوری كه آثارش در اكثر نقاط شهر با شعارهای مكتبی الهام گرفته از بيانات امام راحل(ره) خودنمايی میكرد.
علاوه بر اين، كتابهای متعدد و ارزشمندی از جمله «الخرايج و الجرايج» قطبالدين راوندی به خط وی چاپ شدند. شهيد ربانی روحيهای كاملاً انقلابی داشته و به انجام عمليات نظامی و چريكی شوق خاص نشان میداد.
وی همواره در پيشبرد اهداف مقدس انقلاب نقش مهمی ايفا میكرد و منزلش سنگر اين نوع فعاليتها شده بود. در اين اثنا برای بار دوم در خيابان «چهارمردان» قم دستگير و به مدت يك هفته در شهربانی زندانی و تحت شكنجه قرار گرفت.
«شهيد ربانی» به دليل ذوق هنری به دعوت سپاه پاسداران قم در اين نهاد مشغول به كار شد
و پس از پيروزی انقلاب اسلامی همكاری گستردهای با مطبوعات رايج كشور بهويژه روزنامه «صبح آزادگان»، مجله «الشهيد»، «سروش» و مجله «نهضت اسلامی» افغانستان داشت. به دليل ذوق هنری به دعوت سپاه پاسداران قم در اين نهاد مشغول به كار شد.
دل وی با وجود همه فعاليتهای هنری سرشار از عشق و محبت الهی بود، بنابراين برای حضور در جبهه داوطلب شد؛ مخالفتها وی را از تصميمش باز نداشت و سرانجام به آبادان و خرمشهر اعزام شد، وی در جبههها با نوشتن شعارهای انقلابی روی تانكها و ناوهای جنگی دشمن هنرنمايی میكرد.
وی انسانی متعهد، متدين، انقلابی، باايمان و مخلص بود، در غروب تاسوعای حسينی مورخ بيست و پنجم آبانماه سال 1359 هجری شمسی، در جريان حملات شديد توپخانه مزدوران بعثی به شهر سوسنگرد، بعد از پنج ساعت مقاومت در كنار چهار نفر از همرزمانش به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
نام همرزمان شهيدش نوبخت، صالحی، ضيايی و پناهی به همراه شهيد «محمدباقر ربانی» در دفتر شهدای جنگ تحميلی ثبت شد.
پيكر مطهر اين شهيد بزرگوار، بعد از انتقال به شهر قم توسط مردم تشييع و در لالهزار شهدای شهر، به نام «شيخان» به خاك سپرده شد.