کد خبر: 1213305
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۲
جعفريان

اهدای عضو اقدامی ايثارگرانه و ترويجی است/ ابراز علاقه‌مندی بيش از 300 هزار داوطلب

رئيس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به ضرورت ترويج فرهنگ اهدای عضو، گفت اهدای عضو، اقدامی ايثارگرانه و ترويجی برای نجات جان نيازمندان است و تا كنون بيش از 300 هزار داوطلب اهدای عضو بين 22 تا 28 سال نسبت به اين امر اقدام كرده‌اند.


گروه سلامت: رئيس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به ضرورت ترويج فرهنگ اهدای عضو، گفت: اهدای عضو، اقدامی ايثارگرانه و ترويجی برای نجات جان نيازمندان است و تا كنون بيش از 300 هزار داوطلب اهدای عضو بين 22 تا 28 سال نسبت به اين امر اقدام كرده‌اند.


محمدجواد جعفريان، رئيس سازمان جوانان هلال احمر در گفت‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به ضرورت ترويج فرهنگ اهدای عضو، گفت: اهدای عضو، اقدامی ايثارگرانه و ترويجی است كه فرهنگ‌سازی و جذب داوطلبان اهدای عضو در كشور از جمله وظايف اين جمعيت نيز هست و هر بار كه نسبت به اين امر اقدام شده با استقبال بی‌نظير داوطلبان مواجه شده‌ايم.


وی با اشاره به اينكه پر كردن فرم‌های اهدای عضو در ميان اعضای هلال احمر به ويژه در سازمان جوانان با استقبال بی‌نظير روبرو است، افزود: تا كنون 11 مورد مرگ مغزی در ميان اعضای هلال احمر به وقوع پيوسته كه در هر مورد اهدای عضو داوطلبانه دوستان توانسته جان نيازمندانی را نجات دهد و آخرين آن ميترا زندی، دبير كانون جوانان شهرستان بروجرد بود كه 23 اسفند با اهدای اعضای خود جان 5 بيمار نيازمند را نجات داد.


جعفريان با اشاره به حسن‌های پرداختن و توجه به موضوع اهدای عضو، گفت: اعلام رضايت برای پيوند عضو در زمان حيات امری ايثارگرانه و ترويجی است و از سوی ديگر هر يك از ما ممكن است به دليل اتفاقی ساده در جايگاه نياز به عضو و ياری ديگر هموطنانمان قرار گيريم پس فراهم كردن امكان اهدای عضو توسط داوطلبان و علاقمندان بايد تسهيل شود و هلال احمر به مناسبت‌های مختلف نسبت به اين امر اقدام می‌كند.







 محمد جواد جعفريان:
بيشتر از سيصد هزار نفر داوطلب بين 22 تا 28 سال تا كنون برای اهدای عضو از طريق پر كردن فرم‌ها در مناسبت‌های مختلف، اظهار علاقمندی كرده‌اند

وی با اشاره به اينكه تشويق مردم نسبت به عمل انسانی و خدا پسندانه اهدای عضو، جلب نظر مردم نسبت به نياز بيماران است، افزود: با تشويق مردم برای پر كردن فرم‌های اهدای عضو نظر مردم نسبت به مشكلات بيماران جلب می‌شود و آنها متوجه نعمات خداوند از جمله سلامتی می‌شوند و شكرگزار آن خواهند بود و از سويی ديگر فرهنگ اهدای عضو نيز بيش از پيش ترويج می‌شود.


جعفريان با اشاره به ضرورت از ميان رفتن نگاه نامناسب نسبت به اهدای اعضا در جامعه، گفت: موضوع اهدای عضو در گذشته موضوعی تحقيرآميز تلقی می‌شد كه به منظور فروش انجام می‌شود ولی اخيرا با فرهنگ‌سازی مناسب از سوی نهادهای مختلف اين فرهنگ تغيير يافته است به طوری كه در يكی از استان‌ها كه سابقا چنين فرهنگی حاكم بود اهدای عضو اعضای ما اين فرهنگ را تغيير داد و اين جو را شكست و اين موضوع را از يك موضوع تجاری كه در اذهان دارای بازتاب و تلقی منفی بود به موضوعی با نگرش مثبت خداپسندانه كه برای نجات جان انسان‌ها تبديل كرد.


وی با اشاره به اقداماتی كه می‌تواند نقش موثری در ترويج فرهنگ اهدای عضو داشته باشد، گفت: ترويج و پر رنگ‌تر كردن احاديث و فتاوای علما در خصوص احيای جان انسان‌ها می‌تواند نقش موثری داشته باشد كه ما نيز در هلال احمر اين امر را در فرم‌هايی كه برای اهدای عضو پيش‌بينی شده است در نظر گرفته‌ايم.


جعفريان با اشاره به اينكه در جمعيت هلال احمر به دنبال ثبت بزرگ‌ترين ركورد داوطلبان اهدای عضو در ميان كشورهای جهان هستيم، بيان كرد: تا كنون اين ركورد در اختيار يكی از كشورهای اروپايی و جمهوری خلق چين بوده و ما نيز با اين ركورد فاصله زيادی نداريم به طوری كه موفق شده‌ايم در ميان كشورهای فدراسيون هلال احمر ركورد اعضا را رد كنيم.


وی ابراز اميدواری كرد كه بتوانيم در كشورهای عضو فدراسيون جهانی صليب سرخ كه 186 كشور هستند هم بتوانيم اين ركورد را رد كنيم و جالب اينكه هر گاه فرم اهدای عضو را عرضه می‌كنيم استقبال مردم فراوان بوده است.


جعفريان گفت: بيشتر از 300 هزار نفر داوطلب بين 22 تا 28 سال تا كنون برای اهدای عضو از طريق پر كردن فرم‌ها در مناسبت‌های مختلف، اظهار علاقه‌مندی كرده‌اند.

captcha