کد خبر: 1229163
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹

توحيد و ياد حق در آثار علامه حسن‌زاده آملی موج می‌زند

رئيس قوه قضائيه در سومين همايش طبيب روحانی كه به منظور تجليل از مقام علمی، روحانی آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملی برگزار شد، عنوان كرد توحيد و ياد حق در آثار چنين عالمانی موج می‌زند و به مسير عبوديت و معنا سوق می‌يابند.


گروه سلامت: رئيس قوه قضائيه در سومين همايش طبيب روحانی كه به منظور تجليل از مقام علمی، روحانی آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملی برگزار شد، عنوان كرد: توحيد و ياد حق در آثار چنين عالمانی موج می‌زند و به مسير عبوديت و معنا سوق می‌يابند.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، سومين همايش طبيب روحانی امروز، 26 ارديبهشت‌ماه با حضور آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملی، آيت‌الله صادق آملی لاريجانی، رئيس قوه قضائيه، باقر لاريجانی، رئيس سابق دانشگاه علوم پزشكی تهران، محمدرضا منصوری، سرپرست دانشگاه علوم پزشكی تهران و ساير مسئولان از جمله شعرای انقلاب برای تقدير از جايگاه علمی، روحانی اين عالم برجسته دينی برگزار شد.


آيت‌الله محمدصادق آملی لاريجانی، با تبريك حلول ماه رجب ابراز اميدواری كرد كه در اين ماه عظيم‌الشأن از بندها و گناهان آزاد شويم. مگر ممكن است انسانی به جز عشق به خدا در طول مسير زندگی خويش برای جستجوی حقيقت تلاش كند و بعد آن را به عالم علم عرضه كند.


وی افزود: حضرت علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی از مفاخر روزگار و چهره‌های برجسته جهان امروز است و حوزه‌های علميه سال‌هاست از محضر ايشان فيض می‌برند، بنده كمتر از آن هستم كه در توصيف مقام شامخ ايشان سخن بگويم؛ اين همايش نيز كمتر از آن است كه بتواند از مقام ايشان تجليل كند، اما با برگزاری چنين برنامه‌هايی راه‌ برای نشان دادن علما و بزرگان ترسيم می‌شود.


رئيس قوه قضائيه افزود: وقتی به مجموعه آثار اين استاد فرزانه توجه می‌كنم به تعجب می‌افتم كه غير از عشق به خدا چه چيزی موجب اين مقدار تلاش و جستجو برای يافتن حقيقت و عرضه آن به عرصه علم است.


رئيس دستگاه قضا ابراز اميدواری كرد كه شاهد تأليفات چاپ نشده علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی باشيم.


آملی لاريجانی گفت: شخص علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی به حمدالله فارغ از سخن‌ها و تمجيدها و بی‌توجه به آثار دنيوی چنين مراسمی، رو به سوی عالم ديگری دارد. ايشان نعمت كسب معرفت در محضر اساتيدی را داشتند كه اين اساتيد نيز گوهر بودند.







 آيت‌الله محمدصادق آملی لاريجانی:
در ميان تأليفات ايشان برخی كتب روبه جهت ديگری دارند مجموعه‌ای از مطالب كه نوشتن آنها برای يك فرد بسيار مشكل است در حقيقت ايشان سرمايه وجودی خود را برای كسب معرفت به رشته تحرير درآوردند، بنده از خدا دوام عمر،‌ سلامت تن و دوام فيض ايشان را برای همه محصلان و محققان خواستارم

وی با اشاره به تأليفات علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی گفت: در ميان تأليفات ايشان برخی كتب روبه جهت ديگری دارند مجموعه‌ای از مطالب كه نوشتن آنها برای يك فرد بسيار مشكل است در حقيقت ايشان سرمايه وجودی خود را برای كسب معرفت به رشته تحرير درآوردند، بنده از خدا دوام عمر،‌ سلامت تن و دوام فيض ايشان را برای همه محصلان و محققان خواستارم.


رئيس دستگاه قضا با بيان اينكه آثار علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی كه سری نهفته است، با آثار ديگر عالمان متفاوت است، تصريح كرد: توحيد و ياد حق در آثار چنين عالمانی موج می‌زند و به مسير عبوديت و معنا سوق می‌يابند.


آملی لاريجانی سپس به تشريح چهار معرفت قرآنی كه نتيجه آنها ظهور عالمانی چون علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی می‌شود پرداخت و افزود: به چهار معرفت قرآنی اشاره می‌كنم و معتقدم نتيجه اين معرفت‌ها همين است كه عالم ديار ما كه با قرآن انس دارد به اين مسير رفته است.


وی افزود: معرفت اول اينكه از منظر قرآن دنيا، زينت، لهو، لعب و تفاخر بين مردم و تكاثر در اموال و اولاد است. انسان با بررسی زندگی مادی ابناء بشر يكی از اينها را مشاهده می‌كنند. بسياری از حركت‌های انسان در دنيا حركت برای حب مال، ‌اولاد و تفاخر است حتی علوم حوزوی و دانشگاه نيز كه برای جامعه ضروری است، گاهی خود باعث تفاخر می‌شود.


رئيس دستگاه قضا با قرائت آيه‌ای از سوره آل عمران افزود: شهوات و اميال انسان در دنيا، زن، فرزند پسر،‌ انعام، زمين و كشت دنيای انسان امروز را می‌سازند. در نگاه بشر امروزی عقل تبديل به عقل ابزاری شده است در دنيای مدرن كار عقل توليد بيشتر و سريع‌تر است اما در غايت حركت انسانی چندان حركت نمی‌كند در حالی كه نگاه قرآنی به عقل متفاوت از نگاه بشری است.


آملی لاريجانی افزود: اما نگاه قرآن به عقل چيست؟ صاحبان عقل چه كسانی هستند؟ اولوالالباب چه كسانی هستند؟ عقل قرآنی و عاقل قرآنی كسی است كه ذكر خدا را در همه حال دارد و در خقلت آسمان‌ها و زمين متفكر است. عقل ابزاری دنيای مدرن دنبال معرفت و ذكر حق تعالی نمی‌‌رود و اصلا چنين فردی را عاقل نمی‌گويند.


وی با تشريح معرفت دوم گفت: بنيان هستی بر حقيقتی استوار است كه اين حقيقت بر همه عوالم مسلط است انسان مادی قائل به ديدن خود و اشياء به صورت مستقل از مبدأ هستی است، البته اين نگاه قرآنی به ابزاری نياز دارد كه عالمانی از جنس علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی از جمله آنها است. خداوند نور زمين و آسمان است و اصل نور، ظاهر و مظهر هر چيزی است. اگر انسان توجه كند كه اين هستی در گروی حقيقت قاهر است،‌مسير حركتش فرق خواهد كرد. سلطنت خداوند بر عالم ملك،‌حقيقی است. اما چطور بايد سلطنت حق تعالی را شناخت. اگر تصور انسان از عالم اين باشد كه حقيقتی وجود دارد كه همه چيز به او قائم است، مسير زندگی انسان تغيير می‌كند.


رئيس دستگاه قضا با تبيين معرفت سوم گفت: حقيقت وجودی بسيار به انسان نزديك است روح انسان به خدا اتصالش بيشتر از اتصال شعاع خورشيد به خورشيد است. اگر انسان در بيداری، ايستادن و نشستن نگاهش اين باشد كه حق تعالی از رگ گردن به او نزديك است حيات و مسير زندگی‌اش تغيير می‌كند.


وی با اشاره به حديث قدسی گفت: هيچ چيزی بنده من را به من نزديك نمی‌كند مگر آن چيزی كه به او فرض كردم انجام شود و بنده‌ام از طريق عمل نوافل به من نزديك شود در اين صورت او را دوست می‌دارم و وقتی بنده‌ای را دوست بدارم گوش، چشم، دست و زبان او می‌شوم. اگر مرا بخواند اجابتش می‌كنم و اگر چيزی از من مطالبه كند به او عطا خواهم كرد.


آملی لاريجانی با تبيين معرفت چهارم گفت: انسان مسير طولانی به سمت حق تعالی دارد همه چه بخواهند چه نخواهند به سوی لقاء رب می‌روند. مؤمن و كافر به ديدار پروردگارشان می‌روند، اما چه ديداری؟ خوشا به‌ حال كسانی كه می‌دانند.







 موسوی:
شخصيت آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملی در علوم مختلف مانند تفسير، فقه، علم كلام، طب قديم، نجوم، ادبيات، منطق، فلسفه، عرفان و اخلاق سرآمد است و گويی ايشان در جست‌وجوی همه دانش‌ها بوده‌اند

رئيس قوه قضائيه در بخش ديگری از سخنانش گفت: شرح صدر، نور الهی در قلب انسان است و علامت آن اين است كه انسان از دار غرور خارج و به دار خلود فرود می‌آيد. به اين جهان متولد می‌شويم و به جهان ديگر می‌ميريم و اين مرگ تولد ديگری است اصلا انسان برای بقاء خلق شده و حركتی بس طولانی به سمت آخرت دارد آن چيزی كه انسان توان می‌بخشد معرفت و حق است. حقيقت انسان،‌ بدن نيست بلكه نفس و جان انسان است و حقيقت انسان يك حقيقت در عالم هستی است.


وی گفت: علامه آيت‌الله حسن‌زاده آملی در بحث معرفت نفس آثار متعددی دارند و رويت عالمان بزرگ و استفاده از آثار آنان برای رسيدن به عالم ديگر و ظهور ديگری است.


در ادامه اين مراسم سيدهادی موسوی، دبير اجرايی سومين همايش طبيب روحانی اظهار كرد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی كشور در كنار پيشرفت‌های علمی، آموزشی و تحقيقاتی مسئوليت سنگينی را در حوزه نشر فرهنگ دينی و اخلاق برعهده دارد و گام‌های اساسی در اين راستا برداشته است.


وی برگزاری همايش طبيب روحانی را يكی از سرفصل‌های نشر فرهنگ دينی برشمرد و افزود: شخصيت آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملی در علوم مختلف مانند تفسير، فقه، علم كلام، طب قديم، نجوم، ادبيات، منطق، فلسفه، عرفان و اخلاق سرآمد است و گويی ايشان در جست‌وجوی همه دانش‌ها بوده‌اند.


موسوی تصريح كرد: علامه با كتاب و كاغذ همنشين بوده است و لحظه‌ای را دور از تحقيق و تحصيل نگذرانده‌اند.


محمدرضا منصوری، سرپرست دانشگاه علوم پزشكی تهران نيز خاطرنشان كرد: برگزاری اين‌گونه همايش‌ها به خاطر هماهنگی و تلفيقی است كه بايد بين طبيب روحانی و جسمانی وجود داشته باشد و ما طبيبان جسمانی نياز مبرم‌تری برای درمان دردهای روانی و كمبودهای روحی به طبيبان روحانی داريم.


وی با تأكيد بر اينكه تزكيه و تعليم همان طور كه در قرآن هم اشاره شده بايد در كنار هم باشد، افزود: بنابر خواسته و تلاش امام راحل و مقام معظم رهبری بايد برای وحدت حوزه و دانشگاه تلاش كنيم كه برگزاری اين گونه بزرگداشت‌ها می‌تواند مفيد واقع شود.

captcha