کد خبر: 1245649
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
فروزان‌مهر تاكيد كرد

لزوم تدوين برنامه جامع ساماندهی امور جوانان مبتنی بر اهداف برنامه پنجم توسعه

استاندار خراسان رضوی بر لزوم تدوين برنامه جامع ساماندهی امور جوانان مبتنی بر اهداف برنامه پنجم توسعه، گفت تحقق اهداف سند چشم‌انداز در افق 1404، مستلزم ساماندهی تعامل سه حوزه انسان، آموزش و تربيت و نظم و سازمان اجرای كار است.


گروه اجتماعي: استاندار خراسان رضوی بر لزوم تدوين برنامه جامع ساماندهی امور جوانان مبتنی بر اهداف برنامه پنجم توسعه، گفت: تحقق اهداف سند چشم‌انداز در افق 1404، مستلزم ساماندهی تعامل سه حوزه انسان، آموزش و تربيت و نظم و سازمان اجرای كار است.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدحسين فروزان‌مهر، استاندار خراسان رضوي، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان اظهار كرد: 35 درصد از حدود شش ميليون جمعيت استان را جوانان بين 15 تا 29 سال تشكيل می‌دهند كه اين امر حاكی از ضرورت توجه جدی به مسايل و نيازهای اين قشر است.


وی پرداختن به امور جوانان را به عنوان مقوله‌ای فرابخشی مستلزم تعامل و تقسيم كار بين دستگاه‌های عضو ستاد دانست و افزود: عضويت 20 دستگاه اجرايی در اين ستاد در همين راستا صورت گرفته است.


استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با مد نظر قرار دادن باورها، انگيز‌ه‌ها و چگونگی مشاركت كمی و كيفی جوانان در مسايل مختلف، بايد از آنان به عنوان موتور محركه و قشر تاثيرگذار جامعه در تصميم‌گيری و تصميم سازی‌ها استفاده مطلوب‌تر و موثرتری شود.


فروزان‌مهر توجه به علايق و خواسته‌های جوانان با محتوای برنامه‌های ارايه شده را مورد تاكيد قرار داد و اظهار كرد: متاسفانه اين برنامه‌ها در گذشته به صورت عرضه محوری طراحی و بيشتر جنبه خودمدارانه، مبهم و نامتناسب با شرايط جوان داشته است.


رييس ستاد ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی افزود: نگاه به حوزه آسيب‌های جوانان بايد از معلول‌نگری به علت‌نگری تغيير يابد.


استاندار خراسان رضوی تصريح كرد: گسترش شبكه‌های ارتباطی و اطلاعاتی و دسترسی آسان به شبكه‌های مجازی، عدم آمادگی جوانان برای پذيرش و هضم صحيح و منطقی اين اطلاعات در تعامل با فرهنگ ملل مختلف را به معضلی برای خانواده‌ها تبديل كرده است.


وی افزود: اگر اين فضا با سازو كارهای مناسب و جديدی مديريت نشود، شاهد بروز ناهنجاری‌هايی در حوزه فرهنگ خواهيم بود.


فروزان‌مهر با اشاره به ماده 41 قانون برنامه پنجم توسعه و تاكيد بر تدوين برنامه ساماندهی امور جوانان بر اساس منشور تربيتی جوان و كنترل و پايش شاخص‌ها گفت: بايد برنامه جامع ساماندهی امور جوانان در استان با نگاهی راهبردی و استفاده از ظرفيت اسناد بالادستی تدوين شود.


وی در ادامه به توفيقات استان در اجرای برنامه خانواده پايدار و تدوين طرح جامع اوقات فراغت اشاره كرد و افزود: برنامه‌های يادشده تنها قسمتی از طرح جامع ساماندهی امور جوانان است و بايد در راستای اجرايی شدن ساير بخش‌ های اين سند برنامه‌ريزی شده و تلاش شود.


استاندار خراسان رضوي گفت: عدم روزآمدی در نهاد خانواده و مدرسه موجب شده شاهد افزايش بيش از حد شكاف بين نسلی باشيم.


وی خواستار تشكيل كميته‌های تخصصی تدوين برنامه و هماهنگی امور اجرايی به منظور پيگيری روند اجرايی مصوبات اين ستاد شد و از فرمانداران خواست تا نسبت به تشكيل ستاد ساماندهی امور جوانان در شهرستان‌ها اقدام و مصوبات آن را به دبيرخانه استان ارسال كنند.


فروزان‌مهر با تاكيد بر پرهيز از هرگونه موازی‌كاری در تعريف و اجرای برنامه‌ها، از دستگاه‌های اجرايی خواست تا اين ستاد را در اجرای مصوبات ياری رسانند.


رييس ستاد ساماندهی امور جوانان خراسان رضوی با اشاره به لزوم برنامه‌ريزی در جهت افزايش ميزان نرخ مشاركت اقتصادی جوانان خاطرنشان كرد: اين موضوع باعث ايجاد چالش‌هايی شده است كه تدوين طرحی جامع و حركت در مسير برنامه‌های مدون آن، از استمرار چالش‌های ايجاد شده در اين حوزه جلوگيری می‌كند.


فروزان‌مهر توجه به موضوعاتی چون كارآفرينی، عدم تناسب بين نياز بازار و رشته ی تحصيلی جوان، تاخير استقلال جوانان در حوزه ی اقتصاد و فرهنگ و همچنين افزايش ميانگين سن ازدواج را از جمله چالش های فراروی جوانان برشمرد.


استاندار خراسان رضوی در پايان بر برگزاری هرچه باشكوه تر و پرمحتواتر برنامه‌های هفته جوان به ويژه جشنواره حضرت علی اكبر(ع) تاكيد كرد.


در ادامه اين جلسه سيدعلی اكبر هاشمی‌جواهری، مديركل ورزش و جوانان خراسان رضوي، ضمن تشريح ساختار تشكيلاتی اين ستاد افزود: از جمله دستاوردهای فعاليت های مستمر ستاد ياد شده در استان علاوه بر اجرای طرح‌های مبنايی، می‌توان به برگزاری نمايشگاه اوقات فراغت و نشاط اجتماعی، برگزاری سه دوره جشنواره زوج خوشبخت و حضرت علی اكبر(ع) اشاره كرد.


يادآور مي‌شود، اجرای بيش از 30 برنامه با محوريت جوانان، در آستانه هفته جوان و ميلاد حضرت علی اكبر(ع) از جمله مصوبات جلسه امروز بود.

captcha