کد خبر: 1261811
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
تبين فوايد روزه‌داری//6 حجت‌الاسلام دانش تأكيد كرد

دستيابی به كمال انسانی، فلسفه‌روزه‌داری از منظر قرآن/لزوم تدوين برنامه‌‌ جهت بهره‌برداری از بركات رمضان

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی فارس، تقوا، پاكدامنی و كمال انسانی را فلسفه روزه‌داری از منظر قرآن كريم دانست و بر ضرورت تدوين برنامه‌ای دقيق و مجهز جهت بهره‌برداری از بركات ماه رمضان توسط مسلمانان تأكيد كرد.


گروه اجتماعی: معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی فارس، تقوا، پاكدامنی و كمال انسانی را فلسفه روزه‌داری از منظر قرآن كريم دانست و بر ضرورت تدوين برنامه‌ای دقيق و مجهز جهت بهره‌برداری از بركات ماه رمضان توسط مسلمانان تأكيد كرد.


حجت‌الاسلام شكرالله دانش،‌ معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با اشاره به فلسفه روزه‌داری گفت: آنچه خداوند در قرآن كريم به‌عنوان فلسفه روزه بيان كرده تقوا، پاكدامنی و كمال انسانی است.


وی افزد: روزه به‌عنوان يك حكم الهی در جهت بارور كردن استعدادهای معنوی انسان در تمام اديان الهی وجود داشته است و قرآن كريم به اين حقيقت اشاره دارد كه روزه گرفتن يك دستور عمومی بوده كه در اصلاح ذهن، فكر، انديشه، دل، اخلاق، و رفتار انسان‌ها تأثيرگذار است.


حجت‌الاسلام دانش با بيان اينكه روزه گرفتن انسان را در مسير رشد معنوی و اخلاقی در جهت نيل به كمال و سلوك الی‌الله قرار می‌دهد، اظهار كرد: هيچ سالكی طی طريق نمی‌كند و هيچ بنده‌ای به درگاه ربوبی مشرف نمی‌شود مگر اينكه روزه بگيرد.


اين مقام فرهنگی راه لقاء پروردگار و وصل شدن به كمال‌الهی را روزه معرفی كرد و ادامه داد: خدا در قرآن به اين مهم اشاره كرده و در آيه 183 سوره بقره می‌فرمايد: «‌یَا أَیُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَیْكُمُ الصِّیَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ؛ اى كسانى‌كه ايمان آورده‏ايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى‌كه پيش از شما‌[بودند] مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد».


وی تصريح كرد: حكم روزه گرفتن برای پاك شدن و طهارت قلب و دل، برای اينكه نورانيت حق در دل و ذهن و روح او نفوذ كند و انسان را آماده پذيرش حق و نيل به كمالات انسانی گرداند، وارد شده است.


حجت‌الاسلام دانش دليل اينكه در ماه رمضان در جوامع اسلامی جرائم و آسيب‌های اجتماعی، تخلفات و ناهنجاری‌های رفتاری كاهش پيدا می‌كند را نتيجه عملی و روشن روزه گرفتن معرفی كرد.


وی افزود: در اين تصفيه روحی و روانی و هماهنگی بين جسم و روح، انسان حركت رو به رشد به سمت كمال و لقاء حق آغاز را آغاز می‌كند و در پايان اين ماه با طهارت روح و دل و آمرزش گناهان توسط خداوند متعال انسان به لقاح حق نائل می‌شود.


‌معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی فارس با اشاره به اينكه در دستورات دينی برای معرفی يك روزه‌دار واقعی آمده است كه همه جوارح و اعضای بدن وی بايد برای اين امساك مشاركت كند، اظهار كرد: يعنی روزه‌دار علاوه بر نخوردن و نياشاميدن بايد زبان، گوش، چشم، ذهن، هوش، دل و قلب خود را از ارتكاب به معاصی نگه‌دارد و زمينه لقاء حق را در خود فراهم كند.


وی ادامه داد: در يك جمله همه اعضا و جوارح انسان بايد در جهت رسيدن به خدا و كسب رضای حق و طی طريق الی‌الله به‌صورت هماهنگ حركت كنند تا نتيجه مطلوب برای روزه‌دار محقق شود؛ دعاها و ذكرهای وارد شده از طريق وحی و اهل بيت(ع) بر اين مهم بسيار اثرگذار است.


حجت‌الاسلام دانش با بيان اينكه روزه گرفتن فوايد فراوانی از نظر جسمی و بهداشتی دارد خاطرنشان كرد:‌ پيغمبر اسلام(ص) می‌فرمايد روزه بگيريد تا سلامت بمانيد؛ يعنی روزه گرفتن از نظر جسمانی انسان را سالم نگه می‌دارد، كما اينكه پزشكان بر اين مهم تأكيد دارند كه ‌‌بسياری از بيماری‌ها كه به‌علت پرخوری در طول سال عارض می‌شود توسط روزه درمان می‌شود و دستگاه گوارش را در يك پاك‌سازی محيطی سالم‌سازی می‌كند.


اين مقام فرهنگی تصريح كرد: از نظر روحی قدر مسلم اين است كه انسان با شكم خالی فكر و استعدادش توانايی بيشتری دارد و با توجه به اينكه اين امساك توأم با معنويت، پاكی، ذكر حق و خواندن قرآن باشد، واضح است كه در اين زمان انسان در كسب معنويات موفق‌تر است.


حجت‌الاسلام دانش تأكيد كرد: بنايراين روزه گرفتن در سلامت جسم و روح و رسيدن به كمالات مؤثر بوده و تأثير فوق‌العاده‌ای دارد.


وی با بيان اينكه در اين ماه مسلمانان بايد برنامه‌ای مجهز برای بهره‌برداری از اين فضای معنوی و اوقات ارزشمند داشته باشند، افزود: در اين ايام مسلمانان هم در جهت كسب معنويات و اخلاقيات تلاش كنند و هم در جهت تقويت روحی خود از نظر اطلاع و آگاهی در معارف حقيقی اسلام از طريق مطالعه كتب ارزشمند دانشمندان دينی، استفاده از فضای معنوی رمضان با قرائت ترجمه قرآن و انطباق رفتارهای خويش با دستورالعمل‌های قرآن كمال بهره‌برداری را انجام دهند.


وی در پايان خاطرنشان كرد: بر مبنای فرمايش پيامبر(ص) در خطبه شعبانيه در اين ماه دعا‌ها مستجاب، اعمال قبول و گناهان بخشيده می‌شود و قرائت يك آيه از قرآن ثواب ختم قرآن در ديگر ماه‌های سال را دارد و خواب انسان عبادت و نفس وی به‌منزله تسبيح است و همه اينها بيانگر اين است كه از بركت، رحمت و مغفرت ماه رمضان نهايت استفاده را ببريم.

captcha