کد خبر: 1268520
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶
اسلامی عنوان كرد

ضرورت افزايش 2 برابری پايگاه‌ها و منابع انسانی انتقال خون تهران

مديرعامل انتقال خون استان تهران با اشاره به ضرورت افزايش پايگاه‌ها، منابع مالی و نيروی انسانی انتقال خون در تهران، گفت اگر حتی دو برابر اين تعداد، ظرفيت انتقال خون تهران افزايش يابد باز هم پاسخ‌گو ميزان اهدای خون تهران نيست.


گروه سلامت: مديرعامل انتقال خون استان تهران با اشاره به ضرورت افزايش پايگاه‌ها، منابع مالی و نيروی انسانی انتقال خون در تهران، گفت: اگر حتی دو برابر اين تعداد، ظرفيت انتقال خون تهران افزايش يابد باز هم پاسخ‌گو ميزان اهدای خون تهران نيست.







مديرعامل انتقال خون استان تهران

قاسم اسلامی، مديرعامل انتقال خون استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به اينكه حدود 20 پايگاه انتقال خون در تهران فعال هستند، گفت: اگر حتی دو برابر اين تعداد، ظرفيت انتقال خون تهران افزايش يابد باز هم پاسخ‌گو ميزان اهدای خون تهران نيست و ضرورت افزايش پايگاه‌ها احساس می‌شود.


دلايل نيازمندی انتقال خون تهران به افزايش منابع


وی دلايل نيازمندی انتقال خون تهران به افزايش پايگاه‌ها و به تبع آن افزايش نيروی انسانی را برشمرد و گفت: با توجه به تعداد مراكز درمانی بيمارستانی و تعداد اتاق عمل‌ها به خصوص اتاق عمل‌های جراحی قلب باز، درمان بيماری‌های سرطانی و ... كه در تهران انجام می‌شود لازم است ظرفيت و تعداد پايگاه‌های انتقال خون استان تهران بيش از اين حرف‌ها باشد.


اسلامی ادامه داد: افزايش چنين ظرفيتی هم از نظر منابع مالی و هم از نظر پرسنلی بايد در بودجه سنواتی استانی لحاظ شود تا با افزايش آنها شاهد تكريم مراجعه‌كنندگان و كاهش معطلی آنان در پايگاه‌ها به ويژه در ايام خاصی از سال كه مراجعات افزوده می‌شود باشيم.







 قاسم اسلامی:
: با توجه به محدوديت در منابع انسانی و پايگاه‌ها با افزايش آمار اهداكنندگان در شرايط فعلی سازمان انتقال خون در عمل پاسخ‌گو از نظر نيروی متخصص نخواهد بود

اسلامی تصريح كرد: با توجه به محدوديت در منابع انسانی و پايگاه‌ها با افزايش آمار اهداكنندگان در شرايط فعلی، سازمان انتقال خون در عمل پاسخ‌گو از نظر تامين نيروی متخصص نخواهد بود.


وی با اشاره به اينكه افزايش نيروی انسانی بايد در كل برنامه دولت گنجانده شود، افزود: نياز به افزايش نيروی متخصص تا دو برابر وضعيت كنونی احساس می‌شود و اين تعداد پرسنل از 5 هزار و 400 نفر در حال حاضر بايد به بيش از ده هزار نفر افزايش يابد.


اسلامی با اشاره به كاهش ذخيره خونی در ماه مبارك رمضان، گفت: در سال جاری به دليل گرمای هوا و تعطيلات تابستان همچون هميشه كاهش مراجعه به پايگاه‌ها را داشتيم ولی به دليل برنامه‌ريزی مناسبی كه پيش از ماه مبارك رمضان برای رساندن ذخاير خونی به ميزان مناسب داشتيم به مشكلی برای تامين ذخاير خونی برخورد نكرديم.


وی با اشاره به اينكه موارد مصرف ذخاير خون در جراحی‌ها سوانح و بيماری‌های مختلف ثابت است، افزود: قابليت استفاده گلبول قرمز تا يك ماه پس از تهيه است ولی برخی فرآورده‌ها مثل پلاكت بيش از سه روز قابليت نگهداری ندارند و با كاهش مراجعات ذخايرخونی كفاف نيازها را نمی‌دهد به اين ترتيب هميشه نيازمند هستيم كه مراجعاتی جاری داشته باشيم تا بتوانيم جريان پوشش دادن مراكز درمانی را پاسخ‌گو باشيم.


جایگاه والای فرهنگ اهدای خون در کشور


اسلامی با اشاره به اينكه فرهنگ اهدای خون، جايگاه والايی در ميان مردم ما دارد، افزود: كشور ما از معدود كشورهايی است كه مراجعه‌كنندگان اهدای خون به رايگان خون خود را اهدا می‌كنند و به همين دليل سازمان انتقال خون هم كليه فراورده‌های خون را به صورت رايگان به مراكز درمانی ارائه می‌دهد.


وی تصريح كرد: سازمان انتقال خون به عنوان سازمانی حياتی كه تامين ذخاير خونی بيماران و مراكز علمی را در كشور به عهده دارد بايد به صورتی خاص در برنامه‌های ساليانه و بودجه ديده شود تا از نظر تامين نيروی انسانی متخصص و منابع مالی با هيچ كمبودی مواجه نشود.


تاثیرات ناشی از تحریم بر سازمان انتقال خون و افزایش قیمت‌ها


اسلامی با اشاره به اينكه پس از اعمال تحريم‌ها عليه ايران، تهيه مواد مصرفی، سخت‌تر شده است، بيان كرد: همكاران ما تلاش كردند به هر دشواری، موارد نياز سازمان انتقال خون را مرتفع كنند اگر چه اين امر موجب افزايش قيمت‌ها شده و اين امر ما را تحت فشار قرار می‌دهد.

captcha