کد خبر: 1288746
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
مديركل ارتباطات و فناوری اطلاعات زنجان

ساخت نرم‌افزارهای قرآنی، نيازمند خلاقيت نيروهای متخصص بومی است

علاوه بر محتوا و درون‌مايه كه يكی از ابزار مهم ساخت بازی‌های رايانه‌ای و نرم‌افزارهای سرگرمی‌ است، در ساخت نرم‌افزارهای قرآنی با توجه به مضامين متعالی آن، خلاقيت نيروهای سازنده بيش از هر عاملی اهميت دارد.








شهامی، مديركل ارتباطات و فناوری اطلاعات زنجان

مرتضی شهامی، مديركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه زنجان، با تأكيد بر مضامين متعالی قصه‌های قرآنی، ساخت نرم‌افرار و بازی‌های رايانه‌ای قرآنی را نيازمند ذوق و خلاقيت نيروهای فنی و سازندگان آن‌ها دانست و گفت: بازی‌های رايانه‌ای و نرم‌افزارهای سرگرمی مشهور، به‌طور معمول بر اساس زمينه‌های بسيار ساده ساخته می‌شوند و محتوای چندانی به همراه ندارند درحالی‌كه قرآن از مضامين بسيار متعالی برخوردار است كه می‌تواند دستمايه كار سازندگان نرم‌افزارهای رايانه‌ای قرار گيرد و منبع الهام ساخت داستان‌ها و بازی‌های گوناگون برای كودكان شده و آن‌ها را در مسير فرهنگ اسلامی هدايت كند و در اين مسير خلاقيت سازندگان بسيار حائز اهميت است.


وی با تأكيد بر اين‌كه در ساخت بازی‌های رايانه‌ای و نرم‌افزارهای بومی ايرانی ـ اسلامی با تمام تلاش‌هايی كه صورت گرفته است، هنوز در ابتدای مسير قرار داريم، تصريح كرد: با وجود اين‌كه اقدامات مهمی چون راه‌اندازی بنياد ملی بازی‌های رايانه‌ای انجام شده و محصولات خوبی نيز در اين زمينه ارائه شده است، اما در برابر فرهنگ غنی ايرانی ـ اسلامی و ظرفيت‌های بالای آن هنوز در ابتدای راه هستيم؛ چراكه اين تمدن چه به لحاظ ريشه‌های باستانی و چه به لحاظ عمق مذهبی خود بسيار جای كار دارد.


اینکه كمبود امكانات را تنها دليل كم‌كاری در حوزه نرم‌افزارهای اسلامی ذکر کنیم دور از واقعيت است


شهامی با انتقاد از اين‌كه بسياری كمبود امكانات را دليل ضعف عملكرد در اين شاخه علمی و تخيلی می‌دانند، ادامه داد: اين كه همواره كمبود امكانات را تنها دليل كم‌كاری خومان ذكر كنيم، دور از واقعيت است؛ چراكه در بسياری موارد امكانات مالی و فنی مطلوبی داشته‌ايم اما با فقدان نيروهای سازنده قوی و خلاق مواجه شده‌ايم.


اين مقام مسئول با بيان اين نكته كه قصه‌های قرآن و داستان‌های اساطيری ايران ظرفیت مناسبی برای ساخت انواع بازی‌ها و داستان‌های پويانمايی هستند، تصريح كرد: با توجه به بكر بودن موضوعاتی كه در قرآن و يا داستان‌های اساطيری ايرانی مطرح است، بايد در اين حوزه‌ها وارد شويم و لازمه آن هم علاوه بر سرمايه‌گذاری، حضور نيروهای انسانی شاخص است و مهارت‌های فنی و فردی افرادی كه در اين رشته‌ها فعال هستند را می‌طلبد كه ايده‌های ناب و مفاهيم آن‌ها را به شكل ساده در اختيار گروه‌های هدف كه كودكان و نوجوانان هستند، قرار دهند.


وی در پايان خاطرنشان كرد: امروزه بازی‌های رايانه‌ای و نرم‌افزارهای سرگرمی‌ گوناگون، در زندگی كودكان و نوجوانان و چه‌بسا بزرگسالان رخنه كرده است و در اين ميان جای خالی قصه‌های قرآنی و داستان‌های ملی ايرانی بسيار احساس می‌شود.

captcha