کد خبر: 1293978
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
خدائيان

تقوای الهی، مهم‌ترين خصوصيت يك قاضی اسلامی است

رئيس كل دادگستری استان فارس با اشاره به ويژگی‌های قضات اسلامی گفت‌ حساسيت امر قضاوت ايجاب می‌كند قاضی عادل تقوای الهی داشته باشد و اين مهم‌ترين خصوصيت يك قاضی اسلامی برای احراز حق از باطل است.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، ذبيح‌الله خدائيان، رئيس‌كل دادگستری استان فارس امروز چهارشنبه، سوم مهرماه در مراسم معارفه رئيس و دادستان شهرستان لامرد ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس همه افتخارات امروز ‌نظام را مرهون خود شهدا دانست و گفت: حساسيت امر قضاوت ايجاب می‌كند قاضی عادل تقوای الهی داشته باشد و اين مهم‌ترين خصوصيت يك قاضی اسلامی است و احراز حق از باطل توسط قاضی به‌خصوص در دنيای پيچيده متكثر امروز سخت و دشوار بوده كه قاضی تنها با بصيرت ناشی از تقوای الهی می‌تواند بر اين وظيفه خطير خود فائق ‌شود.


وی با تأكيد بر اينكه تنها راه گريز از وسوسه‌های شيطانی و طی كردن مسير عزت و احترام، داشتن تقوای الهی است، گفت: منصب و مسئوليت‌های دنيوی گذرا و كوتاه است و آنچه برای مسئول از سال‌های مسئوليت می‌ماند عزت و احترامی است كه با تكيه بر تقوای الهی در خدمت به مردم كرده است.


نماينده عالی قوه قضائيه در استان فارس با تصريح اينكه ما قضات بايد بيش از سايرين تقوای الهی را سرلوحه خود قرار دهيم، خاطرنشان كرد: قاضی در مسير احقاق حق و ابطال باطل كه مهمت‌رين ركن قضاوت است بايد چند خصلت را در خود تقويت كند كه از جمله آن شجاعت است.


خدائيان با تأكيد بر اينكه قاضی در زمان صدور حكم نبايد به حرف‌ها و جوسازی‌ها توجه كند، بيان كرد: برخی افراد با امكاناتی كه در اختيار دارند در جامعه اقدام به جوسازی‌هايی می‌كنند كه حق را طور ديگری جلوه داده و از فضای موجود و جو حاكم در مسير سوءاستفاده‌های خود بهره‌برداری كنند كه قضات همواره بايد اين نكته مهم را در نظر داشته و با شجاعت و حفظ استقلال خود و به دور از فضاهای مسموم اتخاذ تصميم كرده و حكم خود را صادر كند.


رئيس شورای قضايی استان در ادامه با تشريح خصوصيت استقلال در قضات گفت: استقلال يك قاضی بدان معنی است كه در هنگام صدور حكم از سفارشات بيرونی و فشارهای درونی دوری كند و تنها خدا و قانون را مدنظر خود قرار دهد.


خدائيان تأكيد كرد: روحيه ضد‌ظلم و دفاع از مظلوم نزد قضات خصوصيت مهم ديگر دارندگان منصب قضا است و رمز موفقيت يك مدير قضايی تقويت اين روحيه است.


وی در ادامه بر حسن خلق قضات تأكيد كرد و عنوان كرد: افتخار ما خدمت به مردمی است كه انقلاب را به پيروزی رسانند و جنگ تحميلی را با اهداء هزاران شهيد اداره كردند و به فرموده حضرت امام اين مردم ولی‌نعمت ما هستند.


رئيس‌كل دادگستری استان فارس در پايان ضمن خرسندی از رضايتمندی عمومی و امنيت خوب شهرستان لامرد آن را مرهون خون شهداء و تدين مردم شهرستان لامرد ارزيابی كرد و از تلاش‌های قضات و كاركنان مجموعه قضايی لامرد تقدير كرد.


يادآور می‌شود، در اين مراسم حجت‌الاسلام و المسلمين محمدامين غفاری به‌عنوان رياست جديد دادگستری شهرستان لامرد معرفی شد.

captcha