به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی مجمع جهانی اهل بيت(ع)، شيخ علی جمعه، مفتی سابق مصر، در گفتوگو با شبكه خبری تلويزيونی «العربيه»، از فتوای رهبر معظم انقلاب در خصوص حرامبودن اهانت به رموز و بزرگان اهل سنت از سوی شيعيان تمجيد كرد.
مفتی سابق مصر با استقبال از فراخوان روحانيون شيعه عراق كه خواستار منع اهانت همتايان خود به صحابه پيامبر(ص) در منبرها و سخنرانیها شدهاند، ادامه داد: وظيفه همه روحانيون اهل سنت، همكاری نزديك با شيعيان در سراسر جهان اسلام است.
وی با تأكيد بر نبود اختلاف فاحش ميان شيعه و سنی، تصريح كرد: شيعيان از نظر فقهی از اهل سنت پيشرفتهترند و اين مسأله را میتوان در فتاوای مراجع و بزرگان شيعه مشاهده كرد.
جمعه با اشاره به اينكه تا به حال در هيچ يك از كتب اصلی و مهم شيعيان، اهانتی به خلفای راشدين و همسران پيامبر(ص) مشاهده نكرده است، خاطرنشان كرد: فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی ايران، يكی از بزرگترين خدمات ايشان به اسلام و مسلمانان است كه به وحدت مسلمين كمك بزرگی كرد.
مفتی سابق مصر همچنين به ديدارهای خود با روحانيون و بزرگان شيعه در نشستها و همايشهای بزرگ جهان اسلام اشاره و تصريح كرد: در اين ديدارها، روحانيون شيعه به من میگفتند اهانت به خلفای راشدين و همسران رسول گرامی اسلام(ص) كار شيعيان نيست؛ بلكه كار دشمنان اتحاد شيعيان و اهل سنت است كه میخواهند از اين طريق در جهان اسلام تفرقه ايجاد كنند.
شيخ جمعه در بخش ديگری از سخنان خود گفته است: از نظر من نيز تبعيت اهل سنت از فتاوا و فقه شيعيان جايز است و اين حكم را شيخ محمود شلتوت، رهبر بزرگ مسلمانان مصر و رئيس سابق دانشگاه الازهر نيز صادر كرده بود؛ چرا كه از نگاه ما، فرقی ميان شيعه و سنی نيست.